YES

Yes yes yes, mvg i naturkunskap!
Yes yes yes, god mat!
Yes yes yes, helg!
Yes yes yes, pojkvän!

Buhu


I hate this shit.

Systuga

Hej Panodil. Jag har ont i huvudet.

Dagen idag har vart okej, lite för lång, men okej. Roligast helt klart på individuella valet. Frida (FP) och jag spenderade 2 h 40 min tillsammans ritande mönster, kollade på sjalkvinnan och åt bananchips. Igår skulle vi köpa tyger, fast FP ballade ur, och tittade på när jag handlade istället. Det ryktas om att det ska bli en klänning i blått, vitt och svart för min del. Jävla snyggt. Jag menar det. Vid ett tillfälle igår råkade jag fråga butiksbiträdet i tygaffären varför han ens jobbade där. Det blev tyst en stund och så slängde han ur sig "eehm.. jag har svart bälte i gardinupphängning." Trevlig kille. FP vek sig och slängde sig på golvet av skratt, nästan i alla fall. Håll tummarna att tyget räcker, jag är ju smålänning, menar jag.

Vid ett tillfälle idag skulle jag be FP mäta på mig, så jag smög upp bredvid henne, långsamt och tyst tills jag var precis vid hennes huvud där hon jobbade koncentrerat med att rita mönster. Hon stelnade till, kände att hon var iakttagen, vände huvudet och skrek till! Där var JAG! Haha, så jäääävla roligt var det. Jag höll på att trilla av skratt. Hon blev helt skräckslagen, och berättade att hon trodde jag var en katt (?).

Men shit vilket rus jag fick!

.

Begravning

Begravningen var idag. En fin vit kista som pryddes av vackra blommor. Det var fint, och mycket sorgligt. Kent spelades i hela kyrkan, prästen pratade, mamman pratade och tårar rann. Efter cermonin kändes allt både tungt och lätt på samma sak, frågetecken rätades ut, alla tog farväl och det kändes som att hon blivit nöjd och utom problem. Men det kändes väldigt tomt också, och man förstod hur speciell hon var.

En sak angående detta som gör mig fullständigt vansinnig, är alla människor som ska envisas med att låtsas att de är jävla wikipedia. Jag pratar om människor, som i sina bloggar väljer att skriva en text på ca 1000 ord angående HUR hon hade det, HUR hon blev behandlad, HUR hon valde att sluta sitt liv, och allt annat. Förstår ni inte ett smack? Är ni totalt dumma i huvudet? Förstår ni inte att ni inkräktar på hennes personliga integritet när ni berättar om hennes livshistoria och vad ni har 'hört'? Förstår ni inte att ni hänger ut en person genom att nämna hennes fullständiga namn och bilda massa osanna påståenden om henne? Jag tycker det är okej att skriva att man tycker det var sorgligt, men man behöver inte skriva allt man vet om saken, för de som gör det....vet inte ens hur hon såg ut, eller hur hon var. Det är väldigt personligt och jag tycker att man ska hålla det så. Jag hatar alla rykten och skit som folk snackar om, folk som inte kände henne. Det är OBEGRIPLIGT. Om jag ser något som gått över gränsen kommer jag meddela det till pappa, för det är inte schyst.

Jag tycker fruktansvärt synd om familj, släkt och vänner.
Jag hoppas ni klarar er ur detta tillsammans. Det var en fin begravning.
Tammi, vila i frid.

Rubrik

Tjolahopp! (kanske lite för positiv och energisk fras)
Jag är glad, men väldigt väldigt trött, samt spagettig i benen.
Jag är glad för att det kändes bra på samhällsprovet (sen om det GICK bra vet jag inte, men huvudsaken är att det kändes bra). Jag är glad för att jag hade sovmorgon till tio i morse, och jag är glad för att vi har sovmorgon till halv tio imorgon. Jag är glad för jag slapp plugga idag, och jag är glad för att det var top model och andra avenyn ikväll. Jag är glad för vi hade akrobatik på idrotten, fick stå pyramider på varandra osv "idag ska ni...känna på varandra" var idrottslärarens första utlåtande. Sitta, stå, hänga och trilla på personer, vilken underbar idrottslektion. Trots att jag inte är riktigt frisk kunde jag delta, och jag kände mig....glad. Jag satt på Augusts axlar i typ 5 min (jag trodde jag skulle slå ihjäl mig) (tänk att jag vågade!) (stackars honom..) (jag kände mig...bra)

Nu känner jag dock att mitt huvud är lite för tungt, och har inte riktigt lust att förflytta mig någonstans. Möjligtvis till sängen. Om en stund. För när man är glad, blir man lätt ledsen. Svårt att förklara men när man känner sig lycklig kommer det alltid upp saker i tankebanan som.. är litelitelite mindre lyckliga, och så är man i en ond cirkel, om ni förstår.

