Stackars barn utan rent vatten som inte får duscha i dusch

För tillfället är Kalmar helt utan vatten. Eller ja, det var kanske att överdriva - vi har ju mer snö utanför dörren än vi haft på hundra år.

Hela den här uppståndelsen får mig att tänka på Fridas och min julklappsshopping igår. På H&M i stan har de för tillfället en kampanj med namnet "Ge ett barn rent vatten" som går ut på att så fort man köper något i affären tar butiksbiträdet fram valpögonen och frågar "Vill du ge ett barn rent vatten och stödja Unicef? *blinkblink*". Vad ska man säga? "Nej tack det behöver jag själv..." Jag skulle vilja ha statistiken på hur många som säger nej på den frågan, för det är som uppgjort att ge människor dåligt samvete såhär nära jul och allt.

Här kommer vi till det ironiska - vårt Egna rena vatten är numer avstängt, borta, kaputt, puts väck!
Tanken slår mig. Är det här en noga uttänkt konspiration med Unicef i spetsen, så att vi ska få känna hur det känns att vara barn utan rent vatten? Mitt andra alternativ är att de helt enkelt har GIVIT vårt vatten till dem bokstavligt talat? Säg var det Mona Sahlins sista önskan innan avgången?

Torra skämt passar bättre än någonsin, och jag säger som Daniel i Ung&Bortskämd skulle sagt *Jag tänkte dränka mig men så kom jag på att...vi har ju inget vatten*Kommentarer:
Postat av: King

Mycket cool header!

Postat av: Natasha Roxy

ja, Daniel var rolig han...men det är synd att man måste gå igenom skit innan man förstår hur andra kanske har det. I guess that's what you get när man hade turen att födas i ett rikt land :)

2010-12-20 @ 01:03:33
URL: http://crazydoll.blogg.se/
Postat av: frida

naw , kolla bara på barnet man vill bara ta det hem till sig och behandla det som vilket annat barn som helst. Att världen ska vara så orättvist.

jätte fin blogg, kika gärna in på min blogg !

kram

2010-12-20 @ 20:47:36
URL: http://fridakaulitz.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits