Cut cut cut APRIL APRIL!

Ser lite fram emot morgondagen när jag tänker efter. Skärtorsdagen och första april på samma dag! Det är som upplagt för diverse olika knasigheter!

Längtar faktiskt.

Jag tror jag ska rota upp något rosa i garderoben till imorgon, bara för ordvitsens skull.

Proteinöverskott och irritation

Är nu riktigt jäkla förbannad på skolmaten och dess ansvarige ledare. Vanligtvis har vi väldigt bra skolmat. Faktiskt. Det är GOTT att äta och man undrar varje dag vad mattanterna hittat på. Undantaget var idag.

På menyn står det något så snajdigt som "Påskbuffé". Wow, nu blir det party! tänkte man. Icke då. Ni får ursäkta mig men det här var för fan det sämsta sedan jag började! Djupt besviken. Alltså, idag kunde man äta ägg, rödbetssallad, kidneybönor, sill, potatis, janssons, skinka, köttbullar och prinskorvar, knäckebröd och dricka. Vi fick inte ens mjukt bröd och påskmust! Jag skulle vilja höra förklaringen på det, tack. Den största besvikelsen låg ändå i att vi inte fick någon sallad! Ingen sallad. Förstår ni paniken? Salladen är ju det som piffar till maten. Utan sallad till maten - ingen tillfredsställd Linnéa. Jag dog lite inombords.

Hamnade alltså till bords med två gummiaktiga ägghalvor, ett potatis, lite janssons, en skinkbit, fem köttbullar, två prinskorvar, ett knäckebröd och ett glas mjölk. Jävligt varierad kost måste jag säga. Dumbasses. Kände direkt hur kostdagboken blev överbelastad av protein. Jag mår fortfarande dåligt över det.

Mina avslutande ord blir: FÜ PÅ ER MATTANTER! Ni borde gå runt såhär och skämmas.


Pussy pussy pussy pussy pussycat I love you

Hallå! Om du av någon anledning vill ge mig en present så har jag ett hett tips! Singeln Pussycat med Timo Räisänen säljs på tradera imorgon. I want it. Badly. Här är länken.
Tack på förhand.

Friend request @ Facebook

Nämen jag har visst fått en till vänförfrågan på Facebook!

Undra var alla kommer ifrån, he he. Denna gången från någon Jasmine Even som jag ABSOLUT INTE känner. Inte i det här livet, i varje fall. Hon verkar vara en reko brutta dock, med den kaxiga personlighetsbeskrivningen "I get any man" och med visningsbilden där hon totalt hånglar upp en man. Hon har en till bild på sig själv - där hon kysser en annan man. Eller samma. Det är svårt att avgöra. På den ena bilden har han långt lockigt hår och på den andra skymtas inga lockar överhuvudtaget. Hm. Hennes rum är ganska litet och blommigt och hon har två vattenflaskor på nattduksbordet. Hon har tre vänner. Alla med udda namn som till exempel לאה גביש סופרין.

Tänkte bara att ni kanske ville veta vilka spännande människor som vill vara vän med mig! Jag låter Jasmine ligga i högen av obesvarade vänförfrågningar tillsammans med Hannes Axelsson, 傾斜天空, Edward Tompong och Yasın Sahın. Det känns bra.What to do

Förresten, när jag loggade in på Dexter nyss möttes jag av en röd skrämmande text som löd "Välkommen till Dexter, Linnéa! Lösenordet går ut om 22 dagar. Klicka för att byta." Vad nu då! Tänkte att jaja, det är väl lika bra att göra det på direkten då - surt om man glömmer, liksom. Kom fram till att jag trivdes ganska bra med det lösenordet jag redan har, så jag skrev in samma igen. Tydligen var det ogiltigt! Argh.

Så nu måste jag hitta på ett HELT NYTT lösenord som jag inte ska glömma bort. "Det är väl inget" tänker ni. Men jo, det är det faktiskt. Det finns nämligen flertalet komplexitetskrav. Jag är alltså tvungen att hitta på ett lösenord på 8-20 tecken, som måste innehålla minst en siffra och bestå av både stora och små bokstäver. Det känns skitjobbigt. Jag som hade det perfekta (cATLoVeR92), måste nu byta. Kommer garanterat glömma det nya. Får ta typ bAd123mem0Ry eller P0kem0nk0rt istället. OH SNAP.

Give me Money, brother

Jag har inte fått mitt studiebidrag. Har någon annan det? Eller jag menar, har någon fått sitt studiebidrag denna månaden? Inte mitt.

Detta gör mig lite orolig, för det brukar normalt ha kommit vid den här tidpukten i månaden. Jag menar, det är bara en dag kvar av mars! Funderade lite över detta och tanken slog mig: tänk om jag har för mycket frånvaro från skolan! Haha. Underbart kul att det är den första tanken jag får när studiebidraget uteblivit. "Fan, hur mycket har jag skolkat den här månaden egentligen? Är det tillräckligt för att jag inte ska få mina 1050 spänn?" Hahaha. Älskar faktumet att jag seriöst loggade in på Dexter och räknade på det också. Hade dock endast 19 timmar och 50 minuter frånvaro (ej inräknat fysik och matte, så totalt kanske 24 h) än så länge denna vårtermin som varat 52 dagar. Vi har 20,5 timmar/vecka inlagda på schemat, vilket betyder att det är ungefär 4 timmar per dag i genomsnitt. med mina uppskattade 24 timmar frånvaro har jag alltså varit borta 24/4=6 hela dagar. 6/52= 0,115 = 11,5%. Elva komma fem procent frånvaro hittils alltså. Låter som värsta slackern.

Min vän wikipedia upplyste mig om följande och jag kunde pusta ut:
"Om man har skolkat eller varit borta mer än 20% av studietiden så får man först en muntlig varning och en prövotid på två veckor....om man inte har förbättras kan studiebidraget dras in tills man har bättrat sig"

Så jag fortsätter väl vänta.


The way to the sub

Förresten! Jag har blivit bönhörd!

Idag på lunchen sa någon av mina vänner (kommer inte ihåg vem av dem som släppte bomben i all mitt hyperventilerande). SUBWAY KOMMER TILL KALMAR! Så som jag har väntat på den nyheten alltså. Äntligen äntligen kommer mack-kedjan hit. Jag får akta mig så att jag inte dör av lycka. Ville bara säga det.


Väntar på artikeln "Tipset till dig som tappade bort din grand danois med grillz och byxdress i reflexmaterial på IKEA-parkeringen natten till tisdagen"


Surfade runt planlöst på aftonbladet och snubblade över denna artikeln. Kände att den liksom var menad för mig. Eller, i alla fall om jag hade fått bestämma. Men jag känner liksom..vilken bred målgrupp de har siktat in sig på! Kan riktigt föreställa mig alla som tänker efter och inser "ja men fan, det är ju mig de menar...". Fat chance att den människan som vann, som är 1/9 000 000 av hela Sveriges befolkning, ens SER artikeln. Nej, mina vänner, det här är praktexemplet på nyhetsbrist.

Jag har blivit biten av en radioaktiv get

Dagens höjdpunkt var helt klart skyddsronden i skolan. Sanna och jag har fått den extremt viktiga posten "Elevskyddsombud". Lite malligt sådär kan jag säga att jag inte bara blarrar och brer på, man får nämligen en anteckning i slutbetyget att man varit det. Sjukt respektingivande. Jag känner mig fruktansvärt viktig när vi stapplar in i klassrum efter klassrum och säger "Vi ska bara kolla säkerheten, låt inte oss störa", men alla stirrar som fån på våra raka ryggar ändå. Idag var vår första skyddsrond. Bara Sanna och jag var där. Tillsammans med lärare med uppdraget samt vaktmästaren.