Imorgon har jag bara en lektion, kemi. Från klockan halv tio till strax i elva. Sedan ska vi åka iväg. På begravningen. Jag vet inte riktigt hur jag ska förbereda mig. Frågan är om man ens kan förbereda sig tillräckligt. Jag tror inte det. Samtliga kommer säkert gråta. Det var ett tag sedan jag var på begravning, men då kändes det ändå lite väntat, det är saker man kan ta. Men nu, hur är det meningen att man ska reagera när en människa man träffade varje dag, i ens egen ålder, bara är borta? Jag vet inte.
Jag vet inte.

Jag vill att alla ska vara glada.

Underbar


Idag har Joel och jag 13 månader, och det tänkte jag fira med denna film.
(Observera att filmsekvensen inte har ett skit med det att göra!)

Enjoy!

Dagens

Idag serverades dessa förbannade köttbullejävlarna igen!

Hur som helst, det har vart en snuvig dag i skolan. Började starkt med svenska läsförståelse á la högskoleprovet. Jag skrattade åt mitt resultat, fan vad dåligt. Kanske ändå bra med tanke på att vi bara går i ettan? Ja, man får intala sig det i alla fall. Sedan var det dags för matte. För en vecka sedan satt också Tammi med oss, glad och räknade matte, hennes sista lektion. Känns konstigt. Vi blev bjudna på begravningen som är på onsdag, och det känns att har man blivit bjuden så ska man gå. Det kommer vara så sorgligt, men vi gör det för Tammis skull. Lite matte, lite spanska och lite samhäll, annars har inget speciellt hänt. Kom hem och somnade i soffan under tiden mamma förhörde mig på samhällen som vi har prov på imorgon. Slocknade någonstans vid samlingssregering. Sov. Sen skulle vi hämta pappa vid flyget, han som vart i huvudstaden. Han träffade tydligen Joels mamma där, av en ren slump, skoj skoj.

Och ja, jag fick mvg på både matte A, och matte B. Yay!

Ska väl snart dra mig mot sängen och försöka mitt bästa för att bli lite friskare, blir nog ingen träning imorgon som var inplanerat, blä. Ska läsa mig till sömns tror jag. Lägga böckerna under kudden så kunskapen transporteras från boken till hjärnan. Ja, så får det bli.

Kalender 09 Svärvecka

I-fucking-morgon börjar min helvetiska skit veck-jävel och där ska jag fan svära jävligt mycket enligt min förbannade bloody kalender-jävel.

Damn it.

Love will turn you around


Discodaggarna

Hemma från bio med Frida precis. Hon hade små fina biljettkuponger som skulle gå ut snart, så vi bestämde oss för att göra oss av med dem, så snäll som Frida är fick jag följa med.

Klockan halv fyra började föreställningen i den största och pampigaste salongen, största bilden och fetaste ljudet.
Jag och Frida utgjorde 20% av åskådarna, det vill med enkel matematik säga, eftersom vi är två personer, att det var 10 personer i salongen. Man blev nästan rädd av ensamhet. Jag hade för mig att bio är något sorts kollektivt filmtittande med människor man inte känner. Nåja, det var iallafall Frida och jag, tre vuxna och deras 5 ungar i medelåldern ca 6 bast. Reklamen rullar igång, och så passande kommer reklam för stagneliusskolan upp på storbilden 'dags att tänka på gymnasieval?' ja, det tror jag nog, synnerligen för de små femåringarna som antagligen fortfarande tror att Stagg är Kalmars fängelse (som jag trodde när jag var i den åldern). Sen kommer en reklam uppochnervänd och baklänges, och efter det...... ja, då får vi vänta två minuter till innan den jävla filmen drar igång. För det gör den tillslut, som tur är.

Discodaggarna, yay!
Handlade om daggmasken Harry (röst: Danny Saucedo (det var därför Frida ville se den)) som är trött på att ligga längst ner i näringskedjan (!), snubblar över en discoskiva och bestämmer sig för att starta ett discoband med sina maskvänner.
Helt okej svängig film, och eftersom Frida och jag var i princip ensamma i salongen kunde vi rocka loss till 'Blame it on the boogie' i biostolarna. Ganska förutsägbar och kändes lite avklippt men helt klart värd en nästan utgången biocheck. Kunde inte riktigt slita bort tanken av att det var EMD som gjorde rösterna, det var ganska imponerande. Finfint. Lite irriterande dock att deras band hette Disco-maskarna, inte Discodaggarna som filmen, men men.

