Snöfrågan

Imorgon är det den första mars. Det är alltså då 48 314 människor på olika ställen i vårt bananliknande land tänkt hälla varmvatten på snön för att påskynda våren. Det säger i alla fall Facebookgruppen "DEN 1 MARS HÄLLER ALLA VARMVATTEN PÅ SNÖN OK". Ja, det är skrivet med versaler. Antagligen är gruppledaren väldigt arg och beslutsam. Tydligen har han lyckats få med sig hela 48 313 personer med samma åsikt, vilket är ganska imponerande.

En annan Facebookgrupp visar sin överlägsenhet genom att döpa sig till "Det kommer behövas en högtryckstvätt om vi ska få bort all snö den 1 mars". 26 stöddiga medlemmar tyckte det var roligt och klickade på knappen "Gå med".

Sedan har vi en liten stackare i hela Sverige som uppenbarligen älskar snön och har startat den lika aggressiva gruppen "VI SOM SKA STOPPA DOM SOM HÄLLER VARM VATTEN PÅ SNÖN DEN 1 MARS". Joel Mekonen som bevisligen har lite grammatikproblem har inte fått en enda anhängare. Det faktumet övertygar mig nästan att gå med i gruppen endast för att visa min sympati. Men jag hejdade mig när jag insåg att min sympati för människorna människan som vill ha kvar snön i mars är obefintlig. Tyvärr, Joel. Det måste verkligen suga att vara ensam. Jag förstår att du kommer få ett helvete imorgon när du ska försöka stoppa 48 314 människor med kokande vatten i hinkar. Ber till Gud att du överlever dina brännskador. Förlåt.I become Catwoman at night

I natt stängde jag in en katt i ett skåp. Är jag en hjälte eller en djurplågare?

Jag drömde nämligen att min katt var i skolan (vilket för övrigt är ganska konstigt eftersom det är flertalet kilometer mellan mitt hem och plugget). Hon strosade runt där i korridoren och tittade sig omkring. Helt plötsligt insåg jag att jag inte kunde lämna henne där - hon skulle ju tappa bort sig och inte hitta hem igen! Jag hade en lektion kvar och undrade vad fan jag skulle ta mig till. Jag stängde in henne i mitt skåp, för att kunna bära hem henne sedan. Jag gjorde det lite cosy där inne, städade till det fint och hon la sig direkt. Sen gick jag på lektion.

Har jag blivit galen?


JAG VANN, ÄNTLIGEN!

YES YES YES YES JAG VANN BUDGIVNINGEN PÅ TRADERA!

iPod-touch skalen är mina och jag är så fruktansvärt lycklig. Nu blev mitt liv just lite bättre. Nu blev jag just lite coolare. Lite hippare. Folk kommer snegla på mig och viska till varandra "Åh vad hon är cool. Hon har ett iPod-skal. Jag önskar att jag var som henne. Den lyllosen." Och jag kommer gå där i korridoren rak i ryggen och med ett leende på läpparna, för jag vann den svincoola auktionen på tradera.

Här är mina nya bebisar.

Och vi kommer bli SÅ lyckliga tillsammans.


238 kr och den är din!

Det här är den sista, jag lovar. Hahahahaha. Jag kan inte hjälpa det. Kan inte sluta skratta.

Welcome to the dark side of Tradera.
(Är verkligen det lilla lilla andningshålet tillräckligt?)

Handtag?

Eller behöver du kanske ett handtag? Då får du skynda dig.


Snygg - en tolkningsfråga

Är du i behov av en snygg tröja? Synd, auktionen är redan avslutad.


Klockren.

Blå himmel

Förresten, igår var det blå himmel ute. Det kändes nästan lite "ute" att den kom - så länge som vi vart utan den. Tittade man ut genom Ruts takfönster kunde man nästan tro att det var sommar. Det var en härlig syn.

Om det nu inte var så att jag råkat radera den vackra bild jag tog på himlen igår, hade jag nu laddat upp den här och spridit lite glädje i snöslasket.

Hur ska jag nu kompensera för mitt klanteri?

Hm...

Sådärja.


Bion som föll i glömska #2

FAN. Jag glömde. Glömde gå på bio. Precis det som hände med Avatar. Tur att jag inte hade betalat biljett redan, för då hade denna uppenbarelsen vart fruktansvärt negativ. Jag tänkte ju gå och se Shutters Island på bio under sportlovet. Imorgon är sportlovet slut. Jag har inte gått på bio. Det suger. Förhoppningsvis kommer den gå i några veckor till, så att jag kan fånga den någon kväll. Annars får jag väl leka pirat och ladda ner den till min mörka källare och titta på den i min ensamhet. Som med Avatar.

Mamma blev bjuden på denna bio av SJ. SJ? Varför bjuder ett tågbolag folk på bio? Det är den eviga frågan. Att det sedan är en action-drama-rulle de bjuder mammor på är ju ganska intressant. Schyst drag, antar jag. Så att även de kan hänga med och vara lite "hippa" och glo på Leonardo Di Caprio och bli livrädda av alla specialeffekter.

"Ska du verkligen gå och se den?" sa mamma i en sån där glädjedödande ton när jag var helt entusiastisk efter att ha sett trailern.

Ja det ska jag, svarade jag. Om jag kommer ihåg.Stop stop stop - vad händer?

Melodifestivalen. Vilken höjdarfestival. Ha ha. Det är så himla bra att jag funderar på att dumpa Hultsfredsfestivalen för att ta del av denna sjuka tillställning live i Globen den 13 mars istället. Jag ska nog hetsköpa singelbiljetten på Tradera som auktioneras ut om 1,5 h. 600 spänn - som att sno godis från ett barn! (om någon bad mig välja mitt favorit-idiomatiska-uttryck skulle det lätt bli det) Det känns så himla värt att sitta där på front row alldeles ensam med en  massa hysteriska schlager-nördar som skriker PETER JÖBACK! och IDOL-ANNA! så att de blir hesa dagen efter. Skulle inte tro det va.

