Gott nytt år och en supertacky fyrverkerianimering

Nu är det den 31a december och time to go bananas!

Känner lukten av planksteken på kilometers avstånd.

Detta.kan.inte.misslyckas,

Ses nästa år!


Nu avancerar vi från förra årets flygande Jacob!

Jag tycker att nyår ska bli mysigt i år. Det känns som att hela uppståndelsen kommer bli ett bra slut på det otroligt händelserika året. 2010 har innehållit ALLT, skulle man kunna säga. Nästan i alla fall. Kvällen kommer spenderas med glada och härliga människor i ett hus där det kommer bjudas på tre-rätters middag och raketskjutning. Jag och min vän och mästerkock Frida ska tillsammans ta oss an huvudrätten - det blir plankstek! Eftersom det är min all time favorit-rätt så kan detta inte gå fel (förutsatt att Clas Ohlson har 4 plankor till salu i affären (annars blir det problematiskt (och stressigt))).

Och nu kanske ni trodde att Frida och jag skulle fira nyår ensamma och trycka i oss två plankstekar var, men icke! Det kommer sex väl utvalda personer till, och dessa står för förrätt, efterrätt och raketer. Med tanke på att jag och Frida fick vår vilja igenom med huvudrätten så får vi väl vika oss för vad de andra föredrar som komplement. Men jag litar på att det blir utsökt, helst räkcocktail och tårta. *hint hint*

Jag har idag valt outfit till denna högtid. Det blir en överraskning men nyckelordet är högtidligt. Passande nog. Går rykten om att det blir paketlek och tal också - behöver jag ens säga att jag är supertaggad? Låt 2011 börja!


En supertråkig bild på raketer som avfyrades förra året.

薔薇と彼女の王子

Det här med Spotify,

Jag har haft Premiumkonto nu i nästan ett halvår och har trivts superbra med det trots att man liksom tappar lite i det sociala spelet när människor börjar prata om *den nya Spotifyreklamen*. Man överlever. Hur som helst, i förra veckan var jag inne på Teliabutiken och sa upp premiumkontot eftersom det blir 240% dyrare efter årsskiftet om jag räknat rätt. Dör lite, men ska testa om det är värt det eller om man klarar sig ändå - spännande!

På tal om Spotify,

Jag har hittat en ny favoritlåt, men det är lite problematiskt eftersom den heter 薔薇と彼女の王子. Jag är varken haj på kinesiska eller japanska och kan inte heller se skillnaden på språken, eller uttala låttiteln. Hur som helst är den här låten superskön och tillsammans med
Lilla Lady och Kärlek i Paket så är den på toppen av min aktuella lista.


Mission: Balklänning 2010

En sak till har jag att berätta: jag har börjat sy min balklänning.

Tyget är det mest smakfulla i världen så detta kan ju bara inte gå fel. Var nere på stan och köpte en trådrulle i morse och sedan dess har jag bara *kört* så att nålar flyger omkring mig. Jag avslöjar inget, men det känns som att den kommer bli riktigt bra. Hoppas bara den inte spricker eller något på självaste balen. Då skulle jag dö. Får sicksacka extra hårt för säkerhets skull...Bilder från förra årets bal.

Och så sa det poff

Helt plötsligt fick bloggen en ny design.

Nu ska jag lägga mig och läsa min nya bok så att jag kan manipulera er till att tycka om denna bättre än den förra.

*chacha*

Du blir sofistikerad snygg smart om du köper den här boken

När jag gick in på bokhandeln i morse fick jag cravings. Jag hittade *Livets bok*. Eftersom jag är en person som gärna vill göra saker på mitt sätt så kände jag hur denna bok skrek KÖP MIG från hyllan. Att det dessutom var pocketrea gjorde habegäret dubbelt så stort - det måste vara ödet som för oss samman, tänkte jag.

Jag känner på mig redan nu att "När du gör som jag vill" kommer bli min favoritbok alltime. Det här är inget skämt. Kanske var det baksidetexten som gjorde att jag stod där med mitt betalkort och knappade in koden i affären, se själva, visst är den den mest geniala text ni läst? Att Henrik Fexeus dessutom lekt med bokens sidor gör mig helt extatisk.