Jag minns särskilt en sak som hände. Det kändes som att man var med i en dramafilm. Vi fem patrullerade runt i skolans alla utrymmen som man inte ens visste fanns. Nådde ett fysikförråd långt bort och smög fram i dunklet. Det ena skyddsombudet lutar sig fram mot den andra och det blir sådär obehagligt tyst. Alla är på spänn och han viskar lågmält "ehm.. du.. vad ska vi göra av det...*titta sig omkring* radioaktiva avfallet från 60-talet?". Jag kunde knappt hålla mig för skratt när han fortsatte "ja... jag har ingen aning om vad vi ska göra av det... det är i detta skåpet men.. det är nog bäst att vi inte öppnar". Hahahaha.

Behöver jag ens säga att de här sekundrarna var de mest spännande på hela dagen? Härmed älskar jag livet som skyddsombud.


Grattis på födelsedagen, stålmormor

Åh, jag glömde nästan gratulera Maria Eriksson på födelsedagen. Den enda kvarlevande i Sverige som faktiskt levde på 1800-talet fyller år idag. Hon är med sina 110 år den äldsta i hela landet vilket är ganska respektingivande om jag får säga det själv. Hon rekommenderar dock ingen att bli gammal - det är "inte så roligt" erkänner hon för tidningen.

Enligt Expressen kommer dessvärre (?) hälften av de barn som föds idag bli minst 100 år! Vilket förbluffande fakta! Och vad hemskt för dem, att bli så gamla (om man nu ska tro Marias ord). Nej, bäst att vi tar tag i saken och fortsätter ta död på varandra så att världen inte går under. För det vore ju synd. Eller nåt.Johnny Depp i underlandet

Igår var det Earth Hour. Jag var på bio. Alice i underlandet.

Den var helt okej. Inte extraordinär, inte skitkass. Helt okej. Kom på mig flera gånger med att tänka "Så kan man inte göra...", "Hur tänkte de här egentligen?" och "Visst..." med all reservation att låta som en överanalyserande besserwisser. Jag tror jag har kommit till det stadiet då jag inte längre uppskattar barnsagor och naivitet. Västklädda talande kaniner och drak-monster går inte riktigt hem hos mig, liksom. I'm sorry to say. Hur som helst var den i varje fall bra gjord och färgglad - lite galen, och vad kan man egentligen förvänta sig av en filmatiserad barnberättelse? Det gör den sevärd, men hamnar aldrig på min favoritfilms-lista.


Dagens ilandsproblem: mullvadskänslor

Är det bara jag som blir fruktansvärt irriterad av att jag inte kan komma åt mitt historiaarbete på en lördageftermiddag? Webbkatalogen borde skjutas!

Jag känner mig som en mullvad som försöker komma åt ett brev i en flaskpost. Strider lite sådär motvilligt utan framgång. Krafsar på den mycket hala flaskan med mina otympliga naglar och skriker&svär lite handikappat i min ensamhet och fumlar runt lite utan framgång.

Undra om det går att ta sönder datorn för att komma åt dokumentet? Kanske inte värt att testa after all...Kostprojektet dag 1

På idrotten har vi börjat med något som kallas "Kostprojektet". Det handlar om att man ska skriva upp allt man äter i en vecka, och föra in det i ett program. Det hela mynnar sedan ut i någon slags rapport av något slag, om jag förstått det rätt. Idag är min första dag med kostdagboken. Jag ser det som något positivt eftersom det ofta händer att jag trycker i mig något (typ en bit toblerone) utan att tänka efter. Nu kanske jag kan få bukt på min kost i en vecka och det ska bli spännande.

Jag har precis vart uppe och ätit frukost. Om man säger såhär, så äter vi i min familj väldigt ofta. Små portioner förvisso, men ofta. Om en stund är det fikadags bestående av kaffe och bulle. För sakens skull hade jag tänkt hoppa över det, men när jag säger det möts jag av rynkade pannor och anklagande blickar. "Du måste ju äta!", "Man får inte sluta äta", "Självsvält är det värsta som finns!". He-rre-gud. Jag känner på mig att det här kommer bli en tuff vecka.


Vårjacka, check?

Idag när mamma och jag var på stan impulsköpte vi en vårjacka till mig. Jag har inte bestämt om jag ska behålla den eller inte ännu, men jag tycker om den. Lite lagom vårig, sådär. Här får ni bedöma själva!


Ramarna för min framtid är satta

Idag kom familjen Karlsson på besök. I alla fall 2/5. De överraskade med en julklapp såhär i juletid. En rosa fickplunta och ett shot-glas med kedja gömde sig under tomtepapprena. Mycket sött! Jag bugar och bockar, tack till kusinerna. Vilket badass jag kommer bli nu. He he.


Fan, tranan kommer ju i natt!


I natt kommer tranan på besök till varje hus. Oooooh läskigt. Vad är det för en tradition egentligen? Man hänger upp en strumpa på kylskåpet, sover, och när man vaknar är strumpan fylld med godis. Jag behöver verkligen inte mer godis nu, men man vill ju inte göra tranan arg. Hoppas att den inte skrämmer livet ur mig bara. Tranan alltså. Inte godiset. Jag brukar inte bli rädd för det.

En weekend i Linköping - dag 5

Sista och avslutande dagen - idag onsdag, inleddes med att ta farväl av värdarna. Tack hej hoppas vi ses igen kram, och allt som hör till.

Efter det bar det av norröver för en titt på Campus Norrköping. När vi kom dit var det helt tyst, ensamt och grått i lokalerna, vilket var väldigt synd egentligen. För utbildningarna verkade mestadels väldigt intressanta. Jag fastnade speciellt för ett program som hette Medieteknik civilingenjör.

Där skapade de animationer till filmer, visualiseringar av jorden och universum, ett visuellt hjärta man kunde pilla på och massor därtill.


Bland det häftigaste var nog när vi fick obducera en riktig (död) människa med hjälp av teknik. Väldigt häftigt.

Sen åt vi lasagne.


Kursutvärdering i Linköping följde, och sedan även fika och utdelning av Goodiebag och något som såg ut väldigt mycket som ett diplom. Sweet. Vi delade upp det sista av EGGE, och så bar det av mot Resecentrum ännu en gång. Nu var det dags att möta brorsan och åka den tre timmar långa resan hem.


För att sammanfatta hela vistelsen har det vart verkligen över förväntan. Vi hann med så himla mycket och har även knutit nya kontakter och haft roligt! Jag är verkligen glad att jag tog denna chansen att åka till LiU och uppleva allt detta. Gratis. Det var som GULD - precis som den nya magnumsmaken jag testade medan vi väntade.En weekend i Linköping - dag 4

Igår, tisdag, fick vi göra massor av saker. Vi började med att besöka företaget Sectra där civilingenjörskvinnor berättade hur deras arbeten såg ut. Vi fick även en macka + läsk. Efter detta blev det massor av föreläsningar, en macka till, och så fick vi träffa studenter från Campus Valla som berättade lite mer. Vi fick besöka IT-dagarna. Det var alltså robotar, datorer och tipsrunda som präglade tisdagen. Allt mynnade ut i en fika där vi även skulle svara på de sista frågorna på frågepappret vi fått. Man skulle även skriva en slogan för IT-dagarna för att man skulle vinna, och Emelie kom på "We've got IT!" - vilket även ledde oss till en seger. Priset var ett gigantiskt påskägg fyllt med massa godis. Nomnomnom, det tackar man inte nej till direkt.


Godis i massor!


Såhär tjock blev man av EGGE, som Frida och jag så fint döpte det till. Ett genomgående tema på hela vistelsen var nämligen för oss att prata Danska. Eller ja, åtminstone på vårt sätt. Fint. Här lyssnade vi även på föreläsningar om de olika programmen, samt utlandsstudier. Mycket intressant.


Efter detta var det dags att röra sig hemåt mot vår värds boning och korridoren.

Snabbt ombyte och fix, för sedan var det dags att bege sig iväg mot sittningen. En sittning är alltså en tre-rätters middag á la studentfest med underhållning, socialitet och fin mat då såklart. Avslutas även med en stor fest. När vi cyklat till Herrgården bjöds vi på fördrink och lite mingel. Efter detta fick man leta reda på vart man blivit placerad runt bordet och fick även chans att hälsa på ens bordskamrater.

Allra först bjöds det på förrätt bestående av Pastrami-bruschetta.


Det följdes av huvudrätten Ungstekt kycklingfilé med spegel av röd pesto, serveras med ungsrostad potatis.


Efterrätten, som för min del var kvällens höjdpunkt i matväg, såg ut som följer: Chokladtårta med mörk tryffelcrème & hallonkompott. Mycket gott!


Under kvällen fick vi även besök av tre gyckel-grupper som stod för underhållningen. De sjöng sina egna låtar med snodd refräng och spelade instrument/stampade till det. Mycket fascinerande måste jag säga. Sjukt duktiga människor.

Såhär kan det se ut, detta är Medsex.

Utöver detta fick man även ett sånghäfte, så det blev ingen tyst stund. Folk stojade, ropade och slog i borden hejvilt till låtarna. Intrycket av kvällen blev väldigt bra och man blev mätt och belåten, minst sagt. Det var tisdagen det.

En weekend i Linköping - dag 3

På måndagen var det dags att besöka skolan för första gången. Vi gick lugnt till skolan och kände oss som vilsna 13-åringar med tunga väskor och vilsen uppsyn. Hittade efter mycket om och men, vårt Quintek-gäng. Hälsade på dem, lämnade bagage. Sedan efter lite introduktion blev det rundvandring i mindre grupper på hela institutionen. Vi gick runt bland korridorer, matställen, häng-rum och allt möjligt. Så efter ett tag hade man koll på det mesta, trots mitt dåliga lokalsinne. Vi fick även fina namnskyltar och gula mappar, så att ALLA studenter kunde se att vi var de efterblivna noobsen som irrade runt på skolan. Det kändes....skönt... Vi åt i matsalen och efter det blev det lite besök på olika program som Design, Biologi, Kemi och Fysik. Vi fick både vara kreativa och klappa en majsorm. Precis som det ska vara.


Efter skolan blev vi upphämtade av vår värd. Vi verkade vara de enda tjejerna som träffat sin värd innan detta tillfället, så medan alla andra tog i hand och presenterade varandra så agerade vi lite mer laid-back och hejade lugnt. Från skolan gick vi hem till Emma med alla våra väskor. Väl framme i studentkorridoren fick vi titta oss lite omkring och sedan bjöds det på sjukt god thaimat till "Halv åtta hos mig". Tvn fick stå på vilket var bra eftersom vi var så pömsiga som vi var, och sedan fick vi te och godis. Det slutade med att teet var lite överallt, men allt gick bra som tur var. Emma hade det verkligen jättemysigt i sitt rum och Frida och jag sov på en bäddsoffa.
19 kvadratmeter och übermysigt - precis som jag skulle vilja ha det.


En weekend i Linköping - dag 2

Efter att ha vaknat på Söndagmorgonen åt vi frukost och drog in till stan. Det regnade nästan hela dagen, vilket resulterade i att vi hamnade på Mc Donald's i x antal timmar. Däste mest och hade det skönt med lite lagom shopping.


Även denna kvällen präglades av disco - nämligen discobowling med Joel och Jonas. Riktigt skojigt, kan man sammanfatta det med! Lite nostalgi och skönt umgänge satt fint efter en däs-dag på stan.

Så här cool såg Jonas ut i bowlinghallen.

Frida la till med den stöddiga blicken efter att ha vunnit hela baletten med 208 poäng. Efter detta åts det på Subway, köptes det lysrör och åktes hem till studentbostäderna igen. En mycket fin avslutning på en regnig dag.

En weekend i Linköping - dag 1

Jag och Frida har nu alltså varit på en weekend till Linköping med ett program som heter Quintek. Det går ut på att tjejer i andra året på gymnasiet kommer till Linköping Universitet och helt gratis kollar läget, lever ett mildare studentliv och får känn för vad man kan vilja pyssla med senare i livet. Endast två personer från Lars Kaggskolan var inbjudna, och Frida och jag knep de platserna (antagligen eftersom ingen annan visade intresse, he he). Det blev bättre än jag kunnat föreställa mig, faktiskt. Eftersom min blogg vart prio 2 under dessa dagar ska jag nu ta igen detta genom att berätta vad vi har gjort. Jag kommer antagligen utelämna vissa detaljer, både medvetet och omedvetet, men här kommer i stora drag vad som hände oss.

För enkelhetens skull tänkte jag berätta dagvis vad som hände i livets stad - Linköping. Vi börjar med lördagen då vi kom dit. Vi tog tåget klockan 0804 på lördagmorgonen. X2000-tåget mot alvesta. Vi glömde nästan att byta tåg varpå vi blev panikslagna och nästintill sprang ut från tåget på rätt station, som tur var. Där bytte vi tåg och när klockan närmade sig elva var vi framme på Resecentrum. Där låste vi in våra väskor och började shoppingen. Det blev lite av varje, kan man säga, men mest tid spenderade vi inne på Designtorget - på bådas initiativ.


På Stortorget var det marknad. Vi beslutade oss för att köpa vykort till vårt klassgäng i Kalmar, vilket vi också gjorde.


Frida gjorde sitt första besök på matstället Subway - riktigt gott! Vi träffade även Fridas kusin Sara som vi gick på stan med, och tog världens största kaffe på Espresso House.


Efter en lyxmiddag hemma hos min broder var vi bjudna på födelsedagsfest hos Emma, vår värd som vi skulle inkvarteras hos i veckan. Såhär fin var hon på festen med 70-tals tema! Hon fick även en Mina vänner-bok av oss, på kul.


Frida och jag kände ingen, och var utklädda till Eric & Donna i That 70's show. Det var roligt och uppskattat. Jag fick vara Eric, eftersom jag var kortast. På benen hade vi rainbow-strumpbyxor och vi var typ 4 år yngre än alla andra. Väldigt roligt var det i alla fall!


Kvällen slutade hemma hos min broder där vi sov gott och länge. Första dagen i linköping var avprickad med betyget mycket väl godkänt.Mitt livs första sittning: check!

Tjena. Linköpingstjejen talar igen. Tänkte först be om ursäkt för den katastrofala och nästan obefintliga uppdateringen. Sedan säga att allt är toppen. På ett sätt vill jag inte åka hem igen, allt är så himla fint. Men imorgon klockan 16:23 går tåget mot Kalmar igen. Vi har hunnit med sjukt mycket under de här fem dagarna och jag ångrar inte en sekund att jag är här nu. Kan verkligen tänka mig att plugga vidare på LiU. Jag tänkte berätta lite mer imorgon när jag kommer hem, lägga in lite bilder och så vidare, men tills dess: Håll ut!