Det var min bioupplevelse, yay!

Nillssonska huset

Honey, I'm hooome.
Vart hos Kajsa hela kvällen, och det var GRYM. Awsome! DJEEZ!
Kom fram till ett hus i skogen med läskiga hundar som skällde, gick inomhus och där var Kajsa och inga farliga hundar (yay)! Eldade i kakelugnen = mysigt och varmt!
Sen kom Rutan, och efter det Amina och Johanna som tagit sig dit med taxi för att KLT var dumt, men snällt. Sen åt vi jättegod mat, enchiladas och sodastream-läsk. Glömde ta receptet. (ledsen smiley) Sen tittade vi på Napoleon Dynamite, goooosh, och åt fancy naturgodis och popcorn. Sen dammade Kajsa av det urtöntiga spelet 'Tjejsnack' som vi spelade. Gamla vanliga piiiiinsamt (ha ha) som 'beskriv din drömprins', 'säg vilken den snyggaste killen i klassen är', och 'ring den roligaste killen du vet och be honom säga något roligt'. Men vi fick också roliga utmaningar så som 'ät en tesked tandkräm', 'nynna på en refräng med munnen full av vatten', 'ring en kille och fråga om han vill gå på dejt, men du får bara prata engelska', 'låtsas att du sitter på en stol i 90 sekunder, lutad mot väggen och med benen i 90 grader'. Fniss fniss. Mycket skoj, och en del finns på film. Frida och jag ägde som lag, och tog hem segern! Sen latjade vi lite till och nu sitter jag här hemma igen, trött och sovsugen. Ska nog dra till sängen inom kort skulle jag tro.

SOV GOTT!

Kajsooo

*snurvel* Hej. Jag är lite förkyld och har ont i halsen. Var hemma från skolan igår och så. Missade minnesstunden, det var tydligen väldigt sorgligt där. Sen vekar det som att matteprovet är framflyttat YAY, så nu är det bara mördar-samhällsprovet kvar. Får hålla tummarna att det går vägen, till skillnad från naturkunskapen som blev fail. I torsdags började individuella valet, sy kläder. Jag och Frida tramsade omkring och ritade kläder. Har bestämt att jag ska sy en snygg klänning så det blir att köpa tyg till det i veckan. Drabbades också av en fruktansvärd déjavù-upplevelse när vi pratade med läraren. Varade säkert en minut. Jätteläskigt var det.

Idag mår jag iallafall lite bättre och efter en eftermiddag med samhällsplugg har jag nu ätit raggmunkar och fruktsallad. Ska om cirka en kvart åka iväg mot Kajsas hus där jag aldrig varit, ska bli spännande. Där ska vi ha det nice, kolla på Napoleon Dynamite tror jag, och så verkar det som att hon förberett lite grejer, får se. Det blir skoj. Så snart bär det av att hämta upp Sanna och Frida och dra dit. Det verkar som de andra ska sova över också, men pga att jag inte är helt frisk osv, ska jag sova hemma.

Men vi ses väl, ha en fin lördagkväll.

"Kom nu Kajsa"

Blärk

Aaaahhhahahahhhhgrrfhhhhhgfdaaaaaaaaa!
Jag hatar min tv!
Jag hatar min stationära dator!
Jag hatar Windows vista!
Jag hatar plugg.
Jag hatar skoskav.
Jag hatar trötthet.
Jag hatar brist på engagemang.
Jag hatar avstånd.
Jag hatar tvång.
Jag hatar vår patriotiska tv.
Jag hatar leggings som glider ner.
Jag hatar sorg.
Jag hatar huvudvärk.
Jag hatar att min genialiska kokos-smoothie inte ens smakade gott.

Rädda mig.

Killingen

Det var en gång en välbeställd killing som gillade att böja adjektiv i komparativ. Det gjorde han med bravur. En dag bestämde han sig för att kvotera arbetsfördelningen och abdikera då han smidde onda planer om att förankra ett patriarkat i samhället. Han började genast propsa på alla världens kvalster att de skulle dryfta om planen tillsammans med honom. De tyckte att det var en övertalig idé, men killingen var trägen. Han tände en enorm ficklampa i kvalsternas ögon och ljuset flödade med enorm intensitet in genom ögonen, och även intravenöst, vilket gjorde kvalsterna hisnande. De famlade runt i sängen och påvisade att killingens idé var kass. Killingen blev förkrossad och började gråta varpå kvalsterna tröstade honom genom att erbjuda honom att botanisera kring deras klenoder.