Du är min.
Jag är din.
Ettan kom, tvåan kom, trean kom, pengar kommer så småningom...sluuut på kontot!

Monstret *mellandagsrean* satte klorna i mig när jag var på stan idag. Han är livsfarlig. Helt plötsligt har man nästan sålt sitt hus för att ha råd med den där diskborsten, liksom. Här kommer ett smakprov på vad man kan spendera pengar på ensam en måndagmorgon:
De svarta handskarna till balen ser sliskiga och defekta ut. De är snygga i verkligheten, promise.

2009: spikmatta; 2010: epilator; 2011: nunchuck?Whoop, tomtens säck rymdes på en matta, om det betyder att jag vart god eller ond lämnar vi tolkningsfritt.

Något som dock inte fick plats på bilden var vår nya Espressomaskin. Äntligen(!) kan man göra cappuccino på riktigt hemma. Måste lära mig att göra löv och hjärtan av skummet och sånt där nördigt som jag gillar...

Ho ho ho

Lilla lady HEY lilla lady,

Det har som vanligt hänt fruktansvärt mycket sedan sist - det här med bloggtorkan börjar bli ett allvarligt problem, icanfeelit. Som en blixt från klar himmel blev det JUL häromdagen och jag vart i chocktillstånd. På schemat stod diverse julstädning, bakning, julpyntning, pulkaåkning, granköpning och presentinslagning. Det är konstigt, julen infaller varje år och aldrig lär man sig att det hela slutar i stresspanik och vredesutbrott...skriver upp det på en kom-ihåg-lista till nästa år. Just det, jag glömde kommentera snöovädret! Är det inte fruktansvärt vad snö det kommit utanför dörren? Plötsligt vill jag aldrig mer släppa ut koldioxid i luften om det betyder att man ska frysa röven av sig så fort man sticker näsan utanför fönstret om vintrarna. 

Och ja, *tomten* kom i fredags också, dra på trissor.Våra brister gör oss till människor,
lilla lady HEY lilla leeeejdeeej...

Hest er best

Och såhär kan det gå! Mitt undermedvetna försöker säga mig att jag sörjer över att jag inte var hästtjejeN i mina unga dar. Slår tillbaka när vinnarinstinkterna kommer på Tradera. Loveit.


Nuff said


Stackars barn utan rent vatten som inte får duscha i dusch

För tillfället är Kalmar helt utan vatten. Eller ja, det var kanske att överdriva - vi har ju mer snö utanför dörren än vi haft på hundra år.

Hela den här uppståndelsen får mig att tänka på Fridas och min julklappsshopping igår. På H&M i stan har de för tillfället en kampanj med namnet "Ge ett barn rent vatten" som går ut på att så fort man köper något i affären tar butiksbiträdet fram valpögonen och frågar "Vill du ge ett barn rent vatten och stödja Unicef? *blinkblink*". Vad ska man säga? "Nej tack det behöver jag själv..." Jag skulle vilja ha statistiken på hur många som säger nej på den frågan, för det är som uppgjort att ge människor dåligt samvete såhär nära jul och allt.

Här kommer vi till det ironiska - vårt Egna rena vatten är numer avstängt, borta, kaputt, puts väck!
Tanken slår mig. Är det här en noga uttänkt konspiration med Unicef i spetsen, så att vi ska få känna hur det känns att vara barn utan rent vatten? Mitt andra alternativ är att de helt enkelt har GIVIT vårt vatten till dem bokstavligt talat? Säg var det Mona Sahlins sista önskan innan avgången?

Torra skämt passar bättre än någonsin, och jag säger som Daniel i Ung&Bortskämd skulle sagt *Jag tänkte dränka mig men så kom jag på att...vi har ju inget vatten*Larmsystemet som heter duga