Live from LKPG

Får lite dåligt samvete när jag ser på statistiken att ni tittar på bloggen även fast jag lever mitt busy life i linköping. Därför tänkte jag slänga in en kort uppdate innan jag går till sängs i den för korta soffan. Igår efter en flitig tur på stan, träff med fridas kusin och finkäk med brodern, var vi på party hos tjejen vi ska flytta in hos imorgon. Vi kände ingen och det var superfint! Emma verkar toppen, hoppas vi gav ett bra intryck på henne också. 70-tals tema och vi var Eric&Donna från that 70's show. Mmm. Idag har vi däst på stan igen, chillat på donken och bowlat med joel&jonas. Discobowl och subwaykaka, mycket bra. Hem till brorsan igen. Han fick en mikroäggkokare av oss. Den är awesome och jag vill ha en själv. Allt som allt är jag väldigt nöjd med de första dagarna. Kommer blogga mer sen! Nu är det sovdags innan första mötet på skolan imorgon. Pirrigt!

Sen uppdatering

Tjena. Idag har jag efter skolan varit hos Frida med djänget. Vi har ätit tacos och myst.

Imorgon ska jag Fride åka till Linköping klockan 0804. Tidigt alltså. Därför måste jag somna in nu, så att jag kan vara någorlunda pigg imorgon. Då ska vi shoppa, äta med min bror och även gå på 70-tals party hos Emma som vi ska bo hos i veckan och aldrig har träffat innan. Det ska bli skitspännande och jag peppar för fullt! Har packat ungefär hälften, så imorgon lär det bli stressigt som alltid. Tur att vi redan fått tågbiljetter av skolan. Sweet dreams!


Torsdagens outfit

Man skulle kunna tro att jag blivit värsta modebloggaren. Men nej! Jag är bara en vanlig sy-nerd. Hela veckan har jag använt klädesplagg jag själv sytt - så även idag. Det blev nu invigning för kjolen som tillverkades i helgen. Tillsammans med västen jag prutade ner igår.

Sessan fick också vara med på ett hörn.


Jag och Einstein

Jag sitter för tillfället och bloggar i skolbiblioteket. Kan vara första gången någonsin som jag gör det. Vågar inte lova något, dock. Det är bara jag och bibliotikarien här. Lite smått ensamt, om jag får säga det själv. Det får jag, för det är ingen som hör mig ändå.

Dagen har varit mycket bra. Mest på grund av engelskan. Där satte jag kärringen på pottan, om man säger så! Sitter och myser lite i min ensamhet för att vi fick en så skön Eng B-lärare.

Jag peppar nu inför morgondagens fysikredovisning om potentiell- och kinetisk energi. Förhoppningsvis går det som smort. Gammafaktorn och jag har blivit lite bättre vänner nu, bättre än någonsin faktiskt. Nu är det jag och Einstein 4 ever, typ. Kinetisk energi vid relativistiska hastigheter mmmm.

Börjar bli kissnödig och väntar på att pappa ska höra av sig så att vi kan åka hem. Här kommer mitt nuvarande bekymmer, om jag går på toa nu kommer han säkerligen ringa precis då. Och man får tydligen inte svara i telefon om man är på toa. Om jag inte springer lite snabbt till toan precis utanför biblan. Men Rut har sagt att det är läskigt att gå på den. Rut vet.

Jag springer!


Greys Anatomy-hysterin

Pappa skulle prompt titta på "Fuskbyggarna" på min kvalitetstid med Greys. Det var tydligen viktigt. I arbetarsyfte. Tydligen hade han ett abuse-ärende som rörde detta. Att titta på när Martin Timell spikar lite, istället för att låta mig glo på dagens glädjemoment. Behöver jag säga att jag fick panik? Han hade liksom paxat tvn före mig, och hade starkare argument för att behålla den än vad jag hade. Det sög. Jag försökte därför, problemlösare som jag är, kyssa liv i min halvtaskiga tv-antenn på datorn - och lyckades tillslut efter alla svordomar (ja, jag var förbannad. sad but true) få in 4an på min dator. Sprang ut till tvsoffan, flyttade pappa hit och satt mig för att titta på GA i lugn och ro. Synd att jag missade de första 4 minutrarna. Men jag antar att det är livet. Jag hann i alla fall se Christina gråta.


Engelska och prut

Excellent. Gick det på engelskan idag. Sån total tillfredställelse ingav sig när jag avslutade mitt informative speech med meningen "Therefore, my friends, I would like to say that love is like a roller coaster!". Nöjdare än någonsin är jag över vad jag skrev ned på en kvart och memorerade. Säg inte det till Christian bara, han tror att vi skrivit i tre timmar. Heh.

Idag har jag haft på mig tre egensydda plagg. En kjol, en päls och ett hårband. Jag har ett hemligt egenproducerat tema denna veckan. Undra vad det blir imorgon.

En sak som är säker är att jag ska kränga på mig min nyinköpta kavaj-väst som jag lyckades pruta ned en hundring idag på H&M. Knasigt va? Det hängde skyltar från taket där det stod "Alla jackor och kavajer 100 kr rabatt". Västen var varken eller tyckte jag personligen, men gick fram till expiditen och frågade om rabatten gällde även detta plagg. Det gjorde det, sa hon. Score! men kan det verkligen vara sant? tänkte jag och smet in i provrummet med Sanna. När jag hittat rätt storlek gick jag fram och skulle betala. Där stod en ny expidit. Damn, tänkte jag. Det är ju en väst, hur ska jag nu lyckas manipulera henne? Hon begärde standardpriset, som väntat, varpå jag utbrast "men var det inte 100 kr rabatt?". Sen kom predikan om att det var en väst och rabatten inte gällde och blablabla hit och dit och så lyckades hon även klämma in det obligatoriska du-måste-minsann-betala-fullpris-för-denna-produkt-tjatet. "Men, hon där borta i lugg sa att det gällde på denna också! blink blink". "Jaha. ja ja... okej då....". YES I DID IT! skuttade jag glad i hågen därifrån med kassen i handen.

Nu ska jag försöka knuffa bort pappa från nyheterna. Greys Anatomy är viktigare än vad som händer i världen.

Växelvisa funderingar och en gnutta ångest

Någon borde verkligen komma och dra ut mina nätverkskablar. Gnaga på dem. Gömma dem, eller något annat som gör att internet bara plötsligt dör i sisådär några timmar. Ett strömavbrott skulle sitta fint. Varför kommer det aldrig när man behöver det? Åh.

Varför någon borde trolla bort allt elektroniskt för en stund? Min spanskatext kommer inte läsa sig själv, om man säger så...

Och jag mår nästan dåligt när jag tänker på att jag ska ha ett djupt tal om kärlek och rosa moln och blablabla imorgon på engelskalektionen. Att vara sådär smörig, pedagogiskt flummig, nästan lite bohemiskt kärleksfullt inspirerande och mesig framförallt, är inte riktigt min grej om jag får säga det själv. "Lööööv iiz ai waunderful fhing..." Jag ryser av bara tanken. Jag är ju lite mer tuff och hård personlighetsmässigt. Som en brud-biker med coola solglasögon och läkerol med chilismak. En sån som tycker bensin luktar godare än nagellack. Sån är jag. Varje dag. Utan undantag. Inte smörig. Yurk.

...Jag borde måla om mina naglar, titta på halv åtta hos mig och paradise hotel. Screw allt annat.

