Winterbells

Har du spelat Doodlejump? Appen till iPhone/iPod Touch, du vet. Jag har inte. Men tittat lite på det, och tycker att det är skrämmande likt ett spel jag spelade för nåra år sedan. Blev lite nostalgisk och surfade in för att spela det. Winterbells alltså. Sjukt mysigt och beroendeframkallande som få. Man är en liten vit kanin som hoppar på klockor och duvor medan det spelas stämningsmusik i bakgrunden som man inte kan stänga av ljudet på. Visst låter det som en succé? Du måste spela det! Klicka bara HÄR och du blir garanterat fast. Som jag.


Yours sincerely

Det blev ingen glass. Jag är väldigt nöjd för det. Det blev istället ett Cover letter på nationella. Man fick välja av ett par arbeten att skriva en ansökan till, varav ett var Webbdesigner. Kunde inte blivit lyckligare över detta! Jag riktigt log inombords när jag blev tilldelad provet, och blev SÅ nöjd över resultatet. Så nöjd att det lyfte hela min dag.

Efter provet sprang vi direkt in till engelskalektionen. He he. Vi tittade på film, Crash. Den verkar vara svinbra ärligt talat. Handlar om rasism och våld i Los Angeles. Alla de tre kvaliteter som en bra film ska ha, eller hur? Skämt å sido. Jag känner dock igen vissa delar i den. Måste ha sett denna i sömnen någon gång. Eller i mitt förra liv. Vi har inte ens sett klart den ännu, men råder er ändå att se den! Få filmer kan få mig så koncentrerad på en lektion som den. Om inte det är ett bra tecken, then what is?
Mata betyder döda på spanska. Jag säger inte att jag vill döda grisen. Bara mata den, med mynt

HALLÅ!!Sitter och lyssnar på Johnossis nya album på Spotify. Det låter bra. Är lite rädd dock, för om jag fortsätter lyssna på det kommer jag tvingas gå på Emmabodafestivalen i sommar eftersom de än så länge inte planeras dyka upp på Hultsfred (eller Popadelica för den delen). Kommer bli ruinerad i sommar. Lika bra att mata grisen på en gång. För detta är bra.Nu trodde ni att inlägget skulle handla om glass. HA! Där fick ni

Nationellt prov Engelska Writing imorgon 8:10 och läget känns hittils stabilt. Är lugn nu, vilket antingen kan bero på att jag sovit i några timmar just precis nyss eller också min extrema coolhet. Jag är inte säker.

Vår engelskalärare har sagt att provet antagligen kommer vara upplagt som ett personligt brev till ett arbete, men kan fortfarande vara en argumentativ eller diskuterande uppsats om turen vänder. Jag hoppas för mitt liv att det är som vi tror. Det tror jag att Christian hoppas på också. Han har nämligen lovat att bjuda klassen på glass om det blir någon annan skrivuppgift än Cover Letter. Det känns betryggande. Då blir det win-situation ur något perspektiv oavsett! Trodde att gymnasielärare avsatt sig hela bjuda-alla-på-glass-grejen, men ack, Chistian avancerar! Det blir helt klart guldstjärna på det. Jag vet inte vad jag hade gjort om vi inte fått honom som lärare, seriöst. Dött förmodligen. Och nu syftar jag inte bara på glassen.


För en gångs skull hoppas jag på det personliga brevet istället för chokladterapin.

Tvångstankar och svåra problem

Hur kunde Ugly Betty knuffa bort det genialiska programmet "Dating in the dark" från dagens tv-tablå?! Det skär i hjärtat på mig. Har utvecklat något extremt beroende av att titta på något på iPoden innan jag släcker lampan för natten. Jag börjar tro att jag inte kommer kunna sova så länge jag inte ägnat minst en halvtimme till något drygt program innan sovdags. Totalt hopplöst. Man liksom inbillar sig själv att man kommer dö i sömnen om man inte gör det. Eller bli biten i foten. Som en liten tvångstanke. Problemet ligger i att DITD nu är slut för säsongen (antar jag), vilket innebär att jag står naken exposed och uttittad med ingenting. Måste hitta någon ny serie. Funderar på One Tree Hill. Så där lagom tufft och snyftigt på samma gång. Och vem vill inte se Chad innan man somnar, liksom?


Aktivitetsdagen

Idag var ingen vanlig dag. Nej. Aktivitetsdag.

Dagen började med drop in 9-11 i matsalen där man kunde titta på treornas projektarbeten. Det var mysigt. Alla hade små godisskålar på borden bredvid för att locka till sig uppmärksamhet. Det funkade. Där kunde man se allt från egna skivor till dreadlocks och en båt. Sedan fick man glutta i deras rapporter. Några hade pysslat med aktier och skröt om hur bra deras rapport var. Den var tydligen bäst av alla i Lars Kaggskolans historia. Wow. Någon annan innehöll stavfel. Älskar att gå runt och vara tjejen med den dömande blicken.

Det blev paus för något lätt, en korv eller så.