Jättefin historia angående morgondagens 'svenskaprov' i ordkunskap. Orden i fetstilt gäller det. Jag vet att ni avgudar mig.

Köttigt

Vi fick köttfärs till mat idag.

Gårdagens fyndinköp

Här kommer en ultraskillad bild på vad jag inhandlade igår på Ölands köpstad.
Från vänster: Svarta halvlånga stövlar med spänne, svart spetsblus/klänning med knappning, röda leopardmönstrade ballerina med slafe, vit/svart-rutig kortärmad skjort-blus, svarta krokodilmönstrade skor med mycket spännen, läppbalsam papaya i fin burk.
Me like.

R.I.P

Idag har vart en ledsam dag.

Började redan när jag nästan fick springa till bussen i regnet med två väskor, paraply, mobil och plånbok i händerna och skor som gick upp. När jag kommit till skolan möttes jag av glada ovetande miner som berättade att The Killers kommer till Hultsfred i år. Så jävla gutt, ska göra research och se om jag vill dit eller inte. Vi hade kort kemi om mol och räkning.

Sen gick vi till simhallen där vi skulle ha livräddning. Den var inställd. Så släpptes bomben när vår idrottslärare berättade varför. En i vår parallellklass begick självmord i natt. Man hittade henne på skolan. Hon gick i min spanska- och mattegrupp och jag träffade henne 7 timmar i veckan. Jag märkte lite att hon var ensam ibland men trodde inte det var så allvarligt. Om jag pratat med henne kanske jag kunde räddat hennes liv. Det är så sorgligt. Jag blev helt chockad. Har inte kunnat plugga något på hela dagen, så som tur var var alla vår klass och parallellklassens lektioner inställda idag. Fruktansvärt sorgligt för hennes familj och klassen hon gick i. Rykten sprids så fort också. Alla skolor här vet om det nu. Jag är fortfarande omtumlad, och jag kände henne inte ens så väl. Man inser allvaret först när det är över.

Because heaven sends, and heaven takes
She's an angel for sure.
Hoppas du är lyckligare nu, Tammi.

ZzzzZzzz

Hällu. (mitt komma-på-nya-hälsningsfraser-centra i hjärnan verkar funka lite trögt för stunden)
Första dagen på den nya terminen har vart förvånandsvärt slappelislappis. Till min förfäran verkar det som jag fått lite bristvara i min sömn i natt, varpå jag agerat som en uppblåst duracellkanin på helium hela dagen, glad och energirik alltså. Till och med lite 'dampig' om jag får citera. Det är knasigt att man blir full av energi när man egentligen borde vara trött. Men de dagarna måste väl också få finnas.

När skolan vart slut drog mamma och jag till öland och köpstaden där jag handlade lite. Ja, ett par stövlar, två andra par skor, två blusar och ett läppbalsam. Nu har tyvärr min energi övergått i fruktansvärd trötthet, då jag ligger i soffan och knappt kan hålla ögonen öppna så bilder på detta kommer väl upp lite senare ikväll om ni har tur (jag vet att ni spricker av nyfikenhet). Tror jag ska ta en liten attackvila, sova en timme och bli som ny igen. Har bestämt mig för att gå och lägga mig lite tidigare i kväll. Vi får se hur det går. Inget på tv förutom jävla idrottsgala och jag borde plugga, men men, man orkar inte alltid.

Och jag saknar Joel.

Mitt nya läppbalsam borde lukta papaya men just nu känner jag tvål-lukt. Därför ska ni få ett youtube-klipp att njuta av. Varsågoda! ....nähä.... det fanns visst inget ordentligt klipp med Timo Räisänen - I wash my mouth with soap before I go, så jag tog en annan. Det är ju tanken som räknas.


Ledsen

Min katt fräste just åt mig.
Hon låg och sov på min arm som började domna bort, jag ryckte bort den, hon vaknade, tittade på mig, fräste och gick. Så jag ville bara säga:
Förlåt Sessan sötnos för att jag väckte dig!
Jag hoppas vi kan bli vänner igen.
Tycker om dig, plutten.

STOPP!


Glömde jag att säga att jag klippt mig? Gjorde visst det.

