VÄRLDENS MEST OSTRUKTURERADE INLÄGG (MEN DET ÄR OK)

Hej,

Linköping är livet! Tid och rum är helt huller om buller för oavsett vart man ska cykla så tar det tio minuter. Älskar det. Men usch vad jag har blivit förkyld! Fast jag antar att det tillhör nolle-p på något sätt för det hostas och snurvlas frekvent i föreläsningssalarna (och det är inte bara jag). Träningen med draglaget ger resultat - igår fick vi till och med fika! Och så hade jag korridorsmöte/mys med 8/9 av mina nya grannar. Det satt mycket fint och trots att jag knappt kunde prata för att halsen spelade spratt så var det sjukt värt det. Nu har jag till och med koll på vart tvättstugan, bastun och soprummet är så det känns fantastiskt bra! I lördags var det förfest och mellanfest med faddrarna följt av utedisco på skolan. Kvällen var verkligen kanon och jag hade SÅ roligt. Vad har jag mer att säga, jo, idag har vi räknat matte så att vi blivit helt körda i huvudet och det hela slutade på McDonalds där vi skrattade så att tårarna rann (bokstavligt talat). Stunder som i lördags och i eftermiddags påminner en verkligen om vilken kanonklass man har hamnat i, så även fast jag antagligen verkat retarded på matten idag så går jag och lägger mig med en fin känsla i magen.

Hoppas att Kalmar är bra. Och USA. Och Norge. Och Malmö.

Puss.

SUPERKLASSEN

Idag hände det som inte fick hända - hela klassen blev SUPERNOLLAN. Supernollan blir man om man misskött sig på något sätt genom att exempelvis gå på M-märket eller inte ha sin nollebricka på sig. Vanligtvis får en person om dagen denna titel, och man tvingas då gå runt med en nollebricka som blir större och större för varje dag. Denna dagen nominerades alltså hela DPU0b till supernollan för att ingen hade dykt upp på Stadsvandringen som vi skulle ha igår, resultatet blev ganska uppseendeväckande!


DROG OCH LÄRDE MIG ETT NYTT ENGELSKT UTTRYCK - TUG OF WAR

Träningen med draglaget var superkul och laget verkar vara väldigt schysta så det känns perfekt. Armarna skakar lite och kroppen är mör så jag gissar på träningsvärk i morgon. Så kan det gå när man inte tränat något på en hel sommar! Träningarna är i princip varannan dag á 2 timmar så det lär bli intensiva veckor fram till tävlingen går av stapeln i mitten på september. Jag är positivt inställd till hela grejen.

To do:
1. köpa vattenflaska
2. lära sig vägen till tvättstugan


JAG KOM MED I DRAGLAGETSå otippat som det kan vara så har jag tydligen kommit med i M-sektionens draglag! Det är ett lag till en dragkampstävling som går av stapeln i mitten på september där många lag möter varandra i en dragkamp över tinnerbäcken. Draglaget har haft ett par uttagningar där man fått testa att dra och så visade det sig att jag kom med! Ikväll är första träningen så det ska bli jättespännande att få se hur det är och vad som kommer att ske.

EN SNEAKPEAK PÅ LIVET SOM NOLLAN

Så, just nu är vi mitt inne i Nolle-P och det är därför jag inte hunnit uppdatera här. Nolle-P betyder att alla nya studenter är "Nollan" och för att kunna bli upphöjd till etta behöver man genomgå två veckor av aktiviteter konstruerade av faddrar och fadderier. Jag tillhör Maskinsektionen och ska börja plugga Design och Produktutveckling (DPU) här på LiTH och har därmed fadderiet mpire i ryggen. De hittar på alla möjliga sätt att köra med oss på för att vi ska kunna bevisa att vi förtjänar att upphöjas till ettor i slutet av månaden.

Vårt schema ser ut ungefär liknande varje dag: plugga matte på förmiddagen, äta, plugga matte på eftermiddagen, ha någon sorts aktivitet på kvällen som lekkväll/sittning/disco eller annat liknande. Det betyder att man har ungefär NOLL tid över till annat. Men allt är jätteroligt och jag verkar ha hamnat i en bra klass så låt oss hoppas på att jag får bli etta! Jag slänger upp ett gäng bilder från den första tiden som Nollan.


Märkesbacken som leder till universitetet där alla sektioner har målat sina märken. Det är väldigt viktigt att inte beträda ens egen sektions märken.
Finsittning på konsert&kongress i Linköping centrum.

Nästan varje lunch är det lunchtävling mellan sektionerna. Väldigt prestiegefyllt och det är alltså Nollan som tävlar mot varandra i olika grenar.


Ost och vin-kväll med Maskinteknologernas tjejsektion.

Maskinsektionens fadderi mpire. De är lika hårda som de ser ut.Matteplugg på en söndag - javisst!

FM - Festmaskineriet!


Matematikbok för 600 kr kan man komma att behöva inhandla sisådär dag 2 på universitetet.Microrummet där man kan värma sin matlåda och käka.

I kön till ölfestivalen München hoben dit man måste köa flera timmar för att få köpa en sejdel med loggan på.mpire på besök i föreläsningssalen för att dela ut en Supernollan-bricka till den Nollan som misskött sig mest under dagen.