(Förvisso kommer jag antagligen sitta som en blodigel på tvn och trycka i mig chips när finalen äger rum. Det hör inte hit.)

Kvällens deltävling var katastrof. Inte nog med att mellanaktsnumrena är vidriga, musiken likadant. Men allra värst är idioterna som röstar, verkar det som. Ikväll var det sämre än vanligt. Den enda jag och Frida var säkra på skulle gå vidare var puttinutt-Sibel-going-Lady-Gägä. Hon kom sist. SIST. (Den där Elton-John-hippie-kärringen som gormade på svenska och gungade lite i otakt räknas inte. Vi kunde inte sluta skratta.) Peter Gayback och Anna Bööögendal gick vidare - jag hade hellre sett Idiot i finalen med Noll Disciplin. Det hade vart grymt. Magnus-Uggla-inspirerade tonåringar med kluven stil spelar svensk punkrock och skriker att de är idioter inför hela svenska folket, det kan ju inte bli bättre.

Istället kommer vi få sjunga DOOOON'T LEAVE MEE NOW, I'M HOLLOOOOW varje dag i ett år efter detta urspårade spektakel.

Noll Disciplin! Tre "avslappnade" tuffa emokillar och en studsig fjortisboy

som spelar "Inte ssslaager i alla fall" och tycker frisyren är viktig.

Sekund 30 är klockren. Spela den på repeat.

Vilka stjärnor.

 


Snabb uppdatering

Godkväll vänner. Jag har inte så mycket tid (busy woman) så jag ska försöka fatta mig kort. Ber först om ursäkt att jag inte förmådde mig att spy ut mitt vokabulär på bloggen igår, men det var ganska fullt upp då också om jag ska vara ärlig. Igår gick nämligen händelseförloppet såhär att jag vaknade, begav mig till Rut för att plugga lite, baka bullar, äta, göra iordning mig för fest och...ha fest. Där gick hela dagen, kvällen och natten. Ganska bra ursäkt för att inte hinna plugga, om jag får säga det själv. (Plugga? Jag menar blogga. Herregud. omedveten skol-abstinens såhär på sportlovet. Inte okej)

Partyt var på tema Sport (som sportlovet tillåter), och vi pysslade med allt från rundpingis till hockeyspel och dansande. Det var mycket fint, ända till festen dog. För det gjorde den. Men hur som helst hann man knyta nya kontakter och allt möjligt. Jag var, om jag inte sa det, hästtjej (ganska skojigt med tanke på att jag hatat hästar i hela mitt liv). Folk trodde ärligt på att det var jag som tagit den där rosetten jag hade på kavajen. Det var fint. Piskan förgyllde även festen något.
Idag har jag pluggat. Pluggat. Pluggat. Inget mer. Typ. Inget mer av värde i alla fall. Jag har känt mig riktigt duktig hela dagen. Och vilken sekund som helst kommer Frida plinga på dörren, och nu måste jag äta. Vad stressigt allt blev, mello börjar om en kvart! PJU!

Passivt jobbletande i vinterlandet

Idag surfade jag runt på Arbetsförmedlingen, för jag är cool och vuxen. Skulle bara titta runt lite vad det fanns för jobberbjudanden så här nära sommaren och allt. Jag är som vanligt ute i sista sekunden (skojar ni med mig, måste man verkligen söka nu när det är som allra vintrigast?).  Som min vise vän sa "Det borde bara komma hem ett jobb i brevlådan". Det vore något att satsa på.

Hur som helst, det var inte det jag ville ha sagt. Det jag ville ha sagt var att de sommarjobb de sökte i Kalmar-trakterna var massor av jobb i Borgholm, jobb som läkare och ambulanspersonal. Eftersom jag varken kände för att sprätta upp människor sådär hipp som happ med den enda erfarenheten av att ha sett snart 6 säsonger av Greys Anatomy, eller pendla en timme till jobbet varje morgon, så klickade jag på "nästa sida". Vet ni vad jag fann där? Jordgubbsplockare. Jag klickade in och tittade, såklart, och fann att man inte behövde någon sorts merit för jobbet överhuvudtaget. Perfekt, tänkte jag och tittade på lönen: 40kr/låda. YES vilket kap! Glädjeskrek jag, i mitt huvud. Jag levde som på rosa moln och drömde mig bort till en plats av jordgubbsplockande och ryggproblem.

Det var då jag plötsligt insåg att en låda kanske inte är en sån där en-liters-kartong. Jag gjorde som man alltid gör i dagens samhälle - googlade jordgubbslåda. Det visade sig att jag hade rätt. Det var inte en kartong, utan snarare 15 sådana. Då blev lönen inte lika tilltalande.

Att ens humör kan svikta så på en enda sekund. Det är nästan häftigt. Nåväl, jag får väl tvätta bilar eller något hjärndött i sommar för att tjäna ihop pengar till överlevnad, eftersom jag är så sen med sommarjobbssökandet. FML

Känns det här inte ganska avlägset för dig också,

jag har i alla fall inte sett en gräsmatta på flera månader.


Mjämjämjämjäääää, mjä mjä mjä m j ä ä ä

Om du är nere på en torsdag klockan 21.30, titta då inte på Succéduon. Det är så sorgset och ångerfyllt att man blir ännu mer illa till mods. Eller det kanske är just det man behöver om man är lite nere - att se att andra har det värre. Jag, till exempel, brukar surfa in på FMyLife.com när allt suger. Så varför inte, titta på det. Men titta för allt i världen inte på det när du är glad - då blir du nere. Typ.