På tal om biblioteket. Jag hänger ju där ganska frekvent nuförtiden och fikar med bibliotikarierna, men det var inte förrän igår när Frida kommenterade vårt skolbiblioteks säkerhetssystem som jag insåg seriositeten. Det är nämligen så att vid dörren till vårt bibliotek finns på båda sidor feta butikslarm som tjuter som ett 124 dB brandlarm och blinkar rött om någon skulle få för sig att *sno med sig* en bok. I det annars tysta biblioteket blir en sån här sak givetvis uppmärksammad. (VEM VARE SOM SNATTA?!) Otroligt säkerhetssystem egentligen. Varje bok är programmerad med ett litet larm på streckkoden som då utlöser tjutandet. Dessa larmpelare är så kraftiga att, det här är helt sant, man vart tvungen att FLYTTA kopiatorn därifrån och in i ett annat rum eftersom de utstrålade strålning som kunde öka risken för cancer. Det var alltså farligt att stå och vänta på sitt papper vid skrivaren på grund av det avancerade larmsystemet. Inte konstigt att skolans elever känner sig som utsatta tjernobylbarn...


Library Lover

Vann en bok igår. Jag hade blivit tipsad att tävla i bibliotekets jultävling eftersom det tydligen är väldigt få som deltar och därför väldigt stor chans att vinna. Så jag tog ett frågeformulär och ringade in pepparkorn, godisnappar, Tyskland och julbocken. Igår drogs vinnarna och jag gissar att nästan samtliga deltagare vann. Gulligt av biblan att dela ut böcker till 10 personer!

Det fanns ett antal böcker att välja bland och det som gällde var först till kvarn. Den som kom sist för att hämta sitt pris fick en bok i formatet 30*30*1 cm som handlade om dinosaurier. Jag valde boken nedan, som är den roman som tv-serien Dexter baseras på.

Efter det totala misslyckandet på ål-lotteriet härom veckan så kändes detta som en fullträff! Älskar mest det lilla klistermärket som bibliotikarierna klistrat på. "Library Lovers" känns ultranördigt och helrätt. Kan se mig själv lite pillemarisk bakom en hylla i biblan, läsande "Den motvillige monarken" i smyg medan jag tjuvlyssnar på ett samtal och observerar vilka som skriver ut mest papper...


En superskön torsdag

Idag har jag haft det sista provet innan jul, jag har övningskört utan att köra på någon, jag har slutat klockan tio, jag har druckit glögg och jag har fått hem årets första julklapp till mig själv - ett guldigt USB-minne. Dagen har alltså varit helt perfekt, och nu är det bara en dag kvar innan man kan slappna av ordentligt.

Ikväll ska jag ägna mig åt ROHÄM, alltså Rimmande Och Heta Äldre Män. Ankan i Anders och Måns ska ha rimstuga i P3 och jag hoppas för allt i världen att jag inte glömmer bort det eller av någon anledning missar det, för på tv vankas nämligen Robinson och Hellenius Hörna senare ikväll. Busy life.

För övrigt kom jag på en sak. Jag använder nästan hela tiden min iPhone för att glo på program jag missat i SVT-, TV4- och Kanal5play, men har ett problem - jag har inget stöd till telefonen! Den får antingen ligga vågrätt på sängen så man får anstränga sig som en struts för att överhuvudtaget se något på skärmen, eller så tvingas man hålla den i handen som en fackla som om man vore frihetsgudinnan. Väldigt opraktiskt, alltså. Nu kommer själva idén: Visst vore det schyst om man hade en sån där mobilfåtölj man hade när man var mindre, fast en SOFFA, så att den kan ligga ner och så man får den absolut ultimata vinkeln för att glo på onödigheter på telefonen? Jag tänker mig något som ser ut ungefär som en sittmöbel till ett dockskåp. Om jag bara kunde så skulle jag snickra ihop en alldeles själv. Vilken underbar idé.


Julens skönaste reklam, varsågoda


Peppar peppar

Imorgon förväntas jag presentera min extraordinära kryddförpackning inför hela min GI-klass. Det där lät som någon matinspirerad kurs men icke(!). Det är istället vår Grafiska Illustration som spökar, med lite mattema, och här nedan blottar jag min annons till min geniala idé. Typ. Oh vad spännande det ska bli. Känner entusiasmen. Får ladda upp med julbord innan den stora presentationen. Heja mig.


Lugnar mitt sinne, med ett guldigt USB-minne

Hej och hå,
vad tiden går.
Börjar få,
långt hår.

