STAGNELIUSSKOLANS BAL

Jag blir så sjukt avundsjuk på mina fina vänner som klätt upp sig och ska ha det SÅ kul ikväll medan jag sitter hemma och pluggar & syr. Det är nämligen bal för mina staggvänner. Jag var där och tittade på dem i parken och man blir riktigt taggad av att bara se dem! Om exakt en vecka är det ombytta roller, men tills dess får man hoppas att de får en förtrollad kväll på Strand hotell i Borgholm!

EN HELT VANLIG LÖRDAGKVÄLL
Igår slog jag och Frida våra huvuden ihop och lagade middag tillsammans! Det blev en middag för två bestående av plankstek. Jordgubbar, grädde & nutella till efterrätt. Eftersom detta är både min och Fridas favoriträtt så var det ju en ganska given kombo! Sjukt gott och helt perfekt. Ibland ba *lyckas man*

PANNKAKSKVÄLL MED TJEJGÄNGET
I fredags blev det fest i mitt kök. Det tillagades massor av pannkakor som vi sedan åt upp tillsammans med allt möjligt! Det blev succé och givetvis blev man mycket mätt. Risgrynspannkakor, kalaspuffpannkakor, kokospannkakor, plättar, chocolate chip-pannkakor, äpplepannkakor... listan blir lång. Tror det är dags att upprätta en tradition!

KOSTA LEVERERAR OCH VI ÄR DÄR

Idag cabbade vi ner och körde till Kosta för att kolla utbudet, förhoppningsvis hitta en studentklänning till mig och äta försenad födelsedagslunch. Det gjorde vi också. Jag tror jag provade varje vit klänning på hela anläggningen. Grillbuffé på Kosta Boda Art Hotel Linnéa och det var så fruktansvärt gott. Förrättsbuffé, huvudrättsbuffé och efterrättsbuffé. Kunde knappt gå när jag var klar, men det var det värt. Nu kommer ni kalla mig tjockis hela mitt liv när jag publicerar bilderna på maten. När vi kom hem däckade jag i sängen direkt. Kan vara ett problem nu när jag ska sova, det återstår att se...NINETEEN AND STILL ALIVE

Så var man nitton - bara ett år kvar av tonåren. Sedan måste man vara helt mogen och perfekt, kunna ta hand om sig själv och tjäna egna pengar. Longing for rock'n'roll som man brukar säga. Hur eller hur så var det min födelsedag igår, och som vi alla vet hade jag namnsdag fredag den 13e i denna månaden. Nu hade det bibliska folket avancerat med förutsägelserna om att jorden skulle gå under på min födelsedag. Gud leker med mig. Eftersom jag skriver detta med ett dygns förskjutning betyder det att vi fortfarande är i livet (men när har bibeln någonsin haft rätt ändå?). Min dag var i alla fall sjukt fin med frukost på sängen, solande, storfika, god mat och en drink på Bistro med mina trogna följeslagare. Vad Frida och jag sedan gjorde på MAX mitt i natten håller vi helst för oss själva. Hej och hå, och tack för alla grattis!PUSS PÅ KÖRTEORIN OCH SUDDIGA BILDER


ETT GRILLCHILLPARTY PÅ ÖLAND EN FREDAG

I fredags kväll drog vi till Öland med matsäcken packad och magsäcken tom. Med destination unknown hamnade vi på Saxnäs och det var en mycket fin kväll med massor av GÖTT käk och fint sällskap. Solnedgången över havet och en marschall på bordet, chokladfylld banan med grädde. Perfekt.DÅRLIGT UDSTOPPEDE DYR

På resurs efter skolan idag introducerade fröken Peterson förmodligen världens roligaste Facebooksida för mig, nämligen "Dårligt udstoppede dyr". Det är precis som det låter - djur som helt enkelt blivit uppstoppade i exakt fel ögonblick. Det var riktigt länge sedan jag skrattade oavbrutet under en så lång tidsperiod som jag gjorde då. Vi satt och tittade igenom samtliga bilder och ingen var den andra lik. Behöver jag ens säga att det blivit det stora samtalsämnet i min umgängeskrets?LINSLUSARNA GÖR DET IGEN - I KALMARPOSTEN

Idag publicerades artikeln om Röda Korsets klädbytardag. Ganska långt efteråt om jag får säga det själv. Eftersom jag inte brände av något episkt aprilskämt i år så bestämde jag mig för att skoja med Frida genom att hon blivit smygfotad på ett annat ställe i stan. Reaktionen var obetalbar och jag kände mig som en fullbordad människa.
SOM NÄR MAN FÖRSÖKER LÄSA MEN INGET FASTNAR FÖRUTOM KATTENS DREGGEL PÅ ANTECKNINGARNA


JAG GILLAR EGENTLIGEN INTE MORÖTTER & KALLSKÄNKEN ÄR MYCKET GUTT

Idag har jag arbetat stenhårt på min uppgift i Småföretagande. Var och intervjuade Kallskänken i eftermiddags och sedan dess har jag försökt sammanställa all information så gott jag bara kunde. Det har vart kul och lärorikt och Martin var inte alls farlig. Nu är jag helt slut i hjärnan men den får inte sluta jobba för det! Studenten är min morot nu.