Om man vill leka med sina känslor lite mer så kan man titta på kommentatorspåret av samma program, direkt efter. För det är mysigt. Det kvittrar som en liten fågel i hjärtat. Nu vet ni vad jag ska göra.


19,7 timmar av peppande

Babian, ge apan en banan, ge apan en banaaaan...WOOO!

Så låter det just nu från mina högtalare. Det får mig nästan att fnissa till lite förtjust, för vem i helvete skriver en låt med den texten? Och hur i helvete kom den till min spellista?

Jag ska berätta det för er, mina vänner. Det är nämligen så att när jag tjuvkollade i Fridas iPod igår när vi åkte hem från Växjö så insåg jag att hon gjort festival-spellistor. Ni måste medge att det är en genialisk idé, så det var alltså det jag pysslade med när jag vaknade i morse. Jag gjorde en spellista med "HultsfredX" som namn, och proppade den full med låtar från samtliga artister som kommer dit, eller ja, bandsläppet håller fortfarande på, så listan kommer fyllas på med jämna mellanrum ända till festivalen äger rum. För tillfället ligger det 309 låtar i listan, 19,7 timmar musik att peppa upp sig till. Underbart.

Ska du också till Hultsfredsfestivalen? Lyssna isåfall sönder min
spellista. Mmm...

Babian - Babian


På netto har fiskarna fet hy

Låter väl smaskens?
Netto

Tåget var bara en halvtimma försenat på hemvägen, annars gick allt som planerat

(några frågor att tänka på:
1. Vem tog bilden #1?
2. Vad gör Frida på bild #2?
3. Vad försöker vi likna på bild #5?
4. Vad är det på bild #9?
5. Varför är det olika ljus på alla bilder?
6. Hade vi en trevlig dag?)

Växjö är livet.


SJ är djävulens påfund - Linnéa & Frida går på tåget utan vidare funderingar

Frida och jag har bestämt oss. Imorgon trotsar vi trotsandet av tågtrafiken och åker till Växjö med SJ. Tåget tar enligt tidtabell drygt en timma, men med allt SJ-trassel får vi väl vara lyckliga om vi hinner komma fram innan stan har stängt. Tydligen har det varit så mycket problem med SJ-trafiken på senare tid så att de nu fullständigt tagit bort ersättningarna man får om tåget blir försenat. Hela SJ skulle haverera om de var tvugna att betala alla som råkat ut för förseningar - och det säger väl en del. Bäst att man packar ner Bibeln och Breezer Avenue på kinesiska i ryggan när man ändå håller på, då.

fortsättning följer...

Traderahypen

Jag sitter för tillfället och hoppar på datorstolen av förväntan. Det skulle inte förvåna mig om jag nästa sekund ligger handfallen på golvet i ett allvarligt epilepsianfall. Inte för att jag brukar syssla med sånt, men jag är bara så himla uppe i varv just nu att vad som helst kan hända. Jag håller tummarna att jag slipper kissa ner mig denna gången. Anledningen till allt detta stim - Tradera. Ni vet den där auktionssajten på nätet där man får bjuda på prylar och om man vinner FÅR man prylen. Eller ja, man får givetvis betala det man råkade bjuda, i cash. Livsfarligt. Hur som helst går budtiden ut för min pryl om 12 minuter och jag har seriöst fått den där klumpen i magen som man får när man är nervös. Jag leder än så länge. Jag leder!

Det här kan inte vara hälsosamt. Jag som aldrig kan förlora, bollar med pengar på Tradera. Hur kommer detta sluta? Jag kommer sitta om 60 år på ålderdomshemmet och dö i en hjärtattack när jag vinner en gungstol i äkta barrock. Jag fasar redan för den dagen.

Update: Jag förlorade. Mitt liv är förstört.

Och jag som tyckte att vår snö var tillräcklig

Idag har jag, mamma och pappa vart på öland vid vår sommarlägenhet. Först idag förstod jag varför det kallas sommarlägenhet - det är inte meningen att man ska vistas där på vintern.

När vi först kom dit fick vi börja med att skotta oss en plats där vi kunde ställa bilen (WTF?), det blåste utav helvete och man kunde bara gå i en riktning utan att få snöpuder i munnen. Vi fick skotta oss in till byggnaden, skotta oss ut ur en dörr, skotta oss fram till vår lägenhetsingång och skotta fram dörren för att komma in. Det var som ett skämt. Ett stort skämt var det. Och det var så illa att när man kom in såg man ut som en snöman dränkt i mjöl, och allt var blött.

Den första tanken när jag kom innanför dörren löd "Ååh, vad varmt det är!". När jag tagit av de blöta kläderna och börjat mysa lite i hettan, slängde jag en blick på termometern. 9 grader. NIO GRADER? Hade jag gissat hade jag sagt åtminstone 17. Snacka om att tappa uppskattningsförmågan! Vi var nog på väg mot hypotermi hela bunten tror jag.

Innan vi åkte hem tog vi en välförtjänt bastu, vilket var mycket uppskattat av både oss och våra kläder. Sedan höll vi andan och begav oss ut i helvetet igen.

(Jag är lika lång som trädet - när jag ligger ner. Fattar ni nu hur mycket snö det är?)

Tell my love


Träning + McDonalds

Idag har Frida och jag tränat. Det var kul. Och sådär-jobbigt. Thomas var i Thailand så vi fick Jenny istället. Efter träningen duschade vi (Frida också, faktiskt), och sen spatserade vi in till stan där vi botaniserade i en värld fylld av deodoranter och handväskor. Tyvärr hittade jag inget, men Frida kommer härdanefter lukta gott (Thank GOD). Hon kommer lukta gurka. Och det passar ju bra, för hon är ju lång och grön. Sedan hamnade vi på Mackedonkan där Frida köpte HappyMeal och glass och paj och kaffe och muffins och massa andra onyttiga saker. Jag köpte bara vatten. Inget mer. Baaara vatten. Vi slog ihjäl hela två timmar där inne runt det lilla lilla bordet och det var mycket trevligt.

