Silent library

Jag sitter för tillfället och tittar på programet Silent library som går på 5an såhär dags. Det handlar om tre lag, sverige, norge, danmark. De har tre unga män i vardera lag och hela programet går ut på att man ska utföra äckliga och konstiga utmaningar under tystnad. Det lag som är tystast vinner, helt enkelt. Fruktansvärt äckliga utmaningar, som till exempel bränna armhåret, andas in rutten fisk, is i kalsongerna, you name it. Jag kan inte bestämma mig om jag tycker om programet eller om jag tycker det är för jävla motbjudande. Men killarna är ju småsöta i varje fall. Ha ha. Nu är pausen slut.


Rugby 2009

I torsdags (efter att jag tagit svininfluensasprutan) var det dags att springa iväg till sporthallen och ladda inför den årliga rugbymatchen mellan de två rivalskolorna Kagg och Stagg. Hela terminen har spelarna övat hårt, och nu var det dags att se resultatet. Det började med en extrem köning in till sporthallen där vi stod säkert en timma och trängdes. Sedan sprang vi in, tog platser och så började spektaklet. Klaggen (klacken) peppade igång oss och vi morrade åt andra läktaren där Staggeleverna satt. Först var det intåg för de olika lagen, och sen började den 4-timmars långa matchen. Eller, det var många matcher där tjejerna och killarna turades om. Detta är en väldigt stor händelse för en Kalmarbo, skrikigt och mysigt på samma gång. Det är så fruktansvärt många människor på samma ställe och ja, det byggs upp en speciell stämning kan man väl säga.Matcherna slutade med dubbelförlust för Kagg, tyvärr. Men jag måste säga att vi kämpade, och vi var hårdare än Stagg! Stagg vann för att vi blev utvisade för vi var för hårda. Faktiskt. Och så vet jag inte om det har något att göra med att alla tre domarna var forna Staggelever hmm... Men men, en trevlig kväll helt klart. Och, glömde jag säga att jag fick en godisklubba sulad i pannan? Ha ha. Det var det bästa med hela grejen.

Tänkte visa stämningen på Rugbyn, för den går inte att förstå om man inte vart där. Varsågoda.


Nu tänker jag på Rut

www.tjuvlyssnat.se

I'd better go to sleep before I over-analyze myself

När man känner sig stark,
och tänker att man är stark,
och övertygar sig själv om hur stark man är,
och man plötsligt inser att man inte är så stark
som man kände sig från början.
Då blir man bara väldigt arg.
Och o-stark.

Nya magdansfilmen

Ja nu har magdansfilmen kommit upp, så att vi kan öva stenhårt hemma innan uppvisningen. "Tyvärr" syns jag ungefär minst pga kamerans placering, men det är lugnt för min del. Så slipper folk skratta åt mig. He he. Men det är verkligen jätteskoj att gå på magdans. Jag vill nog fortsätta på det. Här har ni den och hej då, nu ska jag öva! Typ.

Nyb from michelle santana on Vimeo.


Magdans och nervositet

God kväll.

För ett tag sedan kom jag hem från dagens lektion i magdans. Det var lite skrämmande för vår lärare bestämde sig för att ändra i vår koreografi, eller snarare vem som skulle göra vad. Nu är gruppen uppdelad i två delar så alla ska inte dansa hela tiden. Först är det en grupp som gör inledningen och det, och sedan tar vi i min grupp vid när halva låten gått, och dansar klart den. Självklart fick min grupp den svåraste koreografin som vi knappt övat på alls. Vi lärde oss det sist, och hon håller hela tiden på att ändra, så det är ganska jobbigt. Sedan spelade hon in en video till, och om jag inte gör bort mig för mycket så lär den nog hamna här så småningom också.

På tal om magdans så peppar jag nu inför en redovisning vi ska ha imorgon, på spanskan. Den handlar om Shakira och man måste kunna texten utantill. Jag dör. Men sånt är livet. Ja, att man dör alltså. Nvm.

Nu ska jag fortsätta öva, och sedan blir det Andra avenyn.
Chao.

Uppföljning: Utmaningen

Jag förstår att ni springer runt som galna höns och uppdaterar min blogg stup i kvarten av spänning. Nu kom det äntligen, inlägget om hur kliva-upp-tidigt-utmaningen gick.