Nästa på agendan var föreläsning om rökning. Misstänker att många var där endast för att det var "obligatoriskt". Skolans kår skulle nämligen få FETA pengar om det var fullsatt i hörsalen. Det fanns platser över. HA! Jag var där för att jag tycker att det är intressant. Känn på det, era slackers! Hur som helst var föreläsningsmannen väldigt bildad. Väldigt duktig och väldigt påläst. Han inledde med frasen "Alla som röker är antingen döda eller dumma i huvudet". Visste ni att 7000 svenskar om året dör i lungcancer? I princip ALLA som får lungcancer dör inom någon månad efter diagnosen är ställd. Det är farligare att röka cigaretter än cigarrer. Passiv rökning är lika farlig som aktiv. Högutbildade röker mindre än lågutbildade med sämre ekonomi. De som röker får sämre prestationsförmåga och sexliv. Man åldras snabbare, luktar illa och dör äcklig. Han kom med skrämmande fakta och bilder, och föreläsningen var väldigt bra. Man förstod precis vad han menade när han sa

Alla som röker är antingen döda eller dumma i huvudet.Grattis så på högtidsda'n

Idag fyller RUT ARTON ÅR!

Vi har nyss vart och firat henne i hennes lägenhet. När vi stapplade in sjöng vi "Ja må hon leva" i kanon, vilket lät mycket bra. Symaskinen hon fick verkade hon bli uppriktigt glad av, och det borde hon för det var en FIN present! Åh. Vill ha den själv. I utbyte fick vi en supermumsig tårta och trevligt umgänge. Vad ska man säga, äntligen kan hon adoptera barn, sterilisera sig och spela på enarmade banditer. Ett helt nytt liv har öppnat sig för allas vår RUT. Jag är så stolt.


Söt-Rut! Jag körde badass-blicken, om någon undrar.
GRATTIS!

Musik non stop

Har en ny favoritlåt tror jag. Lyssnar i alla fall på den så fort jag får tillfälle. Den heter One Day, sjungs av Timo Räisänen och refrängen går ungefär såhär "To live today, to die the day after tomorrow". Facebookuppdaterade denna fras alldeles nyss. Sen insåg jag att inlägget som var postat innan mitt löd "RIP :'(". Någon har antagligen dött today. Så himla typiskt. Nu framstod jag som den taskiga okänsliga med noll empati. Jag som bara ville förmedla en fin låttext. Istället tipsar jag om låten här, där ingen kan ta illa upp. (Vad blödig jag låter...)

Timo Räisänen - One Day

Passar på att tipsa om några fler svängiga låtar:

Donkeyboy - Blade Running

Train - Hey Soul Sister

Universal Poplab - Heart Apart

Owl City - The Saltwater Room

Miike Snow - A Horse Is Not A Home

Nu ska jag sjunga i duschen innan sovdags. Imorgon är en annan dag!

BINGO

Jag börjar bli gammal. Läser om politiska partier, jobbar på allmänbildningen frivilligt och spelar bingolotto.

Jag vann ikväll. Hundra spänn, på en lott som kostade femtio. Värt ändå, tycker jag. Frågan är bara om jag får behålla pengarna själv eller om vi familjigt ska dela på vinsten så som vi gjorde med 4,5 kilos tobleronen (som det bara är FYRA rutor kvar av, jag DÖR. Har inte ens ätit EN själv). Sist jag spelade bingolotto vann jag inget. Näst sist vann jag 100 spänn. Bak på lotten står det att det är 40% vinstchans så det måste ju betyda att jag haft feting-turen som vunnit hela 67%. Var för övrigt EN jävla 49a från att vinna 405 000 ikväll. Så kom nummer 48. Jag ville skrika högt och gällt så det skulle skära i Christer Sjögrens gubböron. Han vann nämligen också ikväll. Den jäveln roffade åt sig 100 spänn OCH en ny lott. Tänkte bara om ni ville veta, liksom.

Gräset är alltid grönare på andra sidan, eller hur? Nu ska jag springa iväg och handla tantgodis.


Slänger in en bild på bingo. För det är ju honom man hyllar när man vinner av någon anledning.

|e^iπ| √ 64

Är helt död. Precis som jag vart resten av dagen. Var på Jennies artonårsfest igår och det var mycket fint. Härligt, lyckat och jag känner mig nöjd även att jag glömde titta på mördarkatten. Tog en kille i armbrytning också. Vad ska man säga, det var jag&Rut&Ludde och massa teknikare, och jag knäppte inte en enda bild på hela kvällen vilket var ganska sorgligt när jag tänker på det såhär i efterhand. Efter partyt hamnade vi i soffan hos Gugge med The OC - ett välkommet avslut.

På sista bussen hem var det livat. Inga ordningsvakter och fullt med högljuda ungdomar. Vid chokladfabriken klev en full gubbe på. Han ville betala extra för att få ta med sig cykeln på bussen. Ganska udda att betala 80 spänn för att åka ett par busshållplatser när man ändå har ett annat färdmedel. Hur som helst placerade han sin cykel typ precis BREDVID mig. Han ställde sig upp och ramlade runt i bussen medan den körde. Osmidigare människa har jag aldrig sett. Skrek VIMPELTORPEEEET, men blev avkastad vid krafslösa. Där kanske han blev uppläxad av Sanna. Rätt åt honom isåfall. Äckelgubbe. Lite action på nattbussen var det alltså.

Kom hem alldeles för sent, somnade för sent, vaknade för sent, och det är därför jag vart sen hela dagen idag.