Här kommer en bild om ni inte tror mig.
Jag ökade mättnaden på mästervärket för att visa hur färglatt och roligt man har det på McDonald's.


Ännu ett inlägg tillägnat min iPod-bebis

Eftersom jag aldrig var den där ungen som ägde en Nokia 3310 när jag var liten och då hade nöjet att ploja och stoja med den och klä den i fina Bamse-skal, så trånar jag efter det nu. Det känns som att det är en del av livet som alla måste upplevt och jag känner ett stort behov av att syssla med detta just nu, för att kompensera för att det aldrig blev av i min ungdom. Min iPod, som ni vet, gör mig helt salig och jag behandlar den som min lille bebis. (Läs: inlägget jag stickade en strumpa till den) Därför kanske det inte är så svårt att förstå att jag blev rent hysterisk när jag såg dessa skönheter till salu. Det är fem stycken iPod Touch-skal, och kan du tänka dig vad kul jag kan ha med dem! Åh. Om jag skulle få dem skulle jag bli en lycklig flicka.


Longing for rock'n'roll

Jag vill bli blond igen.

För då vet man att det är sommar.


Global warming skämtar med oss

Just det, jag glömde nästan säga att det är snö. Ifall någon hade missat det vid det här laget. En jävla massa snö. Är det. När jag vaknade i morse fotade jag lite (på andra sidan glasrutan) för att dokumentera denna snöhysteri. Bilderna är dessvärre inte särskilt hysteriska. Inte heller så snöiga som jag hade önskat. Missuppfatta mig inte nu, jag vill INTE ha mer snö - jag tyckte bara inte att bilderna skildrade snövädret rättvist. Nu framstår jag som en mes som inte tål någonting och jag kommer antagligen få flertalet kommentarer som trakasserar mig för att jag inte fattat betydelsen av begreppet "mycket snö" (Not likely. Men jag hade önskat att det var så, för faktumet att 95% av de som kommenterar på min blogg är 12åriga tjejer som frågar hur jag mår och uppmanar mig att läsa deras blogg gör mig lite deppig). Vad jag ville ha sagt var att bilderna inte riktigt visar detta snöhelvete som faktiskt råder, även här nere i södra Sverige. Jag vill inte ens tänka tanken på hur det ser ut i norrland. Och till råga på detta har jag hört rykten om att det väntas komma 10 cm till imorgon.

Men, ni får helt enkelt tänka bort att det ser ut som att snön räcker 5 cm upp på fötterna, och tänka er att man fullständigt försvinner som ner i ett hål, när man hoppar ut istället. Vem åkallade dessa djävulska snöfall, undrar jag. Det fanns ett syfte med att vi bosatte oss långt söderut - det ska inte kunna bli såhär! Hur som helst, jag funderar på att ägna en hel dag åt snön så att vi får det dokumenterat. Ta bilder, filma, whatever. Våra barnbarn kanske aldrig får uppleva ett sånt här kaos och då är det ju bra att vara förberedd.

!Fullkomligt onödigt-mappen fick tillökning

Söndagen den tjugoförsta februari tvåtusentio var dagen då jag städade. Är dagen då jag städar.

Det förklarar inte nödvändigtvis varför det i mitt rum fortfarande ser ut såhär:

eller såhär:

Det finns flera ställen som behöver dammas och omorganiseras. Idag har jag städat i min dator, och om jag får säga det själv ingiver det en mycket mer tillfredställande känsla hos mig än vad det vanligtvis gör när dammvippan har vart framme. Medan jag funderade på vad en dammvippa egentligen gör för nytta, sorterade jag mitt virtuella skrivbord bland alla mina meningslösa mappar, dgtrtgrj-namngivna dokument, oorganiserade bilder och pinsamma filmer.

En fruktansvärd befrielse kände jag, det kan jag lova er. Äntligen kan man hitta rätt bland alla hundratusentals filer i min dator. Nu har jag stenkoll och kan snabbare få tag i en bild i datorn än hitta ett önskat klädesplagg om morgonarna. Äntligen behöver man inte söka efter nakenbilderna i konfirmationsmappen, hitta en kladdkaka bland Vänner-bilderna eller upptäcka morotsbilder som skärmsläckare.

Mmm, do you feel the geeky satisfaction?

I certainly do.


Time passes by without me noticing it

Min klocka påminner mig om att tiden är tio i elva. Precis som den har gjort alla andra timmar på dagen. Ska jag vara ärlig så går jag helhjärtat på det. Jag faller för det. Varje gång. Faktumet att klockan snarare rör sig runt två på natten rör inte mig i ryggen.

Tid är ett ganska spännande fenomen. Min osannolikt goda vän Skalman i Bamse har upptäckt anledningen av att tid finns överhuvudtaget. Klockan visar när det är dags att sova eller äta. Sover gör människor bäst någongång innan klockan 12, och vaknar straxt efter 08.54 - så är det. Vem som har klubbat exakt dessa tider har jag ingen aning om, men jag kan inte hjälpa att känna mig aningen efterbliven när jag vanligtvis lägger mig runt 1 och vaknar sisådär 6 timmar efter tuppen har golt. Galit. Galt.

