IKVÄLL STÅR POPIDYLL MED JJ PÅ SCHEMAT OCH JAG HAR INGEN BILJETT. ÄN.

Jag vet att det är dåligt att peppa upp sig för mycket, men jag är supertaggad. Det ska bli skönt att träffa gänget igen och dansa hela kvällen. Efter en vecka i medelhavshettan har jag dock tappat uppfattningen om hur pass kallt det är om kvällarna i Kalmar så jag får helt enkelt gissa mig till vilka kläder som är lämpliga och hoppas på det bästa. I värsta fall får jag väl försöka låna en viss människas jacka. Say no more (tips: bilden till höger).


KRETA LEVERERADE ÄVEN PÅ SHOPPINGFRONTENJAG HITTADE VÄRLDENS GODASTE LÄSK I GREKLAND MEN VI VAR TVUGNA ATT GÖRA SLUT PGA DISTANSIELLA KOMPLIKATIONER


NÄSTA GÅNG DU SKA RESA HEM FRÅN KRETA, SE TILL ATT DIN VIRKNÅL LIGGER I BAGAGET...

Ett väldigt litet urval av bilder från resan. Kreta var perfekt och jag är brunare än jag någonsin blivit på en vecka.

GREKISK PÅSK VERKAR INNEBÄRA EN MASSOR AV RÖDA ÄGG

Imorgon går planet till Kreta och jag kan knappt förstå det! Det kommer bli så fruktansvärt skönt att komma iväg och koppla av och leva. Insåg precis att påsken kommer sammanfalla i år, vilket betyder... ja, egentligen vet jag inte vad det betyder mer än att det är den största grekiska högtiden och att den firas mycket i flera dagar. Spänningarna blev just lite mer intensiva.

Jag kan inte låta bli att noja lite över faktumet att jag packat ner alla mina favoritsaker i en resväska. Den kommer säkert försvinna någonstans på vägen och så kommer jag sitta i grekland utan kläder och med min nya bikini som ett minne blott. Med all den missär detta skulle innebära så blir det i alla fall lite komiskt att jag just skrev det på bloggen, och det var av den anledningen jag just gjorde det.

Men nu håller vi alla tummarna över att alla väskor kommer med, att vädret blir kanon, att påsken firas rejält, att maten är god, att vi inte får hepatit, att planet inte störtar och att alla här hemma får regn och att påskgodisets hektopris är högre än 6.90. Med andra ord - TJARRÅ!


STICKFESTIVAL!

Idag var jag på Stickfestival i Kalmarsalen och det var supermysigt. Det var hur mycket folk som helst där när jag, Frida och Frida kom dit klockan 12. Jag roffade åt mig en plats på workshopen "Virka bakverk" och började på en dammsugare. Tummen upp för stickklubben alltså - så himla trevliga och hjälpsamma! Workshopen varade bara i en timma så efter det ville mina medkumpaner gå och fika, vilket slutade med att vi satt i gräset och tuggade och snackade i det fina vädret.Jag kunde inte låta bli virkningen så dagens resultat blev en dammsugare och en halvfärdig prinsessbakelse. Jag hoppas på fler stickfestivaler där jag förhoppningsvis kan stanna en lite längre stund!

IGÅR VAR SISTA DAGEN ATT SÖKA TILL HÖGSKOLA/UNIVERSITET. JAG SÖKTE EN UTBILDNING. FICK LITE ÅNGEST I MORSE - VAD GÖR JAG OM JAG INTE KOMMER IN?

Har ingen plan B...
SYNAPSER, LOBER, OSTKAKA OCH TRANSMITTORSUBSTANSER

Här sitter jag och läser om Alzheimers och lystnar på "Just can't get enough"

Biologiprov i övermorgon och jag blir tokig på hjärnan och nervsystemet. Startar hårt denna veckan eftersom min förra vecka var som tagen ur himmelriket - jag kunde göra precis vad jag kände för, inga begränsningar!

Idag har vi gjort en hemmagjord ostkaka hur lätt som helst! Visste inte ens att den möjligheten fanns. Det var via min nya favoritapp "Kokaihop.se", och här är receptet för fyra personer: 2 ägg, 1 msk socker, 1.5 msk mjöl, 250 g keso, 1.5 dl matlagningsgrädde, 2 msk hackad sötmandel. Vispa ägg + socker. Rör ihop mjöl, keso, grädde, mandel. Häll allt i smord form och grädda i ugnen 30-40 min. Låt svalna och servera med färska bär och en klick grädde.Ba *beroende*

Men nu ska jag somna på spikmattan. Har läst att minnet fungerar bättre om man sover. Kanske borde övervägas ändå...


Källa

RKUF:S KLÄDBYTARDAG

Idag har jag varit på klädbytardag anordnat av Röda Korsets UngdomsFörbund! Med tanke på att jag är den av mina vänner som är mest skeptisk mot Second Hand-kläder så hittade jag förhållandevis mycket. Man tog helt enkelt med sig massor av kläder hemifrån som man inte längre använder och bytte det mot kläder som någon annan tagit med sig av samma anledning. Det som blev över skänktes till Röda Korset - helt enkelt en väldigt bra idé! Jag tror att de flesta blev väldigt nöjda och det fanns faktiskt mycket fina kläder där. Icke att förglömma fiket dock - jättegoda kakor för nästan inga pengar till soundet av Gabriel Bobeck på piano. Sammanfattningsvis en bättre dag än förväntat, nu ska bara alla kläderna in i tvättmaskinen för en omgång!
OCH IGÅRKVÄLL FESTADE VI TILL DET MED GRILLAD MANGO OCH GRILLOUMI, MED VALNÖTTER OCH EN KLICK YOGHURT


LIKE TRYING TO BE ARTISTIC AND ALL THAT JAZZ
Det är detta man får leka med på den Estetiska verksamheten i plugget. Knölsvanar i lera och sånt. Om man tänker sig att det är ett fönster så skulle det se ganska roligt ut om det såg ut såhär när man tittade ut en morgon. Kanske.

MED VÅRJACKAN PÅ OCH VINDEN I HÅRET

Hej jag heter Linnéa och idag fick jag en galen idé att promenera alla de åtta kilometerna från skolan och hem. Det var kul och blåsigt. Tog mig en timma och tjugo minuter om man räknar med ett kort stopp för ett telefonsamtal. Varsågoda att räkna ut min medelhastighet.


BALKLÄNNING NÄSTAN KLAR


EFTER ETT PAR TIMMAR PÅ HANSA CITY


I TORSDAGS VAR JAG OCH FIXADE ETT NYTT PASS, FÖR OM ARTON (18) DAGAR ÅKER VI!

Med ett nytt pass på väg och resan betald börjar det verkligen närma sig! Jag är lika taggad som en igelkott. Jag kan knappt förstå att om knappt tre veckor är det dags, dags att åka till solen! Det ska bli så skönt att bara få vara iväg med sina vänner och leva livet på Kreta. Långa dagar på stranden och långa kvällar på restauranger. Det kommer bli SÅ perfekt.NÄR MAN TRÄFFAR EN GAMMAL VÄN. OCH ÄTER UPP DEN.När man sprungit runt som en galning efter glassbilen känns det fruktansvärt skönt att bara få äta sin favoritglass i lugn och ro med en kopp kaffe. Sundborn mmm, världens bästa punchglass!

hits