Grattis Jennie 18 år!

Hundälskaren har hittat hem

I år är det första gången jag får rösta i riksdagsvalet. Jag skäms över den dåliga kollen jag har på samtliga partier för det där med att diskutera politik har aldrig riktigt vart min starka sida. Antar att det kommer med åren, för idag surfade jag självmant runt på flertalet politiska webbplatser och läste om de olika partiernas värderingar. Detta är ju ett ganska aktuellt ämne, och Kalmars gymnasieskolor har ingått en stor debatt huruvida man ska bjuda in partier till skolorna eller inte och att man egentligen vill bjuda in alla partier eller ja utom sverigedemokraterna då fast eller njä men ah vet inte vad vi tycker men det viktiga är att man inte får diskriminera något parti fast man hemskt gärna vill det men då uppstår det konflikter och så skiter man i allt och springer iväg och gömmer sig under en sten och lämnar alla obildade förstavalare clueless och borttappade och och och... Så, på grund av skolans idiotbestämmelser plippade jag själv runt på nätet nyss för att skaffa mig en djupare uppfattning om det hele.

Hittade ett parti som jag tror skulle passa mig. Ni kan läsa om det
här. Känns ärligt talat som mitt kall i livet att ställa mig på deras sida, bidraga med en namnunderskrift och leda viktiga demonstrationer i deras namn. Kanske till och med borde starta ett ungdomsförbund? Det skulle heta VUF. Vovvarnas ungdomsförbund. Egentligen ville jag att det skulle bli VUFF, eller ännu hellre VOFF. Jag får jobba på det.

Hahahahahaha är det inte det absolut löjligaste ni sett någon gång i hela era liv!? Jag citerar "Hundpartiet.se vill slå ett slag för hundens rätt i samhället. Det finns idag ca 730.000 hundar i Sverige. Vem för hundens talan idag? Vi vill lyfta hundfrågorna högre upp i prioritering, vi vill se till att hundar behandlas bra och rättvist i samhället. Vill du veta mer? Klicka då på fliken Idéer."

Jag kunde inte hålla mig. Klickade på fliken.

3. En hund ska ha rätt att vara hund

5. En hund är alltid en hund - oavsett om den är renras eller blandras. Lika värdes-principen skall gälla!

6. En hund ska ges möjlighet till utevistelse dagligen så den kan få lukta runt

Och här kommer den bästa....

8. En hund ska ha rätt att gå på trottoaren utan att riskera bli påcyklad

 

Hahah, vad kan man säga. Jag önskar er all lycka i riksdagsvalet, Hundpartiet.
För min egen del blir det nog till att fortsätta letandet.


Jag valde bilden som var mest hardcore, för att öka inläggets pondus

Idag hade vi övning inför nationella provet i engelska hörförståelse. Hahahahaha. Jag vill spy på mitt prov, det gick förfärligt dåligt. Åt helvete, rättare sagt. Min blyertspenna gick sönder mitt under provet. Krraaas, lät det, och jag dog lite inombords. Hörförståelser väntar inte en sekund på att man ska vässa den igen, som bekant. Behöver jag nämna att man på resultatet kan avläsa var pennan gick sönder? Hahaha. Tur att det bara var övning, får se till att skaffa en robust penna till det riktiga. Vill hoppa på pappret med leriga skor. Det hade vart effektfullt. Lite gangsta' sådär. Så som jag är.


Momentum, monokrom, mums

Godkväll mina kära vänner och ovänner. (Kära ovänner?)

Jag har vart på LIVEKVÄLL på monokrom ikväll, tillsammans med klassgänget - (minus) Kajjan. Det var badass-bandet Momentum som spelade (fem killar från klassen), och all cred till dem! Var även andra som uppträdde, bland annat en söt liten Pedro (från Napoleon Dynamite) som skuttade omkring med sitt band och sjöng att de ville dansa. En kille läste sina dikter. Innan vi gick lyssnade vi på en kille som spelade gitarr och sjöng svenska vitsiga texter. Jag är som känt väldigt svag för rim. Faller pladask så fort någon säger Linnéa IKEA, typ. Så detta passade mig! Han sjöng om Hermione och vesslan Ron, samt någon datornerd-låt. Jag ville aldrig gå därifrån! Till och med hans giggel mellan låtarna fick mig att hoppa inombords. Gå ville dock mina "vänner". Mesig som jag är, gick jag också. Ingen vill ju va ensam på monokrom typ bah, eller?

Ångrade mig när jag insåg att det var KALLT ute och LÅNGT att gå SJÄLV till busshållplatsen. Mina "vänner" övergav mig och jag fick försöka lita på mina instinkter och mitt kassa lokalsinne för att hitta. Till slut kom jag fram, som tur var! Men tydligen 3 minuter för sent. Fick vänta på nästa buss i en halvtimme. Frös röven av mig och bläddrade lite tappat i historiaboken medan jag tänkte på att jag kunde vart inne i monokroms värme och myst vid killen med randig tröjas ljuva röst. Ville 'döda' någon.
Magdansklädsel?