Tid
rimmar på
speed
individ
frid
och cyanid
Tid är glädje
Tid är sorg
Tid är rättvist
Tid är allt
Tid är för lite
och för mycket
En klocka
Det är tid

Melodifestivalen ger mig gräsfläckar

Yes, Timotej fick flest röster av alla medverkande i melodifestivalen ikväll! Dessa rosaklädda-chinosbärande bruttor med alldeles för långt hår, gälla röster och otippade instrument gick vidare. Jag känner ärlig glädje för denna kvadrett. Vilken sensation. Helt underbart.

Luktar du ironin? Kanske inte, vad jag har hört har de olika receptorer i våra hjärnor. Jag skulle snarare kalla det sarkasm. Herregud, inte nog med att melodifestivalen hamnat på ett sidospår de senaste åren (eller alltid varit?), men att skandalisera något sånt här känns helt plötsligt inte så förvånande after all. Man har liksom blivit van vid att bottenskrapet tar sig vidare med ett leende på läpparna (om de bara visste vad folket egentligen tyckte...). Jag menar, detta var enligt tidningen deras "första framträdande", vem försöker lura dem egentligen? Och hur tänkte den människa som tog med dem i festivalen från första början? "Med en blondie som rockar loss till sin blockflöjt kan väl inget gå fel!" Enligt mig var den enda sämre än dessa chix ikväll, negern som sjöng på kambodjanska om vänskap. Vilket skämt.

Hur som haver, nu får jag nog hålla mun lite, svenska folkets hyllningar var ju trots allt på Timotejs sida ikväll, och inte min. Ack, jag får väl anse mig besegrad.

Här är dem, Timotej. Inte mycket för ögat, kanske.


Sportlovsaktiviteter

Nu är det lov. Äntligen. Ljuva sportlov.

Sportlov. Det är den tiden på året då merparten människor flyr från snön där hemma för att bege sig iväg, lämnar husdjuren hemma, säger till grannarna att vakta huset och ta in posten för att själva sitta i en bil i flertalet timmar och dö av tristess i ett illamåendeframkallande trångt långfärdsfordon. Allt detta gör folk...för att komma till...snön. Från snön till snön, it doesn't make any sense to me. Kanske beror det på att jag är fullständigt talanglös vad gäller alla snöaktiviteter, bortsett från typ snögubbsbygge (det är jag kanska skillad på). Nej, för min del betyder sportlovet inget annat än ett vanligt lov, där man får vara ledig, sova till klockan ett och göra vad man känner för. Det tackar man inte nej till, direkt.

Igår var första lov-kvällen, och det skulle firas. Jag tog med Frida Frida och Gun till Sportsbar 7 (sportlovigt-värre), och åt den berömda tacobuffén för endast 44 kr. Fyrtiofyra kronor, fattar ni? Lever vi på jävla medeltiden?! Man blir så glad varje gång man kommer dit och upptäcker att man bara behöver lägga samma pengar som för två chipspåsar eller 1/34 iller, för att få äta så mycket man kan få i sig på två timmar. Toppen, om ni frågar mig. Efter detta bar det iväg mot solariumet Meddo där Emma skulle städa lite. Hon sa att jag inte behövde hjälpa till och bara behövde dansa lite till musiken. Vilket jag också gjorde. Sedan bar det av hem till Emma för att titta på Bert och mysa. Det var...mysigt. Jag gjode en festlig liten bild på Bert-gänget. Känner du igen dem?

Jag får ursäkta bristen på kvalitet

Min dag i plus och minus

Min dag, hur har den varit?
Jo tack, inte jättebra. En trea kanske. Av tio.

- Faktumet att vi bestämde oss för att gå ifrån engelskan, hela vägen till Thai Silk genom snön och kylan för att ta del av gratisbuffén som skulle tilldelas de 100 första kunderna, där vi blev totalmosade, Kajsa nästan svimmade, Sanna nästan blev sönderklämd mot en stenvägg etc etc, för att sedan upptäcka att när vi gått genom helvetet och kommit fram till himlen, fått uppleva en nekning från Gud. Vi var nummer 101, 102 och 103 i kön - förstår ni frustrationen? Jag ville strypa någon, eller åtminstone kasta tallriken i golvet på någon som trängt sig före oss. För lite mat.

- Faktumet att inget ville som jag på matten, en lektion som faktiskt var viktig.

- När jag tvingades gå runt ensam i en full matsal.

+ Att vi hade sovmorgon i morse. En liten. Sovmorgon.

- Faktumet att vädret såg ut som att någon vällt ut en 167 ton tung vetemjölspåse när jag skulle gå till bussen - och blåste den rätt i ansiktet på mig.

- Att jag inte orkade göra något när jag kom hem.

- Träningsvärken som inte vill ge med sig.

+ Att jag bakade chokladbollar och hallonsmoothie när jag kom hem.

- Att jag förmodligen kommer bli tjock av ovanstående punkt, eftersom jag inte orkade träna heller.

+ Att det är Anders & Måns ikväll.Alltså, 3 av 10.

Spännande iakttagelser


Hål i taket i skolan. Skylten fick mig fnissa förtjust när jag upptäckte den.

Bild från dagens tidning. Smart, Lydia, nu vet hela Kalmar län!

Den dagen jag åt två semlor och inte pluggade kemi

Kära bloggen. Nu är jag här igen. Igår natt när jag tänkte skriva i dig så var det något sorts driftstopp och det blev därför inte av. Nu har jag glömt bort vad det var jag tänkte blogg om igår - så typiskt mig. Antagligen var det något om hur fin Alla hjärtans dag blev, med plankstek för 250 kr, Titanic, övernattning, ginos och presentbyte. Något om att jag fick ett jättesött läppglans som såg ut som en muffin och att båda gissade rätt på presenterna innan man öppnat dem "läppglans?", "strumpor?". Kanske skulle jag nämnt att Frida fick lite panik på restaurangen om att vissa speciella folk skulle tro att vi var lesbiska, så hon drog till med en lögn för att upprätta stämningen. Hur som helst var det väldigt fint och vi lärde oss också två idiomatiska uttryck på engelska "be in a delicate condition" som betyder att man är gravid, och "You're not a picnic" som är något i stil med att man inte är lätt att handskas med. Fin 14 februari, ser fram emot hur det blir nästa år.