Helgaktiviteter

Tjena. Jag ser att ni tittat på bloggen även fast jag vart borta, vad fint. Jag har pysslat med lite av varje. Som jag nämnt tidigare skulle denna helgen bli väldigt stressig. Det kan man säga att den blev också, så jag behöver väl inte ens ursäkta mig, så busy har mitt liv vart, ha ha.

I fredags efter skolan väntade mamma på mig utanför skolan, skjutsade mig till centralen där mitt fina vagn-tåg väntade på mig. En tre-timmarsresa stod på schemat. Väl framme i linköping möts jag av en skrämmande pojkvän. Vi åker hem till honom, handlar på ica och myser framför filmen A walk to remember, som handlar om en tjej och en kille, varandras motsatser, som mer och mer kommer in i varandras liv. Fruktansvärt bra film, tveklöst på min topp 3-lista. Det är en av två filmer jag någonsin gråtit till -se den. Sedan åt vi och kollade på Lets Dance.

På lördagen vaknade vi, tittade på ett avsnitt av Anders och Måns, åt frukost vid tvn och sedan bestämde vi att om  jag dukade in frukosten fick jag sminka honom, vilket jag också gjorde. Jättesöt blev han i mascara, rouge, rosa ögonskugga och kletigt läppglans, Grr! He he. Fick tyvärr ingen bild på det. Men han verkade inte besvärad. Efter en stund blev klockan halv fyra, och vi var tvugna att åka iväg till tåget. Tåget var nästan helt tomt och jag kände mig väldigt ensam. Tiden gick iaf förvånansvärt fort och när jag kom fram åkte vi direkt till Frida i min klass som fyllde år. Grattis! När jag kom dit var alla utklädda, och jag hade även gömt en 'Vote for Pedro'-tröja innanför jackan. Med ett par glasögon blev outfiten kompleterad. Eller tja.. jag skulle likna Napoleon Dynamite, men han har kort lockigt blont hår, och jag har mörkt rakt långt, så frisyren blev väl inte den bästa. Får köpa en peruk till nästa gång. Väl där hade vi mycket trevligt, åt tacos, tittade film, spelade Helt hysteriskt (jag vann), tittade på Bert, läste i Fridas present, tittade på P3 Guld och massa annat trevligt. Kom hem vid halv två.

Idag var det upp tidigt då vi skulle till mina kusiner i Ljungby. När vi kom dit möttes vi av ett tomt hus, plingade ett flertal gånger på ringklockan och ringde dem, men ingen svarade. Plingade lite till och efter ungefär 5 minuter av undrande öppnades dörren av en nyvaken Ellinor i morgonrock. De andra kom efter ca 5 minuter från en innebandymatch David spelat. Sedan var det gott fika, och välbehövt kaffe. Mycket prat och visning av bilder samt matlagning. Ellinor ville laga thaimat, vilket resulterade i att vi fick äta nudlar, kyckling, ris och sallad, allt väldigt fancy gjort. Men det var en sak till, vi fick inga bestick till vårt förfogande, bara pinnar. Det var spännande, jag åt upp varenda riskorn. Paketöppning väntade då tomten lämnat paket, jag fick en cool Gäst-bok som alla mina besökare ska få skriva i. Sedan spelade vi lite xbox och åt efterrätt. Trevligt trevligt, sen drog vi hem för att titta på ett trollkarlsprogram, väldigt faschinerande, på femman klockan 21.

Oj vilket långt inlägg. Cred till er som orkade läsa. Nu ska jag njuta de sista timmarna av helgen. Imorgon blir det nytt schema i skolan. Ha en fantastisk vecka tillsammans.

Breakdown

Jag kommer drömma mardrömmar om växthuseffekten och ormar. Usch.

Dagens

Här sitter jag och missbrukar färgen i min rosa överstrykningspenna. GAH, hur ska jag kunna lära mig allt detta? Bäst för mig att provet blir lätt på torsdag. Äh, det löser sig. Det gör det alltid. 20dag Knut och har slängt ut granen och knaprat på pepparkakshuset lite i ena kanten. Tittat på top model och AA. Snön är borta och nu välkomnar vi våren med öppna armar (det där lät gay...).

Har inte fått mina 20 kr av Axel ännu, som han lovade mig om jag plastade in hans bok under mattelektionen. Jag är så bra på att plasta in böcker. Tänk vad man lär sig i skolan!.......Han lovade att ta med dem imorgon för han 'hade bara en femhundring på sig' idag. Well well. Skoldagen i övrigt har känts ball (upptäckte att det var lite fel ordval kanske). Började vid 10. Var där först av alla vilket inte direkt är likt mig. Gick till tjugo i fem men det kändes inte ens tungt. Måste vart för äpplet och chokladbiten jag köpte innan. Och att jag kände mig smart på kemilektionen. Fick berätta hur jag löste uppgiften, för att jag är cool. Och bäst.