Jag kan börja med att säga att det har inte vart lätt. Klockan 06.15 (jag brukar normalt sätt tycka det är aga på att gå upp när klockan är något med 06 på morgonen), pep min jävla klocka i morse. Jag slog på den. Hårt. När den passerat 06.30 ekade det ännu en gång av den hemska signalen. Det var alltså denna tiden jag hade lovat mig själv att gå upp. Men som man brukar säga, löften är till för att brytas, och jag övertalade mitt zombiefierade jag att det var okej att snooza 5 minuter. 5 minuter blev 10 minuter. 10 blev 15. Sen tog jag tag i det, jag tände lampan så mina ögon bländades av något så starkt ljus så att jag nästan tuppade av igen. De första stegen togs utanför sängen och *trumvirvel* jag var uppe!

Detta följdes av någon enorm lättnad. Så fort jag stänkt lite vatten på mig så gick allt som smort. Jag duschade länge och väl, åt den där mackan till frukost, valde kläder, fönade håret och packade ihop i lugn och ro. Mot slutet blev det såklart stressigt (oundvikligt) men det var faktiskt skönt. Jag får nog fortsätta med det här. Imorgon börjar jag 11.10, när är det rimligt att gå upp då? vanligtvis brukar jag säga 10.15, men imorgon, då blir det andra bullar. Klockan 09.30 verkar som en fin tid.

God natt, sov som en söt katt.


The sleepyhead who goes alert

Imorgon, måndag, börjar mitt nya liv. Jag ska gå upp tidigt, det är min utmaning. Imorgon blir det halv sju, och nu har jag publicerat det så nu får jag inte bryta mot det. Detta är en stor pers för mig eftersom jag vanligtvis ligger och pyser i sängen till åtminstone kvart över sju (de dagar jag börjar 08.10), varpå jag får sjukt ont om tid mot slutet, och kommer försent till skolan lite för ofta. Nu ska jag alltså orka gå upp 45 minuter tidigare, hinna äta den där mackan som annars blir bortprioriterad, hinna föna håret ordentligt, välja kläder med omsorg och helt enkelt stressa mindre. Det låter ju fantastiskt, men frågan är hur bra det kommer gå. Jag vet hur jag hela tiden tänker "ja ja, jag hinner, kan sova en kvart till...". Detta ska bli spännande och jag frågar mig själv om jag ska lyckas. Hur jag ska lyckas.

Hur det går får vi se imorgon. Nu är det nog dags att klä av sig om man ska få någon sömn över huvud taget.
Godnatt mina vänner.

Såhär snygg är jag när jag sover


Thinking about the Thursday of pain

Catch me when I fall, please

SmåpoetisktMörkret faller klockan fyra
Där ute går en liten myra
På marken som snart täcks av snö
när kylan kommer pö om pö
Inomhus fylls rummen av en lukt
Av lussebullar och frukt
När man av värmen myser
Och när myran fryser

Då vet man, att snart är det jul.
Snart är det jul.Den vibrerande mascaran

Igår köpte jag något som för mig var helt nytt. Efter lite research verkar det som att det funnits länge, men det är minsann inte något jag lagt märke till. Jag pratar såklart om den vibrerande mascaran. Min sort heter Maybelline New York - Pulse Perfection Vibrating mascara. Det går till så att det sitter ett litet batteri på nederdelen av borsten, trycker man in en knapp sluts kretsen och borsten börjar släppa ut små elektriska impulser - vibrera. Detta ska vara bra för att definiera fransarna. Imorse testade jag den, och eftersom Jennie ville veta hur den fungerade så tänker jag säga det nu.

