DAGEN DÅ DET LÅG EN TOBLERONE I MIN BREVLÅDA

 
Jag har kommit på två tänkbara anledningar till varför den ligger där
 
1. Någon vill vara snäll
2. Någon önskar att jag var tjock
 
Jag lever i ovisshet. Livet är bra spännande. Och gott.
 
EDIT: Det är halloween idag. Kanske därför jag fick godis. Tur att man slapp buset.

HELGEN

I helgen hade jag besök av de här charmiga tjejerna! Jag fick en chans att visa hur jag bor och har det här i Linköping. Det var fint för vi sågs inte igår direkt. Vi hann med lite av varje, som exempelvis träffa mina kompisar, dansa på Flamman, gå på stan, träffa Johannes, äta kinabuffé, besöka den nyöppnade vintagebutiken, köpa garn, sticka, ha myskväll, titta på film, titta på skolan, fika med Johannes och Janne och bara ha det allmänt jättebra. De är bra tjejer de. Jag hoppas att jag snart får besöka dem där de bor och lever livet!
 
 

BESÖK

Och hallå där! Imorgon kommer två av mina favoriter hit och hälsar på, nämligen Sanna och Frida! Än vet vi inte hur helgen kommer sluta men en sak är säker och det är att det kommer bli jäkligt fint att ses igen.


FRIHET!

Så var mekaniktentan avklarad! Det kändes helt ok när jag gick därifrån men har dalat lite sedan dess. Man får hoppas på det bästa helt enkelt. Hoppas hoppas hoppas jag blir godkänd!

Den bästa känslan måste ändå vara när allt är över. När veckan av råplugg och ångest bara försvinner in i det förflutna och man sitter och spelar UNO, dricker vin och äter kladdkaka med jenny anna och josse för att sedan ta cykeln till HG i hagelstormen (!) och avsluta kvällen med en fin hamburgare och mys med klassen. Då mår man.


TENTA ETT AV TVÅ AVKLARAD

Så var tentan skriven! Och vattnet smakat. Båda var bra. Jag tror det gick bra, vilket känns så himla skönt. Jag satt där och räknade och tyckte till och med att det var roligt. Efter att ha tittat på svaren så håller jag alla mina tummar för att de inte dragit poäng för något i uträkningarna. Nu gäller det att ladda om inför mekaniken på torsdag. Men först ska jag vila. Because I'm worth it.

SISTA ÖVNINGSTENTAN ÄR GJORD

 
Köpte LOKA Vintersmak till tentan imorgon. Äpple och kanel - hur gott? Jag ska försöka att inte öppna den och smygsmaka i förväg men det är svårt. Tänk om den är jätteäcklig och det är det enda jag kan dricka under fyra timmar? Typiskt dålig timeing i så fall. Men lite spänning ska man väl ha? Nu tror jag att det är dags att tacka för mig, ta en dusch och slötitta lite svtplay. Önska mig lycka till imorgon. Hoppas att både tentan och vattnet är bra.
 

BÄSTA DRAGLAGET

 
Och så här såg det ut när vi vunnit Dra't i Spa't. Så mycket lycka i en bild.

MAT

Idag fick Janne och jag nog av pluggandet och bestämde oss för att luncha på stan. Det blev pasta med lufttorkad skinka och philadelphia (student de luxe) för mig och den största skagentoasten jag någonsin sett för Janne. Trots att vi blev hur mätta som helst så tog vi en fika också, för man måste unna sig lite extra när man annars pluggar nästan all vaken tid. Kameran hade inget batteri men jag kan lova er att det var hur mysigt som helst och att vi bara var SÅ fashion och nu behöver jag inte äta något mer på hela dagen. Mer tid till plugg, score!

LÅNAD BILD

 
Här är en bild från fredagsmiddagen hos mig innan föreställningen. Jag själv tog ingen bild så jag hoppas att det var okej att jag lånade denna fina bild av Louise så att även mina läsare kan få se hur mysigt vi hade det!

MIDDAG PÅ STUDIEVÄGEN

 
 

Funktionaldeterminanter och differentialekvationer hit, rymdpolära koordinater och trippelintegraler dit

Nu har jag suttit i min soffa och pluggat flervariabelanalys i sju timmar och jag börjar känna att tenta-p ändå är helt okej. Jag tycker om de dagarna när man känner att man faktiskt lärt sig något av värde, och jag blir lite glad i själen när folk kommer fram till mig och frågar om hjälp när de kört fast. Det är så lätt att känna sig värdelös bland så många smarta människor så man (i alla fall jag) behöver lite boost då och då för att inte tappa suget. Tentan är i övermorgon och förhoppningsvis klarar jag den, men med tanke på att i genomsnitt 60% kuggar (och ännu fler bland förstagångsskrivare) så är det lätt att hoppas på för mycket. Men man kan trots allt inte hoppas på för lite, så nu kör vi!