Dessutom har schemat för nästa termin kommit, och jag är supernöjd. Det får mig att vilja skutta av glädje. Nästan. Sovmorgon till 10 4 dagar á 2 veckor, yiii. Och slutar inte särskilt sent någon dag utom torsdag då vi har individuella val = KUL! Synd bara att vi inte fick sluta två eller tidigare på fredagar, annars hade det vart Halleluja moment. Wooohooo, tjalalalalala wooohoooo.

Har även solved the problem angående helgen (YES). Det ser ut som att det blir en busy helg för min del. Efter skolan på fredag drar jag till Joel, är där till lördag eftermiddag då jag åker hem till Frida P:s party utklädd till Napoleon Dynamite (?), sover där och drar tidigt på söndagen till kusinerna och är där över dagen, åker hem sent. På så sätt får jag in allt jag skulle göra. It's all about planering, my friend. Jag känner mig stolt.

Ska lägga mig snart. Böckerna under kudden.
Kom ihåg: boka klipptid!
Man kan alltid räkna med elefanter.
Det gjorde vi på matten. Denhär skönheten sitter på mitt kylskåp.


Plugg.

Global warming. Koldioxid. Kill me now. Metan. Naturreservat. Växthuseffekt. Världsarv. Miljömål. Skogar. Växthusgaser. Fotosyntes. Klimatförändring. Temperatur. Kill me now. Atmosfär. Gaser. Klimatmodeller. Konsekvenser. Hälsa. Mördarsnigeln. Östersjön. El niño. Luftfuktighet. Uppvärmning. Kill me now. Fordon. El. Olja. Kolsänka. Glaciärer. Havsströmmar. Värme. Energi. Luft. Industri. Gift. Ozon. Miljö. Havsyta. Natur. Kill me now. Övergödning. Globalt. Vattenånga. Växthus. Medeltemperatur. Utsläpp. Kyotoprotokollet. Liv.
Again and again.

Intressant...

Hallihallå, här sitter jag och äter chokladbiskvi, dricker milkshake ur mitt gröna sugrör i takt med musiken från the killers.

Hemma från skolan precis. Har varit en mycket soft dag om jag får säga det själv. På lunchen tävlade Emma och jag om vem som kunde dricka mest vatten. Jag vann med ett halvt glas (+ ett glas mjölk). Oj, tyckte visst jag hörde katten knacka på, så får väl öppna..brb (lol)
.....
-jävlar vad det blåste ute! Sa jag förresten att jag vann i vattendrickartävlingen? Vi hade möte på toaletten efteråt. Har förövrigt inte så mycket att berätta som ni märker. *suger på sugröret och gör fjortisposen i brist på annat* Jo just det, vi var nära att stoppas av polisen idag. Två gånger. Först när vi skulle åka till skolan, poliskontroll, men vi slapp. Sedan från spanskan när vi skjutsade på cykel, såg tre poliser i uniform, hoppade av cykeln och sprang iväg.
Och dessutom konstaterade Rut att mitt vanligaste uttryck är 'Lägg av!'.....trevligt.

Ikväll händer inte allt för mycket, bortsett från mina planer att vila. Eventuellt titta på Guldbagge-galan och plugga lite naturkunskap. Jag borde plugga, slutprov i NK som betyget hänger på. Men det är ju typiskt att man aldrig orkar med plugg. Nåja, synd om mig.

Och jag upptäckte just en väldigt viktig sak när jag surfade runt på tv.nu som vanligt. ANDRA AVENYN ÄR TILLBAKA -IMORGON! Pjuuu vilken tur att jag såg det alltså. Serien nummer 1. Thank God att jag inte missade det. Nu har jag plötsligt planerat hela min morgondags tvkväll. Klockan 8 top model, och 9 AA. Fan vad nice. Imorgon är det också 20dag Knut vilket betyder raska ut julen + äta pepparkakshus. Hur ska jag hinna med allt? Oj oj, busy life.Can we climb this mountain
I don't know
Higher now than ever before
I know we can make it if we take it slow
Let's take it easy
Easy now, watch it go 

Inköp


Jag glömde nog säga att jag var på stan en sväng idag. Kom hem med

 • en ljusrosa kofta med lite rynk vid dragkedjan från New Yorker,
 • och en vit kofta
 • och en korallfärgad klänning från Gina.