Min uppfattning av vibrerandet var faktiskt förvånansvärt bra. Om det är inbillning eller inte kan jag inte uttala mig om. Det sparade på ens eget gnugg och det enda man behövde göra var att hålla borsten medan den gjorde jobbet. Ungefär som en eltandborste. Det blev inte så mycket kladd och slutbetyget blir alltså högt. Nu skiljer själva resultatet sig kanske inte så märkbart mot vanliga mascaror, men det kändes både lättare och roligare att sminka sig i morse. Alltså, vibrerande mascara = vinnare.Robinson hos Peterson

Tjenixen, jag sitter nu i Fridas soffa och tittar på Sunes jul, och bloggar från min iPod. Tacka gud för trådlöst internet. På tal om det så hade vi nyss en livlig diskussion hurvida Jesus hade skägg eller inte. Sanna vill förresten sätta på Bert. Det är mysigt.
Vi har tittat på säsongsstarten av Robinson, det har vart kul. "killarna verkar inte så bra fysiskt, men vi tjejer, vi är ju fitta." Frida L berättade även en skitrolig konversation hon haft med ett butiksbiträde.
Och för att avsluta kvällen, detta är sannas syn på Jesus:

inte konstigt att hon är kristen


Lördagsshopping

Goddagens. Idag har jag och Frida vart på stan. Jag kände att jag inte vart där på ett tag för att shoppa, så nu slog vi till. Jag tänkte först att jag bara skulle utse vad jag ville ha för något i julklapp, men som alla vet slutade det med att jag inte kunde hålla mig tills dess utan köpte lite av varje istället. Idag blev det ett svart linne till magdansuppvisningen, en vibrerande mascara (!), ett par mysiga vantar, ett läppglans och ett pärlarmband. Här kommer den fina 1-minuts-photoshopade bilden som vi alla väntat på:

 


Visste ni, att om man googlar "kaka" så kommer det upp någon jävla sportdåre

(Peppar biologiprov)


Nasse nasse nasse, Kagg Kagg Kagg

Sen var det det här med svininfluensan...

Det verkar som att även jag fallit för detta fenomen. Inte själva influensan alltså, jag menar att jag trodde att jag inte skulle bry mig om att vaccinera mig eftersom det känts som en tillfällig grej, precis som vilken influensa som helst. Nu har jag övertygat mig själv om att det faktiskt är det bästa beslutet att ta det där vaccinet, även om det innehåller både kvicksilver och en spännande molekyl som vi ritade upp på kemilektionen.  Fördelarna med att ta vaccinet väger tyngre än nackdelarna. Fler dör till exempel av viruset än vaccinet - även helt friska människor har det visat sig. Och det där med att man börjar gå baklänges av vaccinet - bullshit! Det faktum att hälften av eleverna i en skola nära mig har insjuknat och att en liten kille ligger på sjukhuset med ett allvarligt läge, visar på att influensan är överallt, och det är inte vilken influensa som helst. Jag blir rädd. Jag vill helst ta vaccinet så fort som möjligt för att inte behöva insjukna i denna skrämmande epidemi. Att sjukdomen sedan ska muteras och bli ännu mer dödlig gör mig yr. Ska detta verkligen bli så stort som pesten? Digerdöden? Ingen vet.

Hur den fick namnet svininfluensan har jag däremot inte forskat i, och jag tycker det är ganska konstigt med tanke på att grisar inte ens kan smitta människor med detta. Dock kan bevisligen grisar insjukna av människor, vilket känns ganska annorlunda.

Hur som helst har minn klass fått tid för vaccination men den äger inte rum förrän nästa torsdag. Det känns lite sent, det verkar som att alla i min närhet redan har gjort det, och så får vi vänta i en vecka till. Tror de att vi på NV-programet ska hinna uppfinna ett eget vaccin innan dess, och därför väljer att vaccinera oss sist? Jag blir rädd. Dessutom äger vår vaccination rum på samma dag som den berömda Rugbymatchen, vilket känns jävligt bra planerat. Och inte nog med det, dagen efter ska jag till storstaden och då vill jag inte vara sjuk! Om jag nu drabbas av bieffekter vill säga, men det känns som att jag alltid har otur när det gäller sånthär. Vi får se hur det går.

Önska mig all lycka. Nöff.


The beautiful sound of the bellydancer

Goddagens. Eller ja, nu lider det ju mer mot kvällen om man säger så. (Morsning korsning, August)

Vad har hänt idag i världen då? I lilla Kalmar har det pysslats med lite av varje. Jag har till exempel gått på matråd med Kajsa. Det var faktiskt ganska okej. Visste ni att om vi inte hade brickor i matsalen skulle vi spara 109 000 kr per år, som man kan göra annat för. Ändå sitter 40 byggkillar och skriker ut att de måste ha brickor så att de kan ha fem glas mjölk på samma gång. Det kändes faktiskt lite så att det fanns två grupper av människor på matrådet, dels den gruppen jag tillhörde med tjejer som ändå hade något att framföra. Den andra delen bestod till stor del av folk som antagligen bara gått dit för att slippa en annan lektion. Men det var faktiskt trevligt.