Kvällens magdans var bra, vi slapp improvisera. Koreografin är nästan klar nu och snart börjar finslipet inför uppvisning den 16 maj. Tydligen får vi inte ha våra magdanskjolar på uppvisningen, vilket lämnar oss med ett stort problem. Vi ska nämligen ha en hel-dress, och en sådan kostar MINST 1000 kr i Sverige. Askan gör det omöjligt att åka och impulshandla billiga dresser någon annanstans. Det kanske fanns så man fick låna, men man vill givetvis ha 'sin egna'. Otur om man får en som inte passar, liksom. Det fick mig att fundera: undra vad det kostar om man syr en själv? Ska dra ner på stan imorgon och titta vad pärlor kan kosta och överlägga om det är värt det eller inte. Hur många pärlor kan man behöva? Räcker 1000? Detta kan bli mitt nästa sy-projekt! Synd bara att det börjar bli lite knappt om tid. Har liksom mindre än en månad på mig. SPÄNNANDE!Coming up: bellydance

Om en timme är det dags för ännu en lektion i magdans. Är lite smått nervös faktiskt. Det beror på att vi förra veckan körde en hel del improvisationsövningar där man skulle stå mot en vägg så att man inte såg vad någon annan gjorde för rörelser, och så skulle man släppa loss till musiken medan lärarens granskande ögon svepte över en. Humiliation på hög nivå, typ. Hoppas vi slipper det ikväll, improvisera kan jag göra hemma!

Dags för uppvisning snart? Vad jag har för mig så är det bara två lektioner kvar eller något efter denna. Känns sjukt! Var bara tvungen att säga det. Nu måste jag äta, byta om till min plingplingkjol och låta pappa trycka på gaspedalen. Vi hörs senare med den rafflande upplösningen.

En sak till, Dating in the dark går ikväll. Samma tid som magdansen. Jag längtar efter att få se reprisen innan jag somnar in i natt.

HEJDÅ!


Powerwalk

Jag har bränt fett. Inte i stekpannan. Mitt fett.

Idag var första gången i år vi var utomhus på skolidrotten. Det var inga moln på himlen och allt såg jättevarmt ut så jag tänkte att jag kunde köra min standard-klädsel ändå. My ass. Jag var den ENDA som hade t-shirt på mig och "frös ihjäl" som en isbjörn utan päls. Armhåret stod åt alla håll, jag huttrade och hackade tänder och när man andades bildades det ett litet moln. Och där stod jag i tischa och ba lixom va cool ändå.

Hur som helst, när jag lyckats passera två övertrevliga patetiska gosigos-MUF:are på stagg som törstade efter värvning, kom jag fram till Fredrikskans. Jag dog lite när jag insåg att det fanns en yttepytterisk att vi skulle tvingas göra konditionstest eller pyssla med friidrott, eftersom vi nu flyttat till utomhusplanen. Kände ångestattacken komma krypande. Den försvann genast (tack gud) när det uttalades att vi skulle spela fotboll eller powerwalka istället. Eftersom jag verkar ha en fobi för hårda fotbollar och starka alldeles för seriösa monster-killar så valde jag och mina anhängare det senare alternativet. Istället för att få en boll i fejjan drabbas av obekvämt näsblod, fick vi en arg kanadagås efter oss som bara väntade på att få dra sitt stå till stacken i dagens "grab an ass-day". Men det är en annan historia.

En timma gick vi powerwalk och det var underbart. Jag kände hur fettet bara försvann. Dunstade. Sublimerade. Skrattade lite åt fotbollsmänniskorna som med sitt springande drog nitlotten att bränna kolhydrater istället. Walk is the shit, alltså. På ett bra sätt. Så:

If you want to get rid of the fett VALK, then WALK.
Bdbumpssssh!

Snakke dansk, fo helvede

hey det er bare mig. For et stykke tid nu har jeg talt dansk. Ville bare du skal vide. Faktisk, i dag startede jeg og Frida en gruppe på Facebook kaldet
Denniskorven ringer "äter du korv?" "Nej!" so spise mæn pølse :PpPPpPPpPpp

Det er dejligt.

NV08D när de är som bäst

Behøver jeg sige andet, end at det var danske og pølse hele natten!!

Klockan är bara fem och jag kan inte fatta det!

I morse gick jag upp vedervärdigt tidigt. Så tidigt som jag inte vet om jag NÅGONSIN gått upp på en lördagmorgon. Halv åtta gav min juppinalle ifrån sig ett vibrerande läte varpå jag öppnade mina ögon inför det ljuva morgonljuset. Och gissa vad, jag somnade inte ens om! Ni undrar säkert vad som gjorde mig så FRÅN VETTET att jag gick upp ur min breeeda varmaaa myyysigaaa säng frivilligt sisådär FYRA timmar tidigare än normalt.

Det var nämligen så att på MITT initiativ drog jag och Frida in och tränade imorse klockan nio. Fattar ni? Klockan nio? Det är ju redan dödsdömt tidigt. But we did it! Och jag är stolt över mig själv. Beach 2010 här kommer jag, eller nåt...

I alla fall, FATTAR ni hur mycket man hinner på fyra timmar en lördag? Jag har inte fattat det förrän idag. Jävlar i min lilla låda vad jag har gått miste om tid under mitt liv! Blir nästan lite deprimerad vid tanken av alla genialiska upptäckter, lysande produkter och innovativa tankegångar som uteblivit av att jag SOVIT om helgmorgonarna. Jag kanske borde tänka över mina prioriteringar, skaffa något spännande intresse som gör att jag tvingas upp klockan 04:24 varje helgmorgon. Måste bara väga alternativen emot varandra. Sova, eller vara produktiv...