Jag i morgon


"Vad är det där för outfit?"

Idag har det vart vår på riktigt.

Och jag har rotat fram min kjol jag sydde i 9an.

Peter ville nog hellre att jag hade kommit i idrottskläder till lektionen.

Det blev en promenad i solen istället.

I min vår-outfit.


Tittar på musikvideo och tänker tillbaka på den gamla goda tiden

Jag tycker att min nya visningsbild på Facebook är ganska sagolik. Klockren, om jag får säga det själv. Detta är en av de få bilder jag skulle vilja rama in och ställa på mitt nattduksbord och låta stå där till den dammar igen. Jag skulle vilja att den är det första jag ser när jag vaknar varje morgon, varje vecka, varje år. Faktumet att det egentligen är ett screenshot från Fridas och min genialiska och opublicerade musikvideo gör ingenting. Åh. Jag myser på riktigt nu.

 


Vi tar en tripp till Hultsfredkom igen kom igen, ingen stress, kom igen kom igen
här kommer sommaren, ingen stress nä nä nä
kom igen kom igen sommaren är här

Vi tar en tripp till hultsfred, till festivalen där
för att slappa och lyssna på musiken som spelar där
Kanske ta en eller två glas öl som alla göööör
Och titta på alla snygga och lättklädda tjejer
Som står bara där utan göra någonting

kom igen kom igen
här kommer sommaren med fart och fläkt
ingen stress bara fart och fläkt ändå
kom igen kom igen
kom igen kom igen
kom igen kom igen sommaren är här

För idag har det vart bandsläpp!
  • NAS & DAMIAN "JR GONG" MARLEY
  • HOFFMAESTRO & CHRAA
  • MELISSA HORN
  • BIRGIT BIDDER

When you wasn't famous

Bilder: Emma Löfblad

Dålig ventilation och hög tankeverksamhet gör en lättroad

SURPRISE! Det var köttbullar i matsalen idag.

Senare på dagen snöade det lite.

När vi satt i sär-datorsalen (fysikförrådet) och tittade drömmande ut genom fönstret utbrast Mathilda lite vitsigt och meteorologaktigt sådär "...cloudy with a chance of meatballs". Jag tyckte sammanträffandet var hysteriskt roligt, skrattade HAHAHA och uppdaterade min FB-status snabbt som satan med mina flinka fingrar. Mathilda tittade lite konstigt på mig och sa "ja, men som den där filmen: det regnar köttbullar...". Jag asgarvade alltså åt det internationella namnet på en jättetöntig animerad barnfilm. Nu skäms jag lite. Förmår mig dock inte att ta bort statusen eftersom folk redan gillat den. Damn.

För att spicea...spica...(Hur skriver man "krydda" på svengelska egentligen? Finns det någon regel för det?)
För att spajsa till inlägget lägger jag in den absolut vidrigaste bilden jag kunde hitta på köttbullar. Voila!


Systugan gör det igen

Idag sydde jag en kjol och ett hårband.

Synd att kjolen ser ostruken ut på bilden.

Nåja.

 


Before monday comes and you must die again

Det har tagit hela jävla dagen att göra den där hemska spanskaläxan vi fick förra veckan. Att sitta vid datorn när man väl ska få tummen ur, är inte direkt att rekommendera. Jag som tänkte vara duktig flicka så jag kunde charma mig till att få skjuta på onsdagens spanskaprov. Förhoppningsvis hinner jag spy ut 6 oraciones españoles till innan jag släcker lampan i natt, så att jag kan sova ordentligt och lämna in bamseläxan i tid imorgon och verka vara den mest ambitiösa eleven någonsin. Pju!

För nu blir det andra bullar. Jag tänkte nämligen sy lite på mitt syprojekt som jag startade igår. Förhoppningsvis hinner jag sy kanalerna till min smock innan klockan 17.35, för då börjar reprisen av onsdagens Greys Anatomy-avsnitt som jag totalt glömde bort. Om jag missar det nu, skjuter jag mig själv. Kanal5-play eller vad fan det heter sänder nämligen inte sina program gratis som SVT eller TV4. Nej minsann, det kostar hela 19 kr att se ett missat avsnitt där. Snåla!

Vi ses sedan, nu måste jag rusa till my love - symaskinen. Hoppas spanskan skriver sig själv under tiden.


Recept: Vit kladdkaka

Till gårdagens Melodifestivalfinal kände vi att det var lämpligt att lyxa till det med en kaka. Efter lite surfande hittade Frida ett recept på en vit kladdkaka. Vi högg det direkt, och mycket gott blev det.

2 ägg                              Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker och mjöl.
2 dl strösocker                 Häll i apelsinjuicen, den smälta chokladen och margarinet.
1 msk vaniljsocker           Rör smeten slät med en slickepott.
2½ dl vetemjöl                 Smörj en spännform och häll på ströbröd eller kokos.
3 msk apelsinjuice            Häll sedan smeten i formen.
100 g smält vit choklad     Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 30 minuter.
100 g smält margarin        Låt kakan svalna i kylskåpet.

Servera med hallon.För er information ville jag också att Salem skulle vinna

Anna Bergendahl, vinnare av melodifestivalen 2010.
Kul för henne.

Det är lite konstigt om jag får säga det själv, att jag inte hört en enda människa tryta ur sig att "Fan vad skönt att Anna vann, hon var LÄTT bäst. Hon kommer ta Norge med storm med sina svarta strumpbyxor nedstoppade i de röda conversen. GRYMT!" Det har i och för sig bara gått drygt två timmar sedan resultatet kom, så vad kan man förvänta sig egentligen?

Människor är dock snabba att visa avsky. Det har redan startats Facebookgrupper i stil med "fel låt vann!!!!", "Salem Al Fakir borde vunnit melodifestivalen 2010", "Alla vi som hatar att Anna Bergendahl vann", "alla vi som vet att Anna Bergendahl kommer skämma ut sverige...", "Vi som KRÄVER att Anna ska sola innan hon far iväg på Eurovision!" samt "Vi som vill få upp paddan ur Anna Bergendahls hals!!!". Det senaste fick mig faktiskt att dra lite på smilbanden, men annars går mina funderingar kring: vad tjänar detta halabaloo till? Är folk rädda för att ens kompisar ska tro att man joinat Anna Bergendahl-fanclub, om man inte visar klart att man INTE stödde beslutet om att hon skulle gå vidare. Svälj paddan och låt det vara istället.

Det lämnar oss med funderingen: om nu så många är missnöjda - vem i helvete var det då som röstade? Jag tror stenhårt på att typ Ingvar Kamprad satt nedborrad i ett hål i marken och ringde upp alla sina pensionssparpengar bara för att jävlas med Svenska folket.

Programmets höjdpunkt enligt mig var LÄTT när Anna vunnit och de skulle intervjua låtskrivarna. Hahahaha. Först fattade de inte att de skulle vända sig mot kameran, så en ordningsvakt fick komma och rycka i dem för att de skulle hamna i bild. Sedan kläckte de den mycket diffusa frågan till Bobby Ljunggren "GRATTIS, hur tror ni att det kommer gå för Anna i Eurovision nu då?". Svaret?
"Öhhh... Huu skau' jaa kunna vejta dä????"
.
Klockrent, mina vänner. Klockrent.

Det var alltså varken munkfrillan, eller "I don't wanna win, I don't wanna lose"-tjejen som stod för kvällens höjdpunkt, nej det priset tog mannen till höger som flirtar lite svårfångat med kameran.

 

Det känns ju bra att hon har stöd, i alla fall......

 


Grattis mig själv på namnsdagen

Jag sa visst inte att jag har namnsdag idag. Nu har jag sagt det.

Jag sörjer inte för att reaktionerna på detta har vart nästintill obefintliga. Jag är nöjd ändå, för imorse hörde jag Timo Räisänen på radio. Han spelade en ny låt, outcast, som inte har släppts än, och jag längtar verkligen efter hans nya album som kommer den 24e mars (om jag memorerat rätt). Pappa hittade även videon till den nya singeln "Numbers" på youtube.

Med det tänkte jag bara gratta alla andra namnsdagsbarn med denna videon. Åh.


Ormoromor

"Jag har något att bekänna" säger pappa vid middagsbordet och tar en tugga till av entrecoten.
"I somras var det en snok utanför vår lägenhet."

Jag kan inte hjälpa det, jag tycker fortfarande det är ganska roligt. Att pappa anser att man måste vänta ett helt halvår, till det är snö ute, för att berätta detta för min ormrädda mor. Haha. Det får mig att tänka på när vi var små och gömde min brors plast-orm i hennes säng, för att vi tyckte det skulle vara underhållande att se reaktionen.

Vilka busungar!

Fis-Herman gör det igen

Jag kan väl inte helt ärligt anse att jag haft någon direkt favorit bland halstabletter. Inte förrän nu.

Min torsdag skulle vart uppbyggd på temat verbal kommunikation. När jag vaknade i morse och skulle öva en sista gång på mitt mycket välplanerade informative speech med temat loooooove, var resultatet ett enda långt väsande med vissa oplanerade tonartshöjningar. Min röst var nästintill totalt försvunnen. Så jag letade. Men hittade den inte. "Attans att jag missar min underbara muntliga bokredovisning och mitt mycket viktiga och njutbara engelskatal", tänkte jag medan jag knappade in min frånvaroanmälan på dexter (som jag för övrigt knappt kom in på pga att jag glömt kombinationen av användarnamn och lösenord. Förtids-alzheimer på G).

När min käre mor kom hem från ICA sådär på morgonkvisten (12-tiden) hade hon med sig godis och halstabletter till mig. En påse halstabletter som jag aldrig sett förut. De måste vara någon smoking hot nyhet, eller något. Fishermans Friend Blackcurrant, var namnet. Sockerfritt såklart. Aspartamet kommer "döda" mig, för hela dagen har jag proppat i mig dessa löjligt goda tabletter som om de vore gratis thaimat.

No regrets, though.


Staggrevyn

Eftersom min filmtjänst nu fixat till deras fel, kan jag lägga upp videor från Staggrevyn som var för en vecka sedan. Bättre sent än aldrig, så att säga. Här kommer alltså några filmer därifrån. Varsågoda.


Sugen på att se fler? Klicka HÄR.
Glenn-filmen är publicerad

Vitkålshuvudet Glenn, som jag snackade om för ett tag sedan är här igen. Missade du det inlägget? Klicka isåfall här. Det har vart lite problem med att publicera filmen men nu äntligen fungerar det som det ska. Har du redan sett den på Facebook? Äsch, det spelar ingen roll. Glenn tål att tittas på hur många gånger som helst. Enjoy.


Shutter Island - en resumé utan för mycket spoilers

Jag måste skriva av mig lite. Har nämligen vart på bio ikväll. För 60 kr, där sparade man pengar med CSN-kortet ja! Hur som helst, jag var med Frida och Frida på "Shutter Island" och fy fanken vad bra den var! Kom fram till att den är en av de bästa filmer jag sett, tillsammans med Napoleon Dynamite, Inglorious Bastards, Titanic och Alvin & the Chipmunks. Skämt å sido, men åh vilken bra film alltså. Verkligen. Fem av fem i betyg, helt klart. Detta är, mina vänner, film på hög nivå.

Filmen är alltså något sorts psykologiskt drama och handlar om en man (Leonardo Di Caprio) som heter Teddy (redan här kände jag att det skulle bli en succé). Det första man får se är att han spyr - också otroligt charmigt, jag vet. Men mer än så tänkte jag inte avslöja. Blir en liten cliffhanger till folk som ska se den. Jag fullständigt avskyr människor som avslöjar filmen om man tänkt se den, så det tänker inte jag göra nu. Alltså, fruktansvärt bra film som rekommenderas varmt. Det bästa med den var nog att det väckte tankar och man blev nästan lite rädd för sig själv och hur lättpåverkad man är som individ.

Åh. När en film har berört mig så här mycket kan man inte annat än ge stående ovationer i massor.


Springbreak is no more and I can't mourn enough

Mitt glada och smått nördiga Top Chef-humör förstördes helt, lika snabbt som gratis matbiljetter till Thai silk, när jag alldeles nyss upptäckte på nätets metropol (Facebook) att det inte blir något Palace Springbreak i år. Besvikelsen är total och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Lika bra att flytta på studs då. Springbreak är faktiskt, utan tvekan, en av Kalmars största årliga händelser och jag är på riktigt heartbroken av faktumet att det inte verkar bli något sommaren 2010.
Det suger hårt. Ville bara säga det.
Top Chef

Har ni sett Top Chef? Ett program som går på 3an typ.. 22-23 på tisdagar. Det har tydligen gått hela sju (!) säsonger och jag har inte haft en aning om dess existens över huvud taget. Jag är nästan lite besviken på mig själv. Hur som helst, idag när jag så graciöst spatserade förbi televisionen (som för övrigt visade sport, medan mamma låg och sov i soffan), zappade jag och till mitt förtret hittade jag detta program. Förtret kom av att jag inte tidigare stött på detta spektakel. Jag hamnade alltså klistrad framför skärmen i en hel timme. Slukades totalt av dess extravagans.

Vad ska man säga, det är nästan EXAKT likadant som Top Model, som jag för övrigt följde slaviskt förra året (eller ja, tittade på alla existerande avsnitt på Youtube). Enda skillnaden är att det nu handlar om mat istället. Perfekt. Det heter nästan samma sak, det går ut på nästan samma sak och loggan är till och med i nästan samma typsnitt och design. Jag dör!

Förutom att man slipper gnället från de glammiga eftertids-fjortisarna när de ska få håret avklippt, och aggressionsproblemen som uppstår vid sovplatsvalet eller bitchfasonerna när någon förstör ens brownies genom att kludda "TJOCKIS" över dem. Ja, förutom det, så är det typ det samma. Deltagarna ska ge utlopp för sin kreativitet, bli klädda lite snyggt, jobba under press för att slutligen bli utröstade av en jury bestående av fyra domare. En snygg Tyra Banks-wannabe och hennes bitches. Tyvärr är inte den manliga delen av juryn homosexuell här, men whattaheck.

Det jag ville ha sagt: Underhållande program, och det förvånar mig inte om jag nu kommer sitta uppe om nätterna och kämpa för att hålla ögonen öppna medan jag tittar på människor som verkar ha en ohälsosam hängivelse till mat. Totally worth it, though.

Till och med samma bild-koncept som Top Model.

Åh, jag längtar redan till nästa program då jag får höra vinjetten.

Kan det vara "You wanna be on top?"


Bästa reklamfilmen

Min käre bror länkade en film till mig såhär på måndagkvällen.

Den var fin.

Här får du, från mig till dig, på kvinnodagen.