However, idag är det fettisdagen och jag vill bara klargöra för alla att det heter fet-tisdagen och inte fettis-dagen. Så. Syftet med hela dagen är att man ska äta semlor, och det har jag också gjort. Ett tips är att byta ut mandelmassagegget mot vaniljkräm - holy banoly, det är gott! Ruts påhitt kanelgrädde är också något att satsa på i framtiden.

Idag började jag skolan klockan 11.10 som vanligt, vi hade idrott och kemiprov. Som ni vet så håller jag på med magdans och en övning där är att man ska skaka på knäna så att rumpan skakar. Detta gjorde sig påmint under dagens idrottslektion när vi skulle gå skottkärregång. Jag trodde att man skulle kunna kontrollera benskaket (=shimi) men tydligen inte. Sjukt läskigt var det i varje fall, när man skakade okontrollerat i hela benen. På tal om det har jag nu precis kommit hem från kvällens magdans och det är dags att öppna kemiboken ännu en gång. Dear SyntesB - co-operate! Jag är lite rädd inför morgondagens prov. Önska mig all lycka.With love
/L

Min kväll i bild


Fullt med kärlek på spotifyEn Alla hjärtans dag är inte fullbordad utan kärleksfull musik. Därför gjorde jag en
spellista som även ni kan ta del av. Eller du kanske vill ta det ett steg längre och spela själv?

Ha en mysig dag

Valentins dag

Alldeles strax är det den fjortonde februari - Alla hjärtans dag. Den dagen på året då man får vara smörig och kärleksfull mot vem man vill, utan att behöva ha någon ursäkt. För det måste man ha alla andra 364 dagarna på året. En ursäkt alltså. Det var ett skämt. Jag tycker bara att det är lite spännande att det finns en specifik dag där man ska visa varandra kärlek, som om det inte var nog med att få göra det när man känner för det. Jag kan känna att det blir ganska krystat, helt plötsligt måste man pyssla om varandra, även fast man kanske inte direkt känner för det. Det är som en oskriven lag som säger att på just denna dagen på hela året, måste man vara kärleksfull. Enligt mig är uppvaktande så mycket bättre när det kommer spontant. Spontanitet är något fint. Mainstream - inte lika fint. Å andra sidan skulle man bli besviken om ens partner helt bestämde sig för att bojkotta den här dagen och hellre ville sitta och undersöka statistiken på hur ofta en macka trillar med smöret neråt när man tappar den, för det har ju ändå byggts upp förväntningar. Förväntingar som måste matas, för annars blir man besviken. Och vem vill vara besviken på Alla hjärtans dag? Ingen.

Men alla som inte har någon partner då? De tycker ofta att Alla hjärtans dag är överskattad och intalar sig att det bara är onödigt tjafs, trots att de helst av allt egentligen inte skulle vilja spendera denna dagen själv, om de fick välja själva. Väldigt depressionsladdat, måste jag säga.

, för att inte blir den patetiska tjejen som sitter ensam och gråter i ett hörn och känner sig sämst i världen, tänker jag spendera dagen med Frida. Vi tänker nämligen föda en liten tradition, och för att slå förra året tänkte vi höja ribban i år. Därför har jag bokat bord på stans finaste restaurang, köpt en liten present och laddat upp med Titanic hemma hos mig efteråt. Perfekt om ni frågar mig.

Alla behöver kärlek - hitta någon att ge din till

Alla hjärtans afton-show

Hemma från Nybro och den lille tillställningen. Väldigt mysigt måste jag säga. Det började på pizzerian Amigo där vi åt mumsig pizza med kvällens artister vid bordet bakom oss. Sedan bar det av till Mejeriet där vi drack kaffe och lyssnade till diverse för-nummer (inkl. Måns), och sedan kom, som Alicia uttryckte det "det vi alla väntat på, Emil Jensen!". Han spelade lite, drog lite skämt medan vi satt och mös bredvid. En meter från scenen. Det var mycket fint, och om ni inte har sett Emil någon gång råder jag er att göra det, även om ni inte gillar skånska ballader, för stämningen blir minst sagt cosy och han är en så himla bra pratare. När det hela var över, satt vi oss på bussen tillbaka till Kalmar, där Emil satte sig bakom oss. Det är härligt att nybro är så litet att man stöter på samma folk hela tiden. Till sist, för att sammanfatta kvällen: toppen!

hungriga / mätt Johanna

Artisten Emil Jensen gör lite stand up,

eller mellan-prat

Emil Jensen - Så får du mig ändå LIVE


En helg utan tid att sitta stilla

Igårkväll var det snöstorm ute, och trevligt inne. Jag, Frida, Gustav, Patrik och Robin var hos Rut och åt pizza, semlor (med kanelgrädde och vaniljkräm) och tittade på filmen Accepted. Den var mysig och kan rekomenderas varmt. Framåt natten fick Rut och jag fnatt och ja, resten ska vi nog utelämna. Mycket värd kväll dock, det kan jag lova! Efter många många timmar av vakenhet somnade vi i tempursängen, där vi även vaknade i morse (no shit?). Frukost, Lets Dance-repris och andra slappa aktiviteter präglade morgonen, och nu är jag hemma i huset igen.

Ikväll (om 1,5 h) blir det till att hoppa på tåget mot Nybro och köra stenhårt igen! Där är nämligen en föreställning som heter "Jorden runt i medvind" med musik och miljö. Det är alltså stället jag kommer spendera hela min kväll på med några väl utvalda vänner. Jag peppar pommespizza redan nu, det ska bli en awesome lördagkväll!