När vi ändå pratar om träning och att väga saker (håller den röda tråden) tänkte jag visa hur peppad jag blev när jag surfade in på Friskis hemsida igårkväll. Eller ja, i alla fall VAD som peppade mig. Titta här.Hahaha. Tycker denna reklambild är extremt charmig. "Kom och träna hos oss, vi har olika F-Ä-R-G-E-R på vikterna!". Till råga på allt är ordet färger färglagt. WOHO ÄNTLIGEN! kände jag direkt. Visst blir man peppad av att själv få vara lite kreativ på morgonkvisten och sätta ihop ett spektrum av olika nyanser på skivstången. Lite som att leva i en fantasivärld. Mmmm.... Härligt!

Personlighetstyp

Igår hoppade jag på Hamstercykeln och trampade fort som fan. Hamstercykeln har stått ute hela vintern men var fortfarande fit for fight, kan man säga! Jag flög fram över gatorna och var the king of the road. Hade nästan glömt hur det var att cykla. Hamnade till sist hos Frida där jag kunde stanna jättelänge eftersom jag inte behövde ta hänsyn till någon busstidtabell. Jag borde börja cykla överallt, seriöst, jättepraktiskt. Hur som helst, in på småtimmarna visade hon mig ett personlighetstest hon gjort på nätet. Jag fattade musen och satt igång! Blev förvånad hur bra resultatet stämde in på min personlighet trots en del tveksamheter. Sammanfattningsvis var det verkligen ett värt test! Du kan själv göra det här, om du är nyfiken på vad du är för en filur!Nu har pappa ätit chokladbananerna i godispåsen medan jag smakar på ord

Eyjafjallajökull. Eyjafjallajökull. Eyjafjallajökull. Jag smakar på mitt nya favoritord.

Trodde det skulle snöa vit aska när jag gick ut i morse men till min stora förvåning var det bara vanligt morgonväder. Lite surt att jag inte kunde ta mitt jetplan till skolan dock, man vill ju inte ta någon risk liksom. Kände mig som en nyfödd efterbliven idiot när jag blev förvånad över att det kan hålla på att sprutas magma i flera månader eller år framöver. FLERA ÅR? Helt galet. Mamma sa att Gud gjorde detta för att växthuseffekten skulle avstanna lite. Jag tror inte Gud har ett skit med detta att göra.

Tur att Johan kommer hem med pappas iPad via annat färdmedel. Annars skulle den hinna bli omodern innan den nådde Kalmar. Och det vore ju fruktansvärt otillfredställande.Kostprojekt: Check!

Jag äter för mycket C-vitamin som stärker immunförsvaret och motverkar infektioner.
Får i mig för mycket järn och det kan vara giftigt. Järn finns i blod.
Kanske en självdestruktiv period skulle göra mig gott? Så försvinner järnet och C-vitaminen kommer till nytta!

Har ägnat kvällen åt att granska och analysera min kost. Kostprojektet är härmed klart och det känns jätteskönt. Tre dagar för tidigt, också. Vilken hjälte. Allt som allt blev arbetet 23 A4-sidor (inkluderat bifogade filer), (24 med framsidan) och jag kunde inte vara nöjdare. Det sover man gott på, godnatt!
Denna dagen kommer gå till historien

Jag har aldrig skrattat så länge & hårt i min ensamhet som ikväll. Behöver jag ens nämna att jag fått magmuskler av detta? Hahahaha så himla klockren kväll. Lite tragiskt att jag var ensam och skrattade över saker jag såg på datorn, men what tha heck!

Tänkte rada upp kvällens roligheter, i kronologisk ordning. Ni kommer antagligen inte förstå ett skit. Men det kommer jag. Därför är detta ett inlägg tillägnat mig själv i internskämtens hetta.

Allt började med den
här låten.

Fortsatte med den här.

Här glömde jag bort kvällens avsnitt av Greys Anatomy.

Här skämtade jag om den imaginära axeln och Axel.

Här missuppfattade jag en kommentar på Facebook.

Här tittade jag på den här.

Och den här.

Och här avslutade Gurra med att berätta att "skillingaryds hockeylag hade tränat så hårt att de pissade blod! :O:O"

Sen kom Frida med den här.

Förstår  ni nu hur roligt jag haft de senaste timmarna? Jag 'dör'.
HAHAHAHAAHAHAHAHAHAHA.
Det är för mycket!!