När jag kom hem från skolan låg ett jättefint rosa paket med fyra frimärken med fåglar på, och min adress textad uppepå. Handskrivet. Det är inte ofta man får det. Nej, det var inget beundrarpaket som Rut brukar få, det var min magdanskjol. Jag vann nämligen en auktion på tradera och idag var den min, 146 kr inklusive frakt. Helt toppen, om du frågar mig. Skitsnygg var den också. Blå och guld och vågig. Mmm jag längtar till jag får skaka loss i den, uppvisningen kryper sig närmare.

Nu har jag mest tittat på tv och pluggat. Hälsat på min bror också. Pluggat inför ett biologiprov på fredag, och brutit av med det sista avsnittet av Dagens man, samt Greys Anatomy. För första gången någonsin känner jag mig faktiskt lite intresserad av miljöproblem. Vi läser om Östersjön och det är mer intressant än man tror, och med det sagt så rundar jag av detta inlägg som blev lite väl långt. Gnägg.

Jag äcklas lite smått av hur bilderna blev. Kamerablixten gjorde kjolen ljusare och plingen ännu mer guldiga än vad de är. Jag får skylla på att jag inte är någon proffsfotograf. Inte ännu i varje fall. Men, hör ni hur fint den plingar? Mmmm...


Nakenfisen på fullt allvarHär har ni alltså de exklusiva bilderna från dagens korvgrillning vid allvaret på Öland. Det är INTE en annons för SAAB eller något annat kopplat till den blåa bilen som råkade bli i fokus. Om ni inte ser så är det som är inringat, en man som springer så fort han kan helt naken. Jag slår mig själv hårt i tanken för att jag inte tog en bättre bild. Men jag kände åtminstone att jag lyckades med en sak, rubriken.

En rolig sak, eller flera

Jag fick en hänvisning till en blogg som tydligen skulle vara skitrolig. Jag var tvungen att titta in på den, annars skulle jag inte kunnat sova i natt. Jag skulle vilja publicera ett inlägg från den, även på min blogg, med anledningen att skrattar man när man läser något i sin ensamhet, DÅ är det fanimig roligt. Jag nöjde mig med att print-screena. Och om någon PUL-aktivist försöker hugga halsen av mig så tänker jag bara säga "skit på dig!", eftersom jag även bifogar hemsidans URL http://katastrofalaomslag.blogspot.com/ (och jag är INTE stolt för att den råkar ligga på blogspot, snarare tvärt om. Det är på blogg.se man ska hålla hus, punkt! men sidan var så rolig så det får vara okej för denna gången...)

Om det råder något som helst tvivel om när man ska skratta,
så hjälpte jag till lite med att stryka under orden vid det tillfällen du borde kikna.
Enjoy.

Jag hittade en till där jag nästan kvävdes av mitt eget skratt, så här kommer den också.

Det här är den sista, jag lovar (hur roligt kan man egentligen ha en söndagkväll...)


Om du inte har skrattat nu, då är det synd om dig.

Tipset

I morse blev jag något förvånad vid frukostbordet när min kära mamma gjorde en macka. Hon tog en bit knäckebröd, penslade på lite smör, tillsatte en skiva ost för att sedan skala och skiva en banan och lägga det som om det vore gurka, mitt på mackan. Jag dumförklarade henne och trodde att hon vart tankspridd eller något, men så berättade hon att 'så gör de på jobbet'. Jag var tvungen att testa. DET VAR GOTT! Kan du tänka dig? En knäckemacka med ost och banan, hur konstigt är inte det? Men ack, vilken vinnare! (Testa det, Rut)

(Obs! Ätes bäst i pyjamas)

Recept: Nötkakor

Syfte: Att baka något med hjälp av endast tre ingredienser.