Nu finns ingen tid för att slappa (och surfa på Facebook), nej nu måste jag börja göra mig i ordning. Vilken fart och fläkt det är i mitt liv. He he.

Puss puss


Det här är inget komplext, bara en vanlig hyllningstext

Måns Nilsson och Anders Johansson
är ett komikerpar utan like.
Två bästa vänner, nästan som syskon
kom att regera ett eget sorts rike.

De möttes först på universitetet i Malmö.
Där fick de  upp ögonen för varandra.
Paret började umgås pö om pö
och för det kan man dem inte klandra.

Vid första ögonblicket upplevde Måns Anders som en konstig prick
när han med underhållande humor medverkade i ett band.
När Anders såg Måns å andra sidan, släppte han sin mick.
Med en känsla av malplacering tog han Måns hand.

Östgöten och skåningen trivdes ihop och blev radiopratare,
startade "Så funkar det!", skrattade och flämtade.
Om humor var hunger, var Anders och Måns matare,
och svenska folket trillade av stolen när de skämtade.

Karriären tog fart och de gjorde TV i mängder,
med sina randiga tröjor och Nöken
konkurrerade de ut andra komiker med hästlängder
och minskade självmordsförsöken.

Efter en julkalender började de arbeta på ett nytt projekt
och deras vardagsdrama "Succéduon" är i full gång.
Produktionen blev genialisk och fylld med fart och fläkt.
Den larviga larven hade blivit en kokong.

Det är ingen underdrift att de nu är fjärilar.
Fjärilar med töntig humor och massa stjärnglans
som gör att varenda människa smilar.
De fyller nu världen med sin extravagans.

Detta fantastiska radarpar
har gjort en ordninär komiker
försumbar.

Det syns inte utanpå men det känns inuti

Där förskönade jag nog sanningen en gnutta. Jag kan mycket väl tänka mig att det syns utanpå. Träningsvärken alltså. Stel och smärtande har min dag varit och det var väl inte så konstigt i och för sig, för gårdagen tog lite kål på mig. Idrottsdagen alltså. Jag tarlar om det två timmars intensiva boxningspasset som tog min kropps muskler till något ställe de aldrig tidigare upplevt. Något de inte ens kunde föreställt sig, och jag tränar ändå regelbundet. Uppvärmningen följdes med spring, hopprep, dryga hundratalet armhävningar och situps, intensiv boxning med tillhörande skutt, boxning i ring, boxning på säck, sitta-på-huk-bollsport, planka & hopp, samt statisk träning med hantlar och armar rakt ut i luften. Efter allt detta då? Lite fes-stretching och dusch. Åh min gud var träningsvärk det där genererade i. Aldrig har jag gjort över 200 armhävningar + situps på ett träningstillfälle (behöver jag ens nämna att dess kvalitet avtog kraftigt med tiden?).

Till kvällen fortsatte påfrestningarna på musklerna när det var dags för magdans och vi skulle skaka knäna i en halvtimma. Pju! Man kan väl i och för sig förstå varför jag idag led av träningsvärk i benen, ryggen, armarna, magen och diverse andra muskler jag inte ens visste att jag hade.

Skönt att få slåss lite, i varje fall!


Hairjob

Idag har jag vart hos frisören. Sen färgade mamma mitt hår.

Såhär blev det. Det är stor skillnad, jag lovar er.


Ditt nya favorit-bebis-namn

Te Gösta
Te Gosta
Te Gusta
=
Du gillar den.
Gösta.

Att vara eller att inte vara, det är frågan

Rut apropå ingenting:


Måns, du är min hjälte i mörkret


3D-revolution

Åh äntligen kan man leva sitt liv i 3D!

Oh I wash my mouth with soap before I go

Idag gjorde vi en livsfarlig kemilaboration. Slutprodukten? Tvål.

Hej, idag ska vi göra tvål genom att koka kokosfett och natriumhydroxid.
Natriumhydroxiden är extremt frätande så ni måste använda labbrockar,
skyddsglasögon och göra en tratt som ni kan sätta över blandningen, för
natriumhydroxiden kan göra att det 'exploderar' lite när den kokar.
Får man det i ögonen måste man skölja dem ända till sjukvårdspersonal anländer,
får man det på kläderna måste man ta av sig dem direkt. Ehe. Går allt som det ska,
kommer det bli tvål. Om man vill kan man få färgsätta
den med karamellfärg och
luktsätta med den här parfymen som en påflugen
försäljare lurade på mig i Egypten.
Jag vet inte om det är för män eller kvinnor,
men jag har tre stycken hemma.
Men när ni är klara med tvålen, var försiktiga och använd den inte i ansiktet, då kan man bli blind
om natriumhydroxiden inte kokat bort helt. Men på händerna kan man ha den. Det är inte för farligt.

(Åh vad jag kommer sakna Thomas)

Well, at least I'll smell like Cleopatra

Och äntligen har jag valt

Livet är ett enda stort val. Allt handlar om val. Just idag handlar det för mig om val i studieväg, vilka kurser man ska välja i valbara kurser samt individuella val. Valen ska vara klara på fredag, och därför är det lite bråttom. Men jag tror jag är klar. Mina val blev följande:

CAD-teknik A
Psykologi A
Programmering A
Småföretagande A
Matematik F
Matematik G
Grafisk illustration

Jag är nöjd. Nu är det bara frågan om andrahandsval. Blö.

Kattägare smartare än hundägare - enligt brittisk studie

Artikel: http://www.aftonbladet.se/wendela/article6558989.ab
Bilder: Mina

En bild säger mer än tusen ord

FINT

Ibland kan placeringen av saker göra en riktigt nedstämd

Till den som placerade godispåsen bredvid min kallelse till tandläkaren:
FY!