Julstressen har för mig utvecklats till något helt annat än vad normala människor upplever. Allt plugg i skolan äter upp mig inifrån och på något vis lyckas lärarna komma undan med att lägga två prov och tre redovisningar på samma vecka. Men nej, jag klagar inte, det gör min mage så bra själv. Men allt är i sin ordning, magkatarr hör väl julen till? Härligt! med en gnutta ironi.

Änywej, dags att bita ihop och så kommer lidandet firas med julmys på lördag och spa på måndag. Det är det jag lever för för tilllfället. Det och mitt nya guldtacka-USB-minne som jag bjöd hem på tradera i all stress och press i måndags. Impulsköp gör genast livet lite bättre. För vad vore livet utan materiella ting?

Ett liv utan lidande, som buddhisten sa.


*The Christmas in you*

Sitter och fryser som en gris nere på rummet. Det kan ha något att göra med att ventilationen är öppen och minus-tio-gradig luft strömmar in genom ett hål i väggen. Funderar på om jag ska försöka stänga till det eller eventuellt ta på mig en filt. Idag har jag tänt massa ljus och lyssnat på Jill Jonssons julhits, trots att jag avskyr hennes musik. Jag har spillt ut en burk glitter på golvet så nu är mina strumpor helt glittriga. På undersidan.

Mediterar för övrigt lite inför mötet med snön och minusgraderna ute. Jag som redan är snuvig och kall ska snart bege mig mot södercentrum. Ska hälsa på liken man grävde upp där häromdagen. Sen hinner jag förhoppningsvis hoppa in hos Gun för att fira hennes arton år. Igår fick jag smsa henne ett recept på en god kaka/tårta så jag hoppas på att få smaka en bit! Ikväll är det idolfinal som jag i och med detta kommer missa. Är mer bekymrad för Frida dock, som förra året dissade en stor fest för finalens skull. Nu måste jag stänga ventilen innan mina fingrar fryser till is...


Årets julpyssel

Igår inföll det årliga julpysslet @Karlssons och därmed blev dessa söta snögubbar till. Nu märks det att julen är på väg. Mysigt.


Programmeringen som skaver i min hjärna

Så sitter jag här och vomiterar inlägg efter inlägg istället för att ägna mig åt det viktiga här i livet, som för tillfället är plugget inför morgondagens prov i programmering. Jag slår vad om att jag kommer vara supernervig när jag vaknar imorgon för att jag inte kommer ihåg hur modulo och funktion mer returvärde skrivs. En liten uppfriskning:

knappOK_btn.addEventListener(MouseEvent.CLICK, knappKlick);

function knappKlick(e:MouseEvent):void
{
var slutVarde:int;
var summaS:int;

slutVarde = int(slutVarde_txt.text)

summaS = summaSerie(slutVarde);

summaS_txt.text = String(summaS);
}
function summaSerie(slutVarde:int):int
{
var summa:int;
for (var i:uint = 0; i < slutVarde; i++)
{
summa += i
}
return summa
}


Om du vill skriva prov i mitt namn imorgon kan du befinna dig på Ugglan klockan 8:10. Leta efter Glenn och hälsa från Linnéa. Tack. Nej jag får helt enkelt hoppas att måsvingarna hjälper mig...


Hur tvättar man händerna?

Vet du inte hur man gör när man tvättar händerna? Här är en guide i elva steg som lär dig exakt hur man ska gå tillväga för att ha renast händer i stan. Bra att veta, tänkte jag. Instruktionerna är på spanska och bildens skärpa är inte den bästa, så thank GOD att det finns bilder, typ! Om det är någon som inte ser och undrar vad det står under exempelvis bild nummer sju så är det bara att fråga så förser jag er med svaret.