Glömde nästan att Rut kört "raggningsrepliken" 'Jag är bra på att laga pannkakor...'
och att jag gått med i FB-gruppen "I hate it when I want to apologize and Timbaland tells me it's too late"

Känner mig som en bebis

I natt hände det ofattbara. Jag klämde tungan. I min vattenflaska. Vad är oddsen för det, liksom? Det var sådär lagom till sängdags när jag kände mig lite törstig. Sträckte mig efter min limegröna LiU-vattenflaska (ja, jag använder det istället för glas. Som en bebis, men jättepraktiskt) och tog mig en zip. När jag inte var törstig längre, tänkte jag med all finess stänga vattenflaskan med tungan på grund av att det kändes som det smidigaste alternativet. Det var det inte. Jag klämde mig hårt. Klämde alltså fast mig i det lilla hålet ni vet, som sitter på själva munstycket. DET LILLA! Kunde hänga flaskan i tungan utan att hålla i med händerna. Efter några sekunder av total panik fick jag loss den. Fnissade lite förtjust av lättnad. Sedan upptäckte jag att det blödde. Vad i helvete! Och nu har jag fått en yttepytteliten blåsa på tungspetsen som har besvärat mig hela dagen och det är inte okej! Hoppas för all del att den försvinner när jag brottat ned den snorgröna vattenflaskan. Man måste ju straffa saker om de beter sig dumt. Inget undantag med döda objekt.

Brb.


Redovisning och studentbal

Vill skjuta mig i huvudet när jag tänker på hur det gick på spanskaredovisningen. Seriously. Så låt oss inte tala om det mer. Nu har jag nämligen lyckats stressläsa slut min engelskabok och även plockat ihop en hyfsad redovisning till den. Känns faktiskt svinbra och jag hoppas att det denna gång inte kommer fallera så som det gjorde i måndags. Vi skulle ju inte prata om det, fy! Om Slumdog Milionaire kan jag prata hur länge som helst, känns det som, och det är ju positivt! Det jag ville ha sagt: håll tummarna för mig imorgon!

Förresten har jag blivit bjuden på treornas studentbal trots att jag bara är tvåa. Skitspännande och mycket roligt att Gustav igårkväll ringde och frågade mig om jag ville gå med honom! Så förhoppningsvis (om vi får plats då det var begränsat antal platser och vi anmälde oss i sista stund) ska jag stissa upp mig om det, sy klänning och öva wals i sömnen inför detta spektakel.

Vi får se hur allt artar sig.It is raining novels and short stories

Är jag dum i huvudet? Har ägnat dagen åt att HETSLÄSA en engelsk roman på 361 sidor. Kom hallvägs. Vi har haft like FOREVER på oss att läsa, men har tänkt "men den behöver ju inte vara klar förrän efter påsklovet så det är lugnt...". Häromdagen kom jag på att påsklovet är slut nu och jag har inte läst ett jota. Eller jo, NU har jag ju det. Fattar inte att jag inte bara streck-glor på filmen istället för att ta in miljoners ord i huvudet. Boken är bra, vadfan, så nu har jag jäkligt bråttom att få den klar. Får låsa in mig på toan i skolan och smyg-läsa antar jag.

Dessutom har jag fler bollar i luften. Imorgon är det spanska bokredovisning och man får inte ens ha med sig stödord. Eftersom allt måste vara perfekt så måste man ändå skriva en text och pränta in den i huvudet. Har jag också gjort idag. Den som improviserar är dömd! Jag hoppas innerligt att jag nu kan berätta allt om hur Caridad blir bortförd och neddrogad av en tjuv med svarta vantar. PLEASE. POR FAVOR.Dagens i-landsproblem

Idag när jag var inne på H&M med Frida blev jag lite deppo. Visade sig nämligen att en T-A-N-T TANT köpte en likadan väst som jag gjorde härom veckan. Sjönk lite ur jorden när jag hörde hennes gälla mormorsröst predika "Den här tror jag faktiskt jag kommer använda." Och det är inte första gången det här händer. Känns illa. Har dessutom lagt märke till flera som köpt likadan vårjacka som jag. Vill spy lite på de andras, bara för att jag hatar när andra har likadana kläder som jag samtidigt. Kommer se ut som en jävla mainstreambrutta i vår och jag hatar att erkänna det. Jag borde köra på att egenproducera allt jag tar på mig istället. Vore faktiskt värt för att få slippa denna EXTREMT JOBBIGA situation. Ska ha lite blomjord i fickan 24/7 som jag kan KLETA på folk med samma kläder som jag, så att de tvingas tvätta dem så att de mister sin lyster och blablabla. Matjord är ordet.

På tal om att ha saker i fickorna, påminn mig om att det ligger godis i min jackficka på skinnjackan. Det kommer nog mögla där annars. Inte så mysigt.


Recept: Marshmallowkladdkaka

Fikamonstret Linnéa är i farten igen. Inför kvällens lördagsmys och sådär tänkte jag därför bjuda på ett recept jag testade igår. Slutprodukten var M-M-Mmm och jag lider med er som inte fick smaka. Därför skriver jag här nu så att ni kan baka det själva, fiffigt va? Försök att inte dregla när ni ser det här.

Marshmallowkladdkaka

Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
150g smör
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
1,5 dl marshmallows mini

Du gör:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ägg och socker med en trägaffel. (otippat - Ja, men tro mig!)
Tillsätt smält smör, kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Häll smeten i en smord, kokos:ad form.
Grädda 20 minuter och lägg sedan i marshmallows. Grädda ytterligare 5-8 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt svalna så länge som möjligt innan kakbegäret slår till. Dekorera med ytterligare marshmallows och proppa magen full med underbart god kaka!