Material:
150g malda hasselnötter & några till garnering
3 dl florsocker
3 äggvitor

Utförande: Börja med att mala hasselnötterna om de är hela. Sikta sedan ner florsockret i de malda nötterna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (det ska bli så fast att du kan vända bunken över ditt huvud utan att förstöra frisyren). Blanda försiktigt i nötterna och sockret i äggvitorna och blanda noga. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt och tryck i en hel nöt i varje kaka. Putta in dem i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt dem svalna och ät och ät och ät. Nötter är nyttigt.

Resultat:
Slutsats: Mycket enkelt och framförallt gott. Fantastiskt att man bara behöver 3 ingredienser - en vinnare i alla situationer! (ja, förutom då du bjudit en nötallergiker på fika). Det kommer bli några äggulor över, så då kan du antingen göra äggtoddy eller baka lite rulltårta, recept på rulltårtan hittar du
här!

Idol - Bagge - SvinHej. Ikväll åkte äntligen Eddie ur idol, den sega jäveln. Nej nu ångrade jag mig, han började ju till och med gråta. Trots detta önskar jag nästan att det var Rezas tur att 'resa', hon har aldrig vart riktigt bra i mina ögon. Visst kan hon sjunga fint, men det är detta djävulska uttal! Okej att hon inte kan prata svenska ordentligt (eller?), men engelska.. Hur är det möjligt? Hon kapar ju av orden på mitten och sväljer resten. Inte nog med att man inte begriper vad hon säger, man fattar inte vad hon sjunger heller, helt meningslöst. Nej, förhoppningsvis är det hennes tur nästa vecka.

Sedan måste jag nämna en sak till, eller ja, det är egentligen flera. Tove var FENOMENAL ikväll. Helt fruktansvärt bra. Jag önskar nog att hon sopar hem allting, när allt kommer kring. Två andra som var bra ikväll var Mariette och Kalle - Vilken duell! Jag har inga ord.

Ingen kan neka att 2009 är idolernas år, helt sinnessjukt duktiga.

Och på tal om Anders Bagge - nästa vecka ska jag vaccinera mig mot svininfluensan. Jag skakar av bara tanken. Jag kommer få ett mail på skolposten där det står något hotfullt som "nu är det din tur", och sedan ska man få en spruta i armen, helt oviss om man kommer bli förlamad, börja gå baklänges eller bara få lite ont i armen. Som folk som känner mig vet, så har jag svimmat varje gång jag tagit en spruta eller dylikt, och med tanke på att det här kommer bli den största sprutpersen någonsin så får vi helt enkelt hoppas att jag inte faller i koma. När avrättningen -host- vaccinationen* är klar, så ska man dessutom vänta en halvtimme hos skolsyster. Varför? Det här gör mig rädd. På riktigt.

God natt, vänner
och icke-vänner

Känsliga tittare varnas


Återvändning

Hej på er. Nu är jag tillbaka igen, eller tja, så gott som i alla fall. Anledningen att jag inte bloggat på några dagar, som nog de flesta av mina läsare märkt, är att jag har vart inne i en vad jag kallar personlig svacka. Jag har varit otroligt stressad skolmässigt eftersom vi har så många projekt hängande i luften samtidigt. Dessutom har nog många listat ut att jag och min pojkvän brutit mellan oss. Det har inte vart en särskilt lätt process eftersom vi varit tillsammans i nästan två år. Förra veckan mådde jag jättedåligt för vi hade något som vi kallade en paus, där vi skulle komma underfund med hur vi egentligen ville göra. Men i måndags tog det lidandet slut. Precis som vårt förhållande.

Resten av veckan har känts bra. Jag har omgivits av människor jag tycker om och haft roligt med dem. Jag tycker verkligen om mina vänner för att de har vart så glada och mysiga och precis som vanligt. Det sista man behöver efter något sånt här är att alla går runt och tycker synd om en.

Det jag försöker säga är nog att jag varken haft lust, ork eller tid att befinna mig här, men nu ska jag göra ett försök att återuppta där jag lämnade. I'll see you around.

Pappa i tv4

Igår haffade pappa mig och bad mig ta en bild på honom innan jag skulle smita iväg till Rut och Frida. Han ville att jag skulle plåta honom för han skulle vara med i tv4 idag efter 10 någon gång. Surfarde runt lite och stötte på klippet, så om ni är nyfikna, varsågoda! Just sekvensen med pappa är ungefär halvvägs in i klippet. Ibland blir man lite stolt. Här får du, en stund i rampljuset.