Gran Canaria

Bättre sent än aldrig, som man brukar säga. Här kommer bilder från min fabulösa utlandsresa!Skylten på flygplatsen. Jag blev smått överraskad över att man fick lov att ha pistoler i bagaget. Pappa tyckte att det inte var något att skämta om.Sent välkomstvin när vi ankommit till hotellet. "Vi överlevde flygresan!" typ.Efter ett pass vattengympa och lite stekning vid poolen var vi fortfarande blekast på ön, men humöret var på topp!Första kvällens käk på Guantanamo. Jag fick imponera med mina spanskakunskaper och blev kallad "la chica española". Vi åt något som vi tror var kanin, specialiteten potatis med mojo-sås och så såg vi en liten liten mus utanför fönstret.Vid den största frukostbuffén jag någonsin skådat serverades varje dag frukt och champagne. På bilden övar jag inför studentens champagnefrukost. Vardagslyx.En bild på vår bungalow. Vi bodde i den gröna nummer 14. Lite kuriosa är att det inte fanns någon med numret 13, för att det betyder otur. Vidskepliga spanjorer, i say!
Min all-time favoritbild. Pappa läser om köld-explosionen i Sverige och Marcus spänner sin triceps och tror han är cool.Breezer och spanska glamour i solen. Går inte av för hackor.
En kväll i Puerto Rico. Jag prutade på ett par leopardbyxor och vi åt mat på en norsk restaurang med systemet att man fick kryssa i vilken mat man ville ha på ett litet papper istället för att säga det till servitrisen. Man skulle ange sina initialer och efteråt kom jag på att jag skulle skrivit "K. Anka" istället för att hotta upp det lite.Bad i havet. Det var varmare än i poolen, och enligt hotellpersonalen skulle det vara 25 grader varmt i poolen. Helt okej för att vara november, alltså!Mamma i snabbköpet där vi handlade bröd varje dag. Det fanns Svenska produkter som Wasa knäckebröd, Köttbullar i brunsås och Lättsaltade chips.
Jag och en rolig glassmaskin. Ville ta kort på bara maskinen men ville inte verka konstig så vi låtsades att vi plåtade mig, när syftet med bilden egentligen var något helt annat. Bra täckmantel.Mätta och glada i Puerto de Mogan. Pappa och Marcus åt paella men blev så mätta att de inte orkade äta upp allt varpå den jättelånga servitören trodde att de inte tyckte om det. När den lilla efter-maten-shoten kom fram lyste Marcus upp och frågade vad det var för något. Då blev servitören lycklig och gav oss hela flaskan...I Las Palmas efter att ha gått och letat efter "Centrum" i en timme. Vi gick in och tog varsen kaffe i ett te-hus. Skämdes lite när jag insåg det.Efter att ha shoppat loss på shoppinggatan hittade vi ett matställe där det bara var spanjorer. Det var mysigt och så blev det underhållning och en drink.Vattengympa i hotellets pool. Instruktionerna var på Svenska och det hölls av en blond tjej. Kändes som hemma.
Käk i bungalown. Marcus skulle köpa bönor att ha i soppan för att det skulle bli lite mer matigt. Han kom hem med "Fabada" som enligt innehållsförteckningen var "Beans, water, salted pork belly, blood pudding, smoked-pork sausage, olive oil, salt, sweet paprika, saffron". Den såg ut som kräks och fick möta papperskorgen illa kvickt.Familjefoto efter en promenad till Amadores där vi sedan...
...spelade minigolf i solnedgången!På kvällen hamnade vi på den bästa restaurangen på hela ön. Det var ljuvligt!

Sådär ja! Ett urval av de 400 bilderna som togs på semestern. Kunde inte få in fler för då skulle hela bloggen krakelera tror jag. Mycket bra semester. Mikket bra.

Nina 18

I fredags fyllde bästa Nina år och det blev ett stort firande i form av fest, tårta och knasigheter! GRATTIS igen, babe!


HEJ IGEN

~*~ Chacha bloggen ~*~

Får nästan dåligt samvete när jag ser att ett 30-tal människor läser min blogg även fast jag inte uppdaterat på över en vecka. Ni kanske undrar om jag lever ordentligt efter min utlandsresa? Eller sa jag att jag har vart i Gran Canaria i sju dagar? 25 grader varje dag och så kommer man hem till ett Sverige där man är tvungen att skotta ut bilen för att kunna köra hem. Hemresan blev för övrigt 10 timmar för sen - thank God för att jag inte tog med mig en jacka, typ.

Nu sitter jag här på programmeringen. Det är bara Glenn och jag här än så länge. Snart dyker väl pojkarna upp. Nu skriver vi program! Yihi!

PS. Första december idag, jag fick en begagnad chokladkalender av min bror igår. Har inte vågat titta i första luckan ännu. Internationella aidsdagen hörde jag också. Trevligt. DS.hits