Funderar på funderingar

Klockan är alldeles för mycket. Så mycket så att jag funderade över hur alldeles egentligen stavades vilket inte är helt okej. När klockan är a-l-l-d-e-l-e-s för mycket gör man antingen något som man inte vill sluta med, eller också tänker man för fullt. Ikväll stämplar jag in i den andra kategorin. Det värsta är att man inte kan få bukt på tankarna, de liksom svävar utanför huvudet som någon plasmalik slemmig sörja som träffar väggen och smutsar ner. Vad är en tanke egentligen? Det undrar jag. Kan någon förklara det för mig? Måste läsa på.

Funderar över livet. Åh vad filosofiskt. Jag tycker filosofi är äckligt, motbjudande och pinsamt. Ändå funderar jag över det. Funderar över dåtiden, nutiden, framtiden. Det är lite för mycket för en trött hjärna.

Nåväl, klockan är alldeles för mycket och jag måste som sagt läsa på om tankar. Eller titta på Dating in the dark. Vi får se vad jag känner för. Jag vet nog redan svaret på det när jag tänker efter. För det gör jag. Ikväll. Tänker efter, alltså.

Avslutar med en liten funderare (trots att jag med stor sannolikhet kommer "spy" på det här inlägget i morgon bitti):
Tänk ofta men tänk inte för fort, tänk på de som tänker efter.Drömproblem

Igår natt drömde jag att min mage blev uppsprättad medan jag låg och tittade på. Det gjorde inte ont för att jag var bedövad (och för att det var en dröm). Det var inget litet smärt och smidigt blindtarmsaktigt snitt utan det sträckte sig från ena sidan magen till den andra - typ 30 cm, rätt över the belly. Jag är förvånad över att jag inte svimmade i drömmen. Det hade jag med all säkerhet gjort om det hade vart verklighet. Så mycket blod kan jag inte ta, liksom. Hur som helst, kan någon drömtydare snälla berätta för mig vad detta betyder?

Google har svaret på alla frågor.
Tydligen så betyder:

OPERATION, bevittna: varning för falska vänner. Undergå: längtan efter en förändring i ett kärleksförhållande.
SJUKDOM: Som så mycket annat i drömmens värld är tolkningen den rakt motsatta. Drömmer du att du eller någon annan är sjuk skulle det alltså betyda hälsa och ett långt liv.

Vilken tur att det finns folk som kan berätta för mig hur jag känner, mår, lever mitt liv och så vidare. Som om jag inte visste det bäst själv, eller nåt.


Kiss my ass

Picknick i det gröna!

Idag har vi fikat i solen i mer än tre timmar! Det var mysigt och varmt och nu har vi invigt våren på riktigt.


Känner mig nästan pinsamt kreativ

Erkänn att min statistik-kurva väldigt mycket ser ut som en smal blåval?


Inte? Nu då?

I kind of like it.


X-Mini Max dunkar hos Karlssons

Såhär nära midnatt vill jag bara hylla mitt feta HI-FI system asså. Det är helt seriöst på top 10 bästa saker jag köpt någonsin. Består av två mycket flashiga delar. Vi har själva hjärtat i mitten, min vackra iPod Touch i en silverfåtölj. Där ligger all musik och allt annat man kan tänkas vilja lyssna på lagrat. Kopplas ihop via en hypermodern AUX-port med superduper-högtalarna. Det var allt. Så himla underbart. Högtalarna är ultraportabla, ihopfällbara och väger endast 100g. Spelar förvånandsvärt fint och man kan ha med sig dem överallt! Har haft dem i drygt ett år nu och jag älskar dem fortfarande. Detsamma gäller iPoden. Högtalarna heter X-Mini Max och köps för 300 kr på teknikmagasinet. Med dessa äger jag de flesta fjortisar som dunkar musik från mobilen, och det känns SÅ skönt.


Lägg också märke till mitt feta iPod-skal. Med det blir man genast LITE coolare.

Imperativ eller ironi, vem är den puckade?

Gick nyss med i den hysteriskt roliga FB-gruppen "alla vi som börjar fundera på om killar har en hjärna? asså som fungerar." Fullkomligt älskar den avslutande meningen. Det var den som gjorde att jag gick med. Känns sådär härligt fjortis-aktig och idiotförklarande. Mmm myser. Gruppbilden visar en text som lyder "Jag slutar vara dryg och elak om du slutar vara så korkad" och gruppens förklaring pryds av några fina klyschor "Vad sa Gud efter att han skapat mannen?''Bättre kan jag'' & killar är som löv, torra och blåsta!".

Det roliga ligger egentligen i osäkerheten om gruppen är seriös eller inte. Det ser man tydligt på killarna som hittat till gruppen och tar det hela som ett personligt påhopp. Försöker försvara sig och slänger ur sig syrliga kommentarer medan tjejerna fnissar lite förtjust.

Det får mig att tänka, kanske stämmer gruppens budskap after all?


Jag vill "strypa" mig själv för att jag motstridigt valde denna urgamla googlebilden. Tyckte dock den kunde symbolisera inlägget ganska fint.