UTSPRINGNINGSLÅT TILL STUDENTEN, CHECK!

Idag hade klassen omröstning om vilken låt vi ska springa ut till på studenten. Jag var tvungen att gå tidigare så jag missade själva beslutsprocessen men när jag fick ett SMS från Sanna efteråt så älskar jag min klass. Åtminstone de som röstade på den låten det blev.

Trots att introt till Familjen Utter var mitt förstaval så är jag glad.

THE SUN ALWAYS SHINES UNDER THE RAINBOW


OM EN MÅNAD ÄR DET MIN TUROCH SÅ VAR GLASSÄSONGEN PÅ GÅNG
Idag har vi storstädat glasskiosken - phu! Snart är det dags att öppna...

FOLK PARTAJAR MEDAN FRIDA OCH JAG CATCHAR UP MED OST, KEX OCH ERIK SAADELike good old times.

OH OH SÅNG PÅ SÅNG, DET EKAR ÖVER HELA STADEN


Igår var det festligheter hemma hos Tilda, följt av dans på söderport. Fin kväll. Mycket bra. Kajsa var fabulous vimmelfotograf ännu en gång!

DAGENS GODA GÄRNING

En annan sak jag hann med idag var att bli av med en biocheck som går ut imorgon. Det blev dagens goda gärning att ge Axel den så att han kunde gå på Water for elephants ikväll! Synd att jag inte är värsta STORBLOGGAREN så jag kunde lottat ut den till mina läsare. Inte varje dag man ger bort 90 kr bara sådär. Good girl.


SJUK? INGA PROBLEM, JAG TRÄNAR MINNET

Eftersom jag på något vänster fick värsta allergiska chocken eller dylikt efter gårdagens ängörunda var jag tvungen att ta en dejt med sängen idag (har nyst exakt 100 gånger nu sedan igår eftermiddag). Jag utnyttjade givetvis tiden maximalt genom att träna upp mitt minne (faktiskt sant). Lärde mig metoder för att komma ihåg inköpslistor och sifferkombinationer. Det var faktiskt riktigt intressant. Man borde vara sjuk oftare så att man får tid att pyssla med sånna saker. Nu ska jag aldrig mer använda inköpslistor när jag drar till ICA. Kan bli sjukt spännande, man måste ju utmana sig själv!


IDAG ÄR DET JAG SOM ÄR BABYPANDAN

Idag hade vi konditionstest på idrotten. Nu är jag uppe i 61 nysningar sedan målgången. Ögonen rann och alla ba *tyckte synd om mig*. Av någon okänd anledning blir det alltid så här efter att jag har sprungit den sträckan. Ganska ocool superkraft om man jämför med typ spindelmannens. Skön känsla att veta att det var sista gången i livet jag behöver utsättas för mina okontrollerade nysattacker i alla fall. Thank God.


IDAG KOM MINA EGENDESIGNADE BRICKOR OCH TILLSAMMANS MED MIN EGNA TERMOSMUGG PASSAR DE UTMÄRKTEtt steg närmare designerdrömmen. Henrik Fexeus would be proud.

"HUR ÄR DET?" "STRÅLANDE"Idag mätte vi strålning från ett Betapreparat. Det var dagens dos av action. NV är livet.

BILDER FRÅN TAPASKVÄLLEN

Emma tog sjukt många bilder under tapaskvällen så jag snodde några för allmän beskådning här på bloggi. Okej jag frågade faktiskt. Här är några!
MÅNDAGEN I BILDERByggde hus i modellbygget och åt tropicana som påminde mig om Kreta. Nu har jag skickat in arbetet om Koma och medvetslöshet. Ska belöna mig själv med att lägga mig tidigt och läsa lite om hur man får superkrafter. Som jag har längtat.

POPADELICA 2011 - EN STRÅLANDE FESTIVAL I HUSKVARNA

Jag och Rut tog bilen till Huskvarna och gick på festival. Det var supermysigt och sjukt bra framträdanden! Vi åt Simons bröd och dansade till I'm from Barcelona. Socialiserade och rockade loss. Sov i bilen och impulsshoppade. Åkte bil och frukostade vid vattnet. Jag är SÅ glad att vi åkte, och NÖJD. Daniel Adams Ray's spelning var magisk.