Den nakna filmen - här är den!

Minns ni att jag för ett tag sedan skrev ett inlägg/gjorde ett videoinlägg om att jag såg en naken man springa över Alvaret på öland medan hans kompisar filmade? Annars kan ni titta på det under fliken "November 2009". Filmen är hittad. På Youtube.

Det var alltså ikväll när jag var hemma hos Frida med några tjejer och åt pannkakstårta det hela kom på tal. Frida hade haft en vikarie i något mediaämne och till sist hade han visat två filmer, varav en var på en man som - i en kort sekvens sprang helt näck. Vilket sammanträffande, tänkte jag. Det hela blev ännu mer uppenbart när hon berättade att han berättat vad min pappa sa, när vi såg killen vid inspelningstillfället. Vikarien var den nakna killen på Alvaret! Så himla roligt. Nu har jag fått tag på videon. Här är den.


Fin film, ellerhur!

Sjuk sjuk sjuk inte så sjuk frisk

Härmed kallar jag mig själv frisk. SÅ skönt. Äntligen kan jag få beblanda mig med omgivningen igen. Det blev ingen skola, för jag kände att jag var tvungen att "äta upp mig", eftersom jag knappt ätit något de senaste dagarna. Jag har även sett till att boka tid hos frisören, eftersom jag inte kunde gå dit igår. Och ikväll ska jag träffa människor, och inte bara kuddar och vatten. Det verkar som att allt går tillbaka till normalt igen.

Do not ever forget that you're unique, just like any other


www.iamsick-comfortme.nu

God kväll kära läsare. Med detta ville jag ungefär bara berätta att jag fortfarande lever. Varken den människoslukande ekorren eller den kvicka varulven har käkat upp mig idag. Inte heller har jag blivit skjuten av en inbrottstjuv. Med andra ord - det har varit en bra dag. Där ljög jag. Min lediga dag började dåligt och jag fick avboka dagens klipptid. Sedan har jag mest legat i sängen och pysslat med diverse saker, ja för idag har jag äntligen kunnat titta på tv och läsa bok och annat simpelt. Framåt kvällen nu har det känts lite bättre och jag hoppas för allt i världen att jag är så gott som återställd imorgon. Man vill ju inte missa pannkakstårtan som vankas. Hur som helst, kanske inte är jättekul att läsa om mina sjukdomsbesvär, men det är ungefär det som präglat mitt liv nu och de senaste dagarna. Sa jag förresten att det vart 5 nya inbrott runtomkring i vårt område under januari? Därav min enorma hysteri. Det som har förgyllt dagen är i alla fall de fina pojkarna Anders och Måns. Åh så fina. Pojkar.

Känner ni för att pigga upp mig i detta elände? Överraska i så fall med dessa svincoola hörlurar:Sjukligt sjuk

Idag mår jag skit. Jag försöker tänka tillbaka och minnas när jag mådde såhär kasst senast, men jag kan inte. Dagen har präglats av magont, svimfärdighet, yrsel, illamående och annat som nog inte bör nämnas. Jag har mått så dåligt att alla vardagssysslor varit blott en dröm, jag skulle gjort vad som helst för att kunna gå i skolan som vanligt, och slippa ligga i sängen och inte ens kunna titta på film, inte ens kunna läsa en bok, inte ens kunna spela ett spel på iPoden, utan att fullständigt fallera av yrsel. Jag har inte kunnat äta på 11 timmar, inte kunnat dricka mer än 4 dl, utan legat helt orkeslös och sjuk i sängen med något så fruktansvärt magont. Det enda jag fysiskt skulle klarat av var att sova, men även det var för mycket begärt då jag hela tiden var livrädd att jag skulle få besök av inbrottstjuvar.

Vad ska man säga...
FML

Magdansmissöde

Att dansa sjuk visade sig inte vara någon höjdare.

Jag har som sagt legat hemma i sängen större delen av dagen, vilket betyder, ingen större ansträngning. Ingen större tankeverksamhet whatsoever, och kvoten av nätta steg var långt ifrån fylld...
...tills jag bestämde mig för att gå på kvällens magdans. Herregud! Inte nog med att hjärnkontoret fungerade knackigt efter allt hjärndött stirrande på Greys Anatomy, nej även benen levde sitt egna liv när de skulle gå från att vara helt stilla till att plötsligt svischas runt på ett dansgolv samtidigt som brösten skulle skakas och håret skulle flängas. Inte konstigt att man blev snurrig och dan när man utsattes för en sådan kroppslig chock.

Nej, för att sammanfatta: sjuk tjej + dans = dålig kombo.

(får hoppas det går bättre nästa vecka, magdans är ju skojigt trots allt)


Ikväll kör magdansen igång igen

Idag har jag vart hemma från skolan. Det var nog bra, för jag känner mig lite bättre nu. Snart ska jag åka iväg till Kupan där mina kära vänner har ordnat någon sorts häng-kväll där man kan köpa billiga kläder, billig fika och lyssna på liveband. Helt okej tisdagskvällsysselsättning om ni frågar mig. Sedan bär det av till säsongsstarten av magdansen, vilket ska bli ännu mer spännande. Ska bli en händelserik kväll, helt enkelt.


Dagens ordspråk

Den som är där den vill vara, kan vara som den är


What's your placebo?

Ikväll förtär jag sockerdricka. Som jag alltid gör när jag befinner mig i den här situationen. Det är ett faktum att placeboeffekten överskrider den egentliga verkningsgraden, men det rör inte mig i ryggen. För så länge något fungerar, fungerar det, och då är det något man ska ansluta sig till. I mitt fall är det sockerdrickan.

Vad gör dig frisk?

hits