Henrik Fexeus i mitt huvud

Igårkväll var jag, Josefine, Ida och Louise på Henrik Fexeus nya show "I ditt huvud" på Konsert och Kongress här i Linköping. När jag först snubblade över artikeln om att han var ute på turné igen så blev jag helt uppspelt för jag tycker typ att han är världens coolaste människa och jag har avgudat allt han någonsin producerat (nörd). Jag behöver väl inte ens säga att mina förväntningar var höga inför showen men efter första halvan så blev jag lite orolig att standarden inte skulle vara lika hög som sist jag såg honom i Stockholm. Men som tur var när finalnumret kom så bara infriades alla förväntningar den ena sjuka saken efter den andra gjorde alla helt mållösa och så imponerade. Enligt mig är hans kompetens och intelligens den mest beundransvärda av alla. Jag kan helt ärligt inte komma på någon mer spännande och talangfull människa än Henrik Fexeus. Eller tja, det skulle väl vara Tom Hanks i så fall...
 
 

TENTA-P

Nu är den här, med allt den innebär. Tenta-p. En vecka av hårdplugg inför tentorna nästa vecka. Tentorna liksom flämtar en i nacken och gör en lite mer stressad för varje dag som går. Jag läser för närvarande tre kurser: CAD, Flervariabelanalys och Mekanik-Dynamik. Tentor väntar i de två senare kurserna och stundvis känns det under kontroll, stundvis kaos. Räknar uppgifter dag ut och dag in, men på fredag blir det avbrott för att gå och se Henrik Fexeus med Louise Josse och Ida. Det kommer bli så fruktansvärt kul. Man får se ljuset i mörkret.

FIN BILD

 
Här är en bild jag gillar på mig och Janne från Emmaboda. Så glada. Så somriga. Han är så himla bra.

REDO!

Jag insåg nyss att jag inte bloggat sedan den 17 juli. Uppehåll på hela tre (3) månader! Men nu (såhär lagom till tenta-p) tänkte jag återuppta det. Jag kanske ska dra en snabbgenomgång (vi får väl se hur snabb den blir) om vad som hänt de tre månaderna som gått, så att vi alla kan fortsätta med våra liv:
 
För det första så bröt jag ju bevisligen ihop fullständigt av jobbet i somras, och det fick mig att inse hur viktigt det är att vara noga med vilka man anställer för ett jobb, att man måste samarbeta och inte låta sig trampas på. Kompromissa men ändå vara bestämd. Med lite perspektiv på saker tycker jag ändå att det var en väldigt nyttig sommar som gjorde gott för min personliga utveckling, även fast jag stundvis mådde skit både psykiskt och fysiskt.
 
Emmabodafestivalen 25-28 juli spenderade jag med Janne och hans kompisar. Vi bodde i husbil, vilket var typ det bästa någonsin. Hela tälta-i-lera-grejen känns lite passé. Det var helt fantastiskt, sjuk värme och fina spelningar. Tråkigt var dock att musiken jag främst åkte dit för (Mr. Oizo) ställde in. Det blev som en liten semester från allt jobb. Rehab.
 
Sedan blev det mys i Linköping, stadsfest i Kalmar som avslutades med Syster sol innan jag återvände till linkan för att köra igång med skolan igen. Det är för mycket att berätta så det blir en lista av vad som hänt sedan jag började:
 
12/8 - Fadderutbildning och kräftskiva med fest på kvällen
14/8 - Träffade Nollan för första gången
15/8 - Finsittning på Konsert och Kongress + nolledisco
16/8 - Draguppvisning
17/8 - Förfest + nolledisco
18/8 - Draguttagning + Ost- och vinkväll
20/8 - Fulsittning + nolledisco
22/8 - München Hoben
27/8 - Skolstart
1/9 - Dragträning i tinnerbäcken, var servitris på Nollesitsen
2/9 - Bastu med draglaget
5/9 - Kalasmottagningen med goodiebags och Veronica Maggio
7/9 - Valla rave
14-15/9 - Dra't i Spa't (som M-power VANN!! (den lyckan alltså!)) med två sittningar, bastu och två fester
21/9 - Sykväll och mys med tjejerna inför Le Mans
22/9 - Damsittning på NH + eftersläpp
27/9 - Le Mans-kravall
28/9 - Frida kom på besök!
29/9 - Le Mans! Fetaste festen. Jag hade så himla kul
30/9 - Våffelmys hos Paulina
5-7/10 - Första helgen hem-hemma sedan sommarlovet. Bowling med PK och Kaj. Häng med familjen. Restaurangbesök.
8/10 - Uppfräschning i lägenheten med hjälp av Pappa!
13/10 - Tackfest med tema "Det visste du inte om mig"
14/10 - 9 mån-firande med Janne och våra egna fantastiska hamburgare
 
Lägg in lite plugg och allmänt häng så är vi framme vid idag! Herregud vilket hektiskt schema. Men fantastiskt roligt har det varit. Verkligen.
 

hits