Ole dole doff kinke lane koff

Har lite beslutsångest. Ett väldigt stort problem. Jag kan inte bestämma mig vad jag ska se för program innan jag går och lägger mig. Missade både Greys Anatomy och Andra Avenyn ikväll. Dessutom följer jag nu slaviskt Dating in the dark samt Halv åtta hos mig. Greys kostar ju som ni vet 19 kr att titta på nu med den jäkla nät-dealen som kanal5 har. Suger. Nu måste jag sätta alarm på klockan så att jag inte missar reprisen på söndag klockan 17:35. Jobbigt.

Men det borträknat betyder det alltså att jag fortfarande står inför ett fruktansvärt svårt val. Tur att jag sett alla befintliga Paradise Hotel-avsnitt i alla fall. Makes the decision easier, så att säga. Nu: AA, DITD eller HÅHM?

Blir nog......

....
....
....
....


Vårkänslor

Fy fasen vilken nice dag egentligen. Det har vart soligt mest hela tiden, faktiskt. Så soligt att jag drog på mig mina näst bästa shorts och satt mig och läste på altanen. Faktumet att Frida när hon klev innanför min dörr utbrast att jag inte frös ihjäl i mina shorts kändes inte särskilt relevant. Jag frös bara litegrann, men det blev aningen bättre om man bet ihop och istället fokuserade på gödsellukten från åkern. Kände lugnet. Harmonin. Vårkänslor när katten rullade runt på stenplattorna och fick jord i pälsen. Har nog aldrig uppskattat vädret så mycket. Skärp dig nu Linnéa folk kan ju tro att du är elyseisk. Har blivit lillgammal tror jag bestämt. En sån som uppskattar småsaker som vädret, som tycker fika är underbart, som inte hänger med vad som är hippt bland 5-åringar och  som inte har den blekaste hurvida de leker hela havet stormar på kalasen längre. Men ni måste hålla med om att våren är kalasfin. För det är den verkligen. Våren.


Magdansfilmen

Nu har vår magdansfilm kommit upp, inspelad förra lektionen.

Forts 1 from michelle santana on Vimeo.


Jordens undergång är nära

Efter en långweekend i Rom är det ju klart att det hänt saker på Facebook. Hehehe. Jag har bland annat blivit inbjuden, av någon jag aldrig hört talas om, till evenemanget "Jordens undergång!". Känns smått oroväckande om jag får säga det själv. Som om jag vore den utvalde, bland 1500 andra att delta i när jorden går under. Typ som om någon har resonerat att "Linnéa, hon är lämplig. Hon kan hålla i bomben." eller nåt. Det värsta är att D Day infaller innan min 18-årsdag. Den 17e maj 2010 och 207 personer är anmälda. Är detta en händelse vi måste se upp för kanske? Är det nu det ska ske? Efter allt Global warming-snack och oroliga forskare. Jag säger bara en sak, vänner, kom ihåg var ni hörde det först.
Gossip girl

Are you from US? No? You wondered why I asked? I watch Gossip Girl and you dress like they do. I'm kind of hung up in my mind with them. Ehehehe. You watch Gossip Girl?


Jag och mina kompisar, enligt den pratglada servitören

Är det något att ha, Gossip Girl? Jag är lite efter som inte sett något alls. Kanske dags att börja.

Av mina sammanlagda 431 bilder har jag gjort ett urval av de bästaFörsta smaken av Italien med en välförtjänt pizza efter en lång åktur

Jesus på påsken / Jätte-påskägg vi fick av hotellet - snälla!

Glass och glassande på ett café med live dragspelsmusik

En promenad utanför parken med glada barn

Pappa i trädgården, titta vad grönt!

En vilopaus i solen

Drickavagnarna tjänade nog mycket pengar i hettan

En tripp till amfiteatern Colosseum

Colosseum bakom träden

Roms största fontän Fontana de trevi drog mycket folk!

Vi skymtar Spanska trappan efter alla lyxaffärer

På påskdagen uppstod Jesus & alla katoliker var som flugor vid St Petersplatsen när påven vinkade

Dagen då det regnade men var varmt ändå

Pizza nummer 2

Marcus var glad i mat han! Här äts bamseglassen

Syftet med denna bilden var egentligen mannen i bakgrunden, vår underbara servitör. Min glass är slut & det har regnat i mitt hår

Frukostbuffén om morgnarna var inte att leka med. Bäst var de färska jordgubbarna i fruktsalladen

Lite shopping som sagt. Väska, nagelsmycken, tshirt, body butter citron och en magdanskjol

En nöjd tjej vid Forum Romanum får avsluta bilderna

Vad ska man säga? God mat, god shopping, gott sällskap, gott väder, gott turistande.
Gott.

På väg till ROM

Sitter för tillfället i mörkret i ett hotellrum vid flygplatsen. Internetuppkopplingen ingick inte i priset så nu försöker jag vrida ut den sista saften ur de 50 kr vi betalade för det. Suger lite att man är smålänning, om ni förstår vad jag menar. Har idag åkt bil x antal timmar efter skolans slut. Åkte först till Linköping där vi chillade hos min broder, för att sedan åka vidare till hotellet. Vår avdelning heter "Aten", så när jag kommer hem kan jag säga att jag vart i två länder. Eller nåt. Vi har käkat på hotellet. Gjorde inget direkt intryck på mig. Men nu måste jag gå. Datorn dör och jag är trött. Går upp vid 5 imorgon till frukostbuffen och flyget. CHAO.

hits