Kvinnodagen som blev en vanlig dag

Jävlar. Internationella kvinnodagen är idag, och jag kom på det först nu. Vad ska jag nu göra med de 53 ynka minutrarna som är kvar av dygnet då jag ska dra fördel av det faktum att jag är kvinna? Åh. En hel kvinnodag som gått till spillro. Den ENDA dagen på året då 49,6% av befolkningen ska hyllas, mig inkluderad, och jag glömmer den. Jag börjar bli riktigt arg på mig själv nu, kanske bäst att jag går och lägger mig och låtsas som att inget har hänt. Som att jag inte totalt alzheimrat bort en hel jäkla dag som annars hade kunnat varit fylld med betjänter, godis och uppvaktning. Även den där vältränade solbrända mannen som står och viftar med en solfjäder samtidigt som han matar mig med vindruvor, fick bli arbetslös på grund av mitt slarveri. Detta är nästan värre än att glömma bort sin egna födelsedag. Det är nästan som en födelsedag. För kvinnor.

Frustrationen är total.
Nu lyssnar jag på "Damn, I wish I was a lesbian", because facebook-friend made me.


Popadelica

Idag har jag gjort en spotify-spellista till Popadelica. Varsågod! Åk dit vetja!


Awesomeness

Favoritfilm: Check!

Recept: Vit choklad- och yoghurtmousse med björnbär

För att fira att jag har ledigt imorgon slängde jag ihop en vit choklad- och yoghurtmousse med björnbär, till kvällens efterrätt. Mycket lätt och mycket gott. Grundrecept stulet, fullständigt recept freebasat.

3 portioner                                            Vispa yoghurten så fluffigt som möjligt.
Mousse:                                                Blanda i den smälta chokladen och honungen.
125g turkisk yoghurt                              Krossa digestivekexen och lägg i botten på tre skålar.
50g vit choklad                                      Lägg moussen över kexen och ställ i kylen.
½ msk honung                                       

Garnering                                              Smält några matskedar socker.
3 digestivekex                                       Häll i önskat antal björnbär.
björnbär                                               Häll på lite vatten.
socker                                                  Blanda runt och låt kallna.
vatten                                                  När det ska ätas hälls björnbären & såsen över moussen.

Klart! Mums.
Den galna tatueraren

Viktor skaffade en låtsastatuering på semestern. Hennatatueringen blev sedan till riktiga ärr - nu går den inte att få bort. Den egyptiske tatueraren skulle göra en bild på skulderbladet. Helt plötsligt hade tatueraren tatuerat halsen och armen också, och krävde 350 euro för hela kalaset.

Läste nyss om detta på aftonbladet. Är det bara jag som tycker detta låter absurt? Tatueraren verkar ju vara helt galen! Någon sorts tattoofil som tänder på att lura folk till tatueringar de egentligen inte vill ha? "Whops, den blev visst 3 gånger så stor än vad du ville ha den. Oj då, permanent! Too bad, ge mig pengarna!" Ha ha. Vilken fruktansvärd ångest man skulle få om man helt plötsligt var tvungen att leva med en jätte-scarification som dessutom var oönskad. Tummen ner för galna tatuerare, alltså.


Nej, ska det vara så ska det vara ordentligt.
Som den här kanske?

Glenn är en riktig kompis

Igår lekte jag med Glenn. Det tog slut abrupt när Glenn dog.

Jag, Frida, Gun, Amina och Kajsa träffades på ica i Berga för att köpa godis. Till vår nördiga tillfredställelse fann vi att vitkålen var extra billig just vid den tidpunkten. Den kostade nämligen endast 3,90 kr/kg. Så vi köpte ett. Man måste ju passa på medan det är billigt, liksom.

På vägen hem smidde vi grymma planer om vad vi skulle göra med huvudet. Kasta in det genom någons fönster? Spela fotboll? Äta det? Stunden var fylld av möjligheter.

Vi kom fram till att måla ett ansikte på det, spela in en film och sedan... ta sönder det, var det enda rätta. Helt normalt resonemang.

Det var alltså det vi sysslade med hela kvällen medan vi bojkottade Andra Chansen i Melodifestivalen. (En jävla waste of time är det att titta på den skiten. Att komma till Andra Chansen är ju ekvivalent med att åka ut, i mina ögon. Inte en chans att någon som går vidare därifrån kommer vinna hela baletten. Nej, utfyllnadstv som man spyr på, är vad det är.) Vitkålsparty är mycket mer givande. Det kan jag lova.

Såhär kan en vanlig lördagskväll se ut för oss.


Nu är det bara Helge Skoog som fattas för en fullbordad upplevelse

Fattig student? Då har jag tipset för dig.

Gå till Citygross. De har 2-års-jubileum här i Kalmar. Provsmaksdiskarna var fulla med mat och jag skulle inte ha några problem med att äta mig mätt där inne. Helt lagligt. Vid ingången bjöds man på muffin och kaffe. Längre in fanns allt från förrätt till efterrätt och även snacks. Jag ser framför mig programmet:

Halv åtta hos Citygross.

Förrätt
Ost á la tandpetare och halva sesamkex

Huvudrätt
Het thai-kyckling med wokade grönsaker

Efterrätt
Ballerina kladdkaka med kaffe i plastmugg

Snacks
Pringels-buffé

Värsta lyxmåltiden. Och allt var gratis! Dessutom fanns det plats att beskåda och vandra i den oerhört proffsiga attraktionen "Chips-borgen" som kanske någon dag hamnar i Guinness Rekordbok. Citygross is the place to be on a friday night, så att säga.

Idag var även dagen vi kom på att ett anagram av Frida Peterson är Rida Fet Person

Gud jag har syndat. Eller nåt.

Härmed erkänner jag alltså att jag brutit Linnéa&Ruts internetförbud. Jag känner mig jättedålig. Eller nä, det gör jag nog inte egentligen. Jag mår ganska bra och bryr mig inte märkbart om det. Hur som helst, jag har alltså suttit mer vid datorn än 20 minuter idag. Jag har bara mig själv att skylla för det. Och facebook. Och bloglovin. Och frans. Ja, Frans. Det är ditt fel att jag sitter här som en misslyckad individ med fingrarna på det förbjudna tangentbordet.

Jag blev så himla glad idag när jag fick tillbaka mitt historiaprov, det är inget jag försöker sticka under stolen med. MVG och orden "Mycket bra jobbat!" prydde min åtta sidor långa examination om medeltiden. Medeltiden som jag inte är det största fanet till egentligen. Nu kanske det kan väga upp mina sämre prestationer i samma ämne, och det skulle sitta väldigt fint, om ni frågar mig. Men det gjorde ni inte, så jag ska sluta malla mig nu. Förlåt. Jag var bara så glad.