En fullpackad bil lämnade Kalmar vid 11-tiden med destination Huskvarna. Efter ett par stopp på vägen för fika- och kisspaus (vid tandvärkstallen och smålandskräftan) körde bilen upp på gratisparkeringen vid Folkets Park. Familjen skulle precis börja spela och det var världens längsta kö vid insläppet. Lyckligtvis var den väldigt effektiv och jag och Rut äntrade spelningen snart därefter. Jag gissar att vi bara missade några få låtar för alla de bästa fick vi höra! Spelningen var grym och det enda som var lite tråkigt var att det var på dagen, men sjukt värt ändå.

Efter lite chill på gräset med en upplaga av Festivalryktens tidning ramlade vi in på French Films spelning och med en chokladboll och en kopp kaffe i magen kollade vi in de coola tjejerna i Little Marbles som sjöng om Hitler.

Tove Styrke intog Teaterladan klockan 16.45 precis som vi. Fick lite Lady Gaga-vibbar av hennes utstyrsel och det råder inget tvivel om att hon har ett säreget scenspråk. Svårt att tro att hon en gång var den lilla oskyldiga tjejen i idol.

Magen kurrade och vi begav oss upp mot bilen för att hämta lite käk. Vi hamnade mitt i ett stort grillsällskap som riggade upp och grillade allt från grillspett till zuccini. Socialiserade så smått till det var dags att kolla in Jonathan Johansson på scen - mest för att han var snygg. Veronica Maggio därefter bjöd på en fantastisk show med låtarna från sin nya skiva. Vi blev nästan ihjälmosade av trycket från alla människor i publiken men det var det värt. Veronica var väldigt ödmjuk och framförallt BRA.

Rut och jag hamnade sedan bredvid några väldigt trevliga människor från Jönköping som vi hängde med så hårt att vi glömde bort I'm From Barcelona. Eller nåja, vi sprang dit och hann se de bästa låtarna, dansade och var med i showen fylld med ballonger och konfetti! Man blir ju bara lycklig av havet av bandmedlemmar på scen och de levererar som alltid!

Royal Republic var nästa på schemat och det blev rockigt! Slutade med att hela publiken satt sig ned och ett flertal tog av sig tröjorna på sångarens order. Mäktigt, och om man fick tinnitus under någon spelning så måste det vart denna!

The big final, Daniel Adams-Ray i Teaterladan och vi stod mitt i smeten. Sjöng med i alla låtar och fick lite vibbar från förra årets spelning med Timo Räisänen. Magiskt. Hur Daniel mellansnackade mellan låtarna var helt klockrent, vitt och svart. Men det bästa var ändå finalen när han rev av Gubben i lådan till alla trodde att det var slut och så helt plötsligt börjar han om från början och ökar tempot och hela publiken skriker och NJUTER. Det var fint, och lätt festivalens höjdpunkt! (Jag var tvungen att impulsköpa en tshirt efter det.)

Det var festivalen i stora drag och sammanfattningsvis är jag och Rut sjukt nöjda med att börja festivalsommaren med Popadelica. Kanske ses vi nästa år igen!

TAPASKVÄLL PÅ NV-VIS, NÅGOT ALLDELES ALLDELES SPECIELLTMassor av mat, snacks och skitsnack. Kvällen avslutades på Vallen med dans bland alla tjejer och killar som gjort sig "så fashion som möjligt". Naturvetarna släppte loss och alla stirrade. Det var fint och fyllt av drama! Jag insåg plötsligt hur mycket jag kommer sakna min klass.

JUST NU: UTANFÖR MITT FÖNSTER


IMORGON ÄR DET DAGS ATT RÄKNA KÅNKEN IGEN


JAG KÄNNER MIG OMTYCKT IDAGSkolan har blivit med kristen skolgrupp i veckan. De kallar sig Jesus Crew och i morse hade de satt post it-lappar med smöriga budskap på VARJE elevs skåp i hela skolan. Jag tycker det var en trevlig omväxling från det vi annars vanligtvis får (läs: rasistiska flygblad). Min metafor var den finaste av de alla. Just sayin.

Sen bara trillade det in fina meddelanden från alla håll!

Och nu väntar helg med tapaskväll med klassen och festival. Det kunde inte varit bättre.

MAGEN ÄR TVEKLÖST DET BÄSTA STÄLLET ATT HA TRÄNINGSVÄRK PÅ.

Man blir påmind av varje litet skratt.