FLYTTEN
Så var det dags att flytta för första gången i mitt liv. Till en stad 22,5 mil bort. Linköping. Trots att jag packade ner mitt liv i resväskor och flyttkartonger så såg garderoben nästan likadan ut som innan. Visst är det märkligt? Jag och brorsan tog bilen upp på söndagen med det första lasset och dagen efter kom mamma och pappa och hjälpte mig att flytta in i mitt nya korridorsrum i Linköping. Jag har 19,6 kvm att spela på och ett kök + soffa + tv som jag delar med ett antal andra studenter. När jag kom hit var det knappt något folk alls här, eftersom bla min sektion börjar tidigare än många andra. Nu börjar det dock ordna upp sig! Det ska bli skönt att få in rutinerna och allt det där.

LAST NIGHT WITH THE INDIANSHär kommer lite bilder från den sista kvällen/natten/morgonen med tjejgänget. Det blev middag och sedan vidare till stan för att titta på Veronica Maggio. Det hela avslutades med ett stort pyjamasparty och i säng kom man inte förrän tidigt på morgonen. Fint. Kommer sakna er, indianer ♥

ETT SNABBT INLÄGG I ALL HAST

Det var ett tag sedan jag skrev, jag vet, men just nu har jag INGEN fritid. Det är Nolle-P och aktiviteter varje dag, kväll och natt. Allt är skitkul och det kommer inom en snar framtid dyka upp både text, bilder och kanske också filmer här om ni bara håller ut. Nu måste jag kasta mig på cykeln - det vankas sittning och nolledisco ikväll (igen). WOHO."FETT CHILL"
Kontrakt hit, hemförsäkring dit. Studiestöd, studielån, telefonsamtal. Detta händer verkligen. Om tre dagar flyttar jag till ett korridorsrum i Linköping. Det känns kul och läskigt på samma gång. Tydligen heter mina grannar Nils och Fredrik. De verkar snälla och hjälpsamma. I alla fall om man ska tro Rickard (vars rum jag tar över).

Igår köpte vi jätteJÄTTEgröna handdukar på IKEA och idag när vi kollade i tvättmaskinen så var allt som tidigare varit vitt grönt. Som det där klassiska att lägga en röd strumpa bland vittvätten och allt blir rosa. Fast grönt. Brorsan blev nojig över sin skjorta. Livet ♥

JAG ÄR EN MÄNNISKA I EN BRUNBJÖRNSKROPP

Sågar lite i metall. Mäter millimeternoga. Hållfastighetstestar. Tillverkar min nolle-bricka - en sorts namnskylt i form av en skiftnyckel som man har runt halsen under hela Nolle-P. Det är skojigt och lite svårt. Imorgon ska jag köpa Deltaorange nagellack och lacka min bricka fin.

Idag har jag vart hos frisören. När man trodde att allt var klart ångrade jag mig och klippte ytterligare tre centimeter. Vågat. Imorgon ska jag åter sätta mig i frisörstolen, det blir kul. Imorgon ska jag också göra tusen andra grejer, typ anordna avskedsmiddag med gänget, titta på veronica maggio och övernatta. Det kommer bli fint.

ATT BARA HÄNGA. JAG SAKNAR DET REDAN.

I förrgår var en fin dag. Jag jobbade mitt sista pass i glasskiosken, bytte av med Rut när hon kom, hängde med Frida och Johanna med varsin kopp kaffe, mötte upp Sanna och hade en fin kväll bara hon och jag. Vi köpte Ben&Jerry och åt räkmacka framför 500 days with Summer och Paranormal Activity medan det åskade utanför. Det känns vemodigt att flytta 20 mil bort. Bort från allt och alla, till en ny värld. Idag sa jag för första gången "Jag hoppas vi ses igen" och det kändes hårt. Det är fina dagar som i förrgår som man kommer minnas när man längtar hem.

EMMABODAFESTIVALEN SATT FINT TROTS LERAN


Det har blivit många festivaler i år - Popadelica, Roskilde, Hultsfred och Emmaboda. Alla har varit bra på sitt sätt, och ingen den andra lik. Emmaboda är ändå den festivalen som på något sätt blir mest gemytlig, mest händelserik och mest mysig. Det är så litet och man känner så många. Toppen. Det regnade och regnade och regnade så allt blev till lera och gyttja i vårt camp, men det kändes OK för vi fick se så många sjukt bra spelningar. Yelle, Den svenska björnstammen, Skrillex, Movits!, Familjen, Slagsmålsklubben... listan är lång. Friterad banan, crowdsurfing och duschen gjorde helt klart festivalen VÄRD. Längtar redan till nästa år.

SUNNY STANDUP OCH KRETAÅTERTRÄFFLagom till Fridas och min årliga tradition Sunny Standup i Borgholm fick vi finbesök från Lund - Kalle och Andreas! Det blev restaurangbesök, sightseeing i Kalmar, glassätande, övernattning i Byrum och givetvis massor av skrattande åt Sveriges komikerelit på Strand i Borgholm. En mycket lyckad måndag-tisdag-weekend. Repris nästa år igen?

hits