Aktiviteterna efter skolan var trevliga. Min käre mor hämtade nämligen upp mig, och sedan bar det av mot staden för lite vår-shopping i det äckliga snöovädret. Det höjde helt klart stämningen. Körde hårt på en fika på Kullzéenska (när det kommer till stavningen av det ordet måste jag medge att jag känner mig smått dyslektisk), med blåbär/äpple/pecannöt-paj med vaniljsås och cappuccino. Jag inhandlade även skor, powder (erkänn att det låter way cooler than puder), nagellack (förvånande?) och en Choklad-bok. Mycket fint, och vad mer ska man säga, Citygross är awesome!
Dagens livskalas ur linne saknar sol:s perspektiv

Aj aj aj åh nej! Klockan slår snart tolv och jag har inte bloggat på hela dagen. Oh my god. God my Oh. Det betyder, enligt min statistik, att mitt besöksantal sjunkit med hela 30% idag, från igår. Mitt liv är förstört.
Hur som helst, anledningen att jag inte bloggat är helt enkelt att Rut och jag fortfarande pysslar med vår "internetavvärjningsrehab" om man ens kan säga så. Jag orkar inte bry mig, det är ändå ingen som kommer reflektera över det såhär sent på kvällen.
Jag har även haft andra viktiga saker för mig. Som att ha samlevnadssamtal i tre timmar. Tre timmar kändes som för lite tid för det extremt vikiga ämnet.
Jag har redovisat på matten och råkat försäga mig igen. Och igen. Och det finns på film. Och igår gjorde jag också bort mig.
Sedan sprang Rut och jag runt på stan och satt upp planscher om Popadelica. De var fina och gröna. Vi fikade även på världens fulaste café - med världens ofräschaste falukorv/ägg-mackor (Vem säljer den kombinationen?)
Efter detta blev det Staggrevyn där Frida var med. Sjukt duktig som vanligt, bitvis rolig, bitvis inte lika rolig föreställning. Men helt klart värd.
Sedan sprang vi hem till Anders&Måns. Kom in genom dörren PRECIS när det var slut. Felberäkning av tiden suger. Så fick se det på SVT play istället medan Frida P målade mumintrollen.

Nu ska jag titta kommentatorspåret och sleepa. Skönt med helg imorgon. PUSS.

Halleluja! It is raining CHOCOLATE

Vet ni vad som hände idag?!

Jag vann choklad gånger två! Först på spanskan lekte vi bingo. Man fick en bingobricka och så sa läraren ett ord på spanska, hade man det så fick man lägga en lapp på den rutan osv. Ni vet hur det går till. Jag och Ebba var i alla fall först med att fylla våra brickor, och fick därför ett pris bestående av en 12g Plopp. Jättefint! Faktumet att den vägde som typ en fjärdedels dvärghamster (!) gjorde inget. Vinner gör man ju inte så ofta.

Fel! Jag vann nämligen igen. Denna gången lite större. Det har nämligen varit en tävling på ICA-butiken i centrum där man fick lämna en motivering till varför man skulle vinna en toblerone. Idag ringde de till mig och sa att jag vann! Fattar ni? Med min fina motivering "Jag vill ha en egen måne, där jag kan äta min Toblerone! :)" vann jag 4,5 kg choklad. OMG. Jag har aldrig vart lyckligare. Typ. He he. Sjukt underbart! Nu behöver jag inte köpa godis på länge! Frågan är bara hur man ska äta den. Det är liksom EN ENDA STOR bjässe - inte en förpackning fylld med massa små, nej, chokladbitarna är stora som handflator och jag är Lycklig!

Det var SÅ värt att vara lite understimulerad igår!


Computer computer - go away, life life - here to stay

Rut läste (antagligen) mitt raseri-inlägg här nedan och utmanade mig härmed att, tillsammans med henne, vara datorfria i en vecka. Det är lite väl att ta i, tyckte jag, och föreslog att man får sitta vid datorn 20 minuter per dag - inte mer! Hon tyckte det lät som en bra kompromiss. Detta med start imorgon. Jag känner redan paniken som kommer råda. Måste planera upp mig på saker hela veckan. Ta kontakt med mig om ni vill hitta på något någon dag. Dags att motvilligt stänga av datorn då. Snyft. Jag dör nästan lite inombords.

"Hej, det är jag som luktar persika"

Idag var jag först till idrottslektionen. Allra först. Det är inte likt mig.

Hur som helst, i gympasalen pågick full aktivitet i form av volleyboll, så jag satt mig utanför och smorde in mina ben med persiko-body lotion (för det är sånt man pysslar med när man har lite tid över). Klassen slutade sin lektion och tre killar stormade ut ur salen och ner mot trappan, utan att lägga märke till mig. De stannade upp i mitten av trappan, satt näsan i vädret och utbrast "Det luktar persika! Visst luktar det persika?", den ena började även sjunga så smått "Persika, persika PERSIKAAA!", och där satt jag som ett fån och tjuvlyssnade på deras skönsång medan de luktade och luktade. De gick vidare ner för trappan och det sista man hörde av dem var "Men hallå grabbar, visst luktade det persika?". Det enda jag kunde tänka var, kul om jag hade tillkännagivit mig, "Ursäkta grabbar. Det är jag som luktar. Ni behöver inte undra längre. Det är persika." Hade vart priceless att se deras ansiktsuttryck. Men istället sjöng/skrek de ordet PERSIKA för full hals, helt ovetande om att den skyldiga satt och fnissade bakom dörren.I'm going crazy, please help.

Vet någon om det finns en dator-avvärjningskurs någonstans? Jag skulle nämligen behöva den.

Hela dagen har jag varit sjukt glad och pepp. Sen kom jag hem, satt mig vid datorn och all sol försvann. Som om jag gick in i ett mörkt moln. Jag har för mycket tid, helt enkelt. Behöver något som kan sysselsätta mig NU innan jag dör av rastlöshet. Jag mår numera dåligt av att sitta framför datorn, klicka mig in på webbplatser jag redan besökt 23 gånger samma dag. Klickar på F5 alldeles för mycket. Folk har nästintill slutat kommentera min blogg (desto fler besökare dock..?), mina facebookuppdateringar ekar, Spotify dampar, jag kommer inte in på rockparty.se och de bloggarna jag följer uppdaterar alldeles för sällan. Och jag har, på pappas order, testat den nya koppla-ihop-blogg-med-facebook-funktionen så nu kan alla mina 251 FB-vänner läsa detta och skratta åt att de är mer begåvade. Förhoppningsvis gäller detta bara idag. Det suger att jag har så kass tålamod ibland.

Argh. I'm so addicted.

Jag för 4 timmar sedan.

Jag för 3 timmar sedan.


Jag just nu.

Plastlabben

Tjena. Linnéa här. Tänkte släppa ett litet inlägg angående dagens kemilaboration. Detta måste varit den mest lekfulla labben på länge, alltså. Vet ni vad den gick ut på?

Vi skulle göra plast.
Av...
plast.

Flummigt va?

Man kan säga att det var två del-labbar. En där vi skulle blanda 1 msk potatismjöl, 2 droppar rapsolja och 1 msk vatten i en plastpåse, lägga den i mikron, värma och sedan forma den till en studsboll. En studsboll utan studs. En boll. Jag citerar slutet av instruktionen "Jämför gärna vem som fått bäst studs i sin boll." Det blev fan inga studsbollar av det där kletet. Såg snarare ut som hjärnor eller något annat inälvigt.

Nästa labb gick ut på att man tog små små plastkulor, hällde över varmt vatten, väntade, och formade om plasten så som man ville ha den. Plast -> plast, alltså. Påhittigt och så. Det var i alla fall inte så att man trillade av stolen av ologik. (Kan man säga ologik? Om inte så kan man det nu.) Här kom problemet. Man behövde i princip inte tänka alls på denna 1,5 timmen - men sedan var man tvungen att tänka skitfort, för när väl plasten var mjuk kunde man bara forma den till den blev kall igen. Det gick väldigt snabbt och det var svårt att forma något annat än en bajskorv under sådan tidspress. Mina plastgrejer såg ut som skit, så jag gjorde om dem när jag kom hem. Nu är jag nöjd. Are.


Här är mina plast-grejer. En ros som nyckelring, en svinful studsboll och till sist min snygga bil-nyckelring.
Lägg gärna märke till att jag är blå i handflatan och har russinfingrar. Sweet.

Här kommer en liten film under själva processen. Den är ganska fin, tycker jag personligen.


hits