Finfint. Glömde tyvärr fylla på busskortet, blä. Men det får jag väl göra snart. Såhär såg det ut iallafall.


.

Godkväll

Idag är det söndag och jag vill inte tillbaka till skolan imorgon. Har precis kommit hem från bowlingen och besök på McDonalds. Asnice med gratis bowling, och jag vann dessutom. Blir nästan rädd över hur arg jag blev första gången jag spelade. Efter det drog jag, Rut, Frida och Johanna och tjockade oss med hamburgare och glass. Åt nya McFlurry Lion, helt ok. Inget sensationellt, lite kolasås och kex och så var saken biff. Sanna, Kajsa och Philip hade inte tid att stanna de självupptagna jävlarna. He he.

När jag klev på bussen på väg hem möttes jag av att en liten unge ligger i mittgången. Jag kliver nästan på honom när jag ska sätta mig. Efter en sekund börjar ungen skrika också. Sätter sig i mammans knä bredvid barnvagnen och fortsätter skrika. Sparkar av sig sin sko. Vrider sig, sparkar av andra skon. Sen vaknar ungen i barnvagnen också. Skriker den också. Aaaaah. Jag går av bussen med huvudvärk. Tack som fan.

Sitter nu och tittar på Americas next top model på trean. En transexuell är med, och 'hon' får all uppmärksamhet i princip. De snackar så otroligt mycket skit om henne. Hon heter Isis, som min gosedjursbjörn. Programmet i sig är fruktansvärt fjolligt. ALLA tjejer är som blonda F14, lika skrikiga som ungen på bussen. Men åh så underhållande. Väldigt kul att titta på photoshootsen.

Jag är förövrigt helt kluven vad det gäller nästa helg. Jag vill vara på tre ställen på samma gång, fy fan.
Har lovat att åka till Joel, och dessutom saknar jag honom som stryk! (jag säger inte att jag saknar stryk). Men jag vill fruktansvärt gärna åka till honom.
På lördag fyller Frida i klassen år och ska ha kalaaas. Det vill jag inte heller missa, hon är så skön.
Och dessutom har min familj tyldigen bestämt att kanske åka till kusinerna, vilket jag fick reda på idag. Vill ju träffa dem och det också men bestämt annat innan...
Jag har väldig beslutsångest. Varför måste allt hända samtidigt? GAH.


Spotify

Äntligen har jag fått en inbjudan av min käre far, till Spotify - musiktjänsten med gratis musik.
Jag vill bara säga en sak: Fan vad NICE det är! Glöm allt krångel och skit, skriv in vad du vill lyssna på och bilda en spellista, helt gratis och lagligt. All musik verkar finnas också, detta är heaven! Och eftersom jag fått invite så kommer det vara gratis, annars får man lägga ut 99kr/mån eller vad det är. Otroligt bra uppfinning måste jag säga. Skulle vilja ha samma grej med filmer. Jag är fruktansvärt kär redan, har bara haft det i en kvart ungefär men oh så bra. Och snabbt går det också.

Ni önskar att ni också fått en inbjudan.
De som har, är lyckliga.
Tack Spotify.

Dagen + Timo

Sitter just nu och tittat på körslaget. Team Nanne åkte just ut. Jag vet inte riktigt vem jag ska heja på när Timo är ute. Jag saknade honom speciellt denna veckan, då han skulle sjungit en av sina egna låtar. Det hade bilvit SÅ bra! Ååååh. Eriks kör var väldigt bra, framförde låten som vann pris i Grammisgalan, och hade två gäster med sig Danny och Mattias i EMD. Jag är beredd att hålla med Frida, Danny ser grymt bra ut. Jag föredrar mörkhåriga killar, men Danny är faktiskt snygg. Hur som helst, jag saknar Timo.

Dagen idag har varit ganska lugn. Har sovit ganska mycket vilket resulterat i att jag vart relativt seg hela dagen. Lagade mat ikväll, annars har det inte hänt särskilt mycket. Skulle vara sex&the city-maraton-fortsättning hos Frida ikväll men är trött och maten blev klar sent, så blev inget av det för min del. Men jag sörjer inte allt för mycket.

Jag träffar dem imorgon i alla fall, för då är det nämligen GRATIS BOWLING i bowlinghallen. Jag har ingen aning om varför men Sanna sa att det var någon slags 'bowlingens dag' imorgon, men vet inte. Hon har bokat två banor, och vi är 6 pers, så det blir as-nice. Visste inte ens att det fanns sånt, men hon hade tydligen koll. Tummen upp för det! Får se om det händer nåt efter det med kanske.

Igår på spanskan pratade vi förövrigt om en resa till Spanien som ska infalla en vecka i maj. Jag vill lätt följa med! Ganska dyrt men vore jäkligt nice att åka ner dit och träna spanska och ha det soft, bli lite solbränd och umgås med folk. Hoppas verkligen att alla i vårt lilla 'gang' i skolan kan hänga med. Ska i såfall hyra ett stort hus i Sevilla i Spanien, med pool och allt. Känns fruktansvärt kul och jag längtar redan, trots att det kanske eventuellt betyder att jag får fira min födelsedag där nere. Värme värme värme, ge mig!

Bjuder på en låt av och med Timo Räisänen, för att den är jäkligt bra.

Kalender 09

Det var alltså idag jag skulle öppna restaurang, enligt kalender-boken.

Allt blev väldigt lyckat, och jag klarade mig helt själv. Det var mycket uppskattat. Gästerna (mina föräldrar) fick till och med äta med kocken (jag).
Jag började med förrätten, sallad och vitlöksbröd.
Följde upp med huvudrätten, vitlök- och curry-kyckling med jasminris, cashewnötter, banan och ananas-sallad.
Avslutade med efterrätten, vanilj- och jordgubbspanacotta med jordgubbar, och kaffe.
Kalaset kostade 169 kr per person.

Alla blev nöjda och glada, och såhär såg det ut:

Varför anses långt hår på killar äckligt?

De flesta tjejer har långt hår, enligt min gissning. De har det för att de tycker det är fint.
Fint långt hår fladdrande i vinden, det är det alla tjejer någonsin drömmer om. Deras värsta fasa är när de går till frisören och tvingas klippa av topparna, då håret blir ca 3 cm kortare. Alla tycker det är fint. Det är en oskriven lag.
Men, inte alls lika många kommenterar "åh vad fin hon var i så kort hår" om någon tjej som rakat skallen. Man börjar snarare undra om hon fått cancer.

Men så fort man kommer till killar, ja då är det plötsligt äckligt, motbjudande och ofräscht med långt hår.
Jag kan knappt komma på en enda kille som har långt hår som alla dyrkar, just för håret. Killar i hästsvans har väl aldrig vart särskilt attraktiva? Varför inte? Ser de för 'tjejigt' ut? Kan de inte sköta det lika ordentligt som tjejer pga deras brist på fåfänghet? Fastnar flugor i deras hår eller vad är problemet? Vet ni ens hur mycket bakterier det är i dreads? Usch.

Uh, tanken på att dra fingrarna genom ett långt hår tillhörande en kille får mig att rysa. Varför är det så?
Killar ska helt enkelt ha kort hår. Så enkelt är det.

Ni kan ju bedöma själva.

Dagens

Tjena.
Idag har det hänt grejer. Ojdå.

Fika
Först skola, slappt. Sedan drog vi och fikade på ekelunds. Köpte någon udda lime-citron-biskvi. Helt grön var den.
Första tuggan "mmmm! vad GOTT!"
Andra tuggan "eller?"
Tredje tuggan "vill någon smaka?"
Fjärde tuggan "var den verkligen så god?"
Femte tuggan "Njä..."
Sjätte tuggan "Jag spyr snart."
Sjunde tuggan "Jag bjuder nog bort det sista också..."

Bok
Sen käkade vi i staggs matsal (gangsters), och gick till stan. Jag luktade på Body Butteret flera gånger, och köpte en fin bok med onödiga fakta, BLA BLA BLA hette den. Blå och röd var den.
Visste ni förresten att
En ko spenderar 18 timmar per dag med att tugga.
Alla karuseller surrar motsols.
Genomsnittspennan räcker till att skriva 45 000 ord.

Buss

Sen drog Frida och jag hem till henne och softade, jag lånade hennes busskort när jag skulle hem (lat). När jag skulle kliva på bussen frågade chauffören vart jag skulle. Meddelade att jag skulle till lindeberga, bara några hållplatser bort. Han sa att då var det okej och släppte på mig. Det uppstod en ganska pinsam tystnad i bussen. Vi var ensamma. Inte ens en kvarlämnad colaburk fanns där. Jag började fundera på om jag skulle plinga eller inte, när vi kom mot min hållplats... jag hade ju precis klargjort att jag skulle av vid lindeberga. Jag blev mer och mer stressad. Jag plingade. Det lät Lite för mycket i bussen. Jag klämde ur mig ett 'hejdå