...och en sak till


Det finns inga kaniner kvar i hatten

We can’t cry the pain away
We can’t find a need to stay
There’s no more rabbits in my hat to make things right

Out of my life, Out of my mind
Out of the tears we can’t deny
We need to swallow all our pride
And leave *THIS mess behind
Out of my head, Out of my bed
Out of the dreams we had, they’re bad
Tell them it’s me who made you sad
Tell them the fairytale gone badDagen då världens alla problem uppenbarades

Nu borde jag egentligen skriva något poetiskt och smörigt. Men jag kan inte.

2007-12-29 – 2009-11-09

Tack för allt

För alla minnen vi delar

Det har vart fint

Jag hoppas att vi någon dag kan träffas igen

som kompisar

 

Aldrig har ett ord gjort så ont

Hejdå


A leap hole in the ground

Hej. Idag är det lördag och jag önskar att det aldrig blir tisdag, torsdag eller fredag. Jag önskar nog inte att det någonsin blev någon dag alls i den kommande veckan. Jag önskar inte ens att den här helgen ska fortsätta.
Idag känns den där känslan när man vill sätta ner foten på jorden, stoppa all tid och skrika NEJ! så högt man kan.

Greetings from space
I am lost without a trace
Without a face, number or name
Here we could stay
It feels nice to get away
from all the pain
The world has gone insane


Det är inget fel med att youtuba 'cat' en hel kväll!!


Shopping från Göteborg

Tänkte att det var dags att slänga in en bild på mina fynd från Göteborg. Här har ni dem.

Stickad vit klänning, Missäy, 299:-

Vit jacka, Zara, 799:-

Gråsvart kjol, Missäy, 199:-

Grå tröja, Missäy, 99:-

Rosa tofflor, H&M, 99:-

När man är utom-stads är det fint att kunna köpa saker ur butiker som inte finns i Kalmar. Som ni ser hittade jag en favoritaffär.

Lite nya höstkläder tackar väl ingen nej till? Nej.


Operaupplevelsen

Jag kände mig tvungen att skriva lite om operan jag var på i lördags. Det var mer som en musikal vilket gjorde upplevelsen lite mer lättsam. Föreställningen hette Guys and dolls och handlade om ett par spelgalna män på broadway som fick sina liv tilltrasslade. Självklart handlade allt om kvinnor och pengar - allt vad livet handlar om. Stuket på operan eller musikalen var hämtat från Marylin Monroe-tiden och alla tjejer var sött klädda med korsetter och häftiga håruppsättningar, hattar och peruker. Det som faschinerade mig mest var nog ändå scenen och alla ridåer som styrdes med elektronik, scenen som plötsligt delade sig och visade livet under den. Det var spännande. Självklart var det en del sång inblandat och framför själva scenen satt en hel orkester med dirigent och massa olika instrument. Det var minst sagt maffigt. Föreställningen varade i tre timmar med en paus mitt i, och det var helt klart en härlig upplevelse, särskilt med en så stor lokal. Människorna såg verkligen ut som dockor i en dockteater. Det var helt klart värt det,
så om du får chansen att göra detta, ta den!

Pluggisen kryper fram

Jaha då sitter man här igen, trots att man borde göra annat. Känner du igen dig? Jag är inte förvånad, det brukar bli så.

Nu har jag pluggat engelska i en okänd tid, men jag orkar inte mer för ikväll. Sonetten är förhoppningsvis klar nu, jag vet inte hur många gånger jag ändrat den. För er som inte är insatta är detta en engelsk dikt med en speciell uppbyggnad. Vissa ord måste rimma, varannat ord måste vara stressat och varannat ostressat, man måste följa en struktur på fyra rader i varje stycke, tre stycken och en avslutning på två rader. Dessutom ska det vara som ett händelseförlopp där det första stycket är inledningen, det andra är fortsättningen, i det tredje kommer vändningen eller tvisten, och de sista är upplösningen. Ungefär som en koncis novell med massa rim och uttalningsregler. Detta är väldigt komplicerat men efter mycket om och men känns det som jag äntligen uppnått alla kriterier. Jag känner mig nöjd.


hits