OM DU STÅR I AFFÄREN OCH TÄNKER "SKA JAG KÖPA DEN ELLER INTE?". KÖP DEN.


Om du inte tycker om den kan du ge den till mig. Omnomnom.

DAGENS TIPS PÅ BRA KLIPPEN FIN RAST PÅ TGR OCH MAXI MED FRIDA


När Frida och jag insåg att vi var lediga under samma tid tog vi tillfället i akt att besöka den nya Danska affären TGR i giraffen. Vi gick noggrant igenom sortimentet och det var nära att jag kom hem med en MUSSLA som "gör" en ønskeperle, men sen kändes det lite väl äckligt. Det blev lite annat smått och gott som en jordboll, viskelædere, memoblokke, ett fotoalbum och ett staffeli med lærred. Vi köpte också glass och ba NJÖT AV STUNDEN. Det var perfekt.

IS NO MORE (OM 43 DAGAR)

Min fina fina klass, vad ska jag göra utan er? Snart får vi veta.

THOMAS SLÄPPER LOSS PÅ BIOLOGILEKTIONEN

make avatarmake avatar

Spela låten för en fullständig upplevelse.

SATAN I GATAN VAD BRA


Veronica Maggios nya album går varmt. Spännande att hennes låt "Satan i gatan" är som ett svar på gamla pojkvännen Oskar Linnros låt "Från och med du". Som en liten inbördes catfight via musiksverige. Klicka på bilden om du vill offra 3:14 av din tid. Det ska i alla fall jag göra. Om och om igen.

HJÄLPER MIG I KAMPEN MOT FLAGNANDET


Världens bästa Body Butter, alla kategorier. No kiddin. Gott luktar det också.

HON SKULLE VARA EN HJÄLTE MEN SATT SIG SJÄLV I SKITEN


Belönar mig med lite aftonbladet-surfande såhär på kvällskvisten när jag arbetat stenhårt om Koma. Mys. (Fotnot: Vad är en gödselbassäng och varför finns de?)

FOLK BA "DET SNÖADE IDAG"

Jag undrar var jag höll hus under den tiden. Generellt sätt brukar det vara svårt att missa att det faller vita iskristaller från himlen, men jag hade inte en aning alltså förrän alla började klaga på facebook. Jag tittade ut. Ingenting. Det måste vara dagens mysterium...


FAMILJEFIKA ÖVER FACETIME

PÅ LÖRDAG BÄR DET AV TILL ÅRETS FÖRSTA FESTIVAL

Det blir roadtrip och sovande i bilen. Utanför kan allting hända! Bilen är inte fullsatt så häng me'SPOTTAR PÅ SPOTIFY FREE

Stora snackisen i mitt umgänge idag förutom att Usama Bin Laden är skjuten (och död) måste vara Spotify. Jag och Kajsa hade fått för oss att man med gratistjänsten kunde lyssna fem gånger på varje låt per månad. Fridas syster hade fått för sig att man fick lyssna fem gånger per dag. Efter Kajsas research står det nu klart att alla hade fel - man får lyssna fem gånger per LIV! Det är alltså bara en tidsfråga till man får gå tillbaka till Spotify Premium igen...


HÖGST UPP PÅ MIN ÖNSKELISTA JUST NU

står en Creme-färgad Kitchen Aid. Det måste vara den snyggaste assistenten i världshistorien. My life would suck without you, som Kelly Clarkson skulle sagt.


PÅ MODELLBYGGET FÅR MAN BYGGA FRIGGEBODAR I SKALA 1:20


Jag trivs ganska bra med det. Min är halvfärdig.

YOUTUBES I SÄRKLASS BÄSTA KLIPP


MY DATE FOR TONIGHT


Med Henrik Fexeus och Yantramattan kan inget gå fel!

EN HELT OK SÖNDAGSMIDDAG (VÄLDIGT MYCKET OK)


OM DU VILL VARA PÅ HUSETS BÄSTA PLATS FÅR DU FLYTTA PÅ KATTEN


NÅGRA FLER BILDER FRÅN KRETASÅ FIRADE VI KUNGENS 65-ÅRSDAG

Och så var det Valborg 2011 och vi kände för att göra något opretentiöst för omväxlings skull. Vi bokade bord på Krögers uteservering, käkade kakor på Skälby, testade den nya klätterställningen och avslutade kvällen med en mysig middag och häng bland filtar och värmelampor. Mysigt, lagom festligt och en väldigt bra dag!JJ PÅ POPIDYLL - EN HÄNDELSERIK KVÄLL
Kajsa var kvällens vimmelfotograf och plåtade många fina bilder med sin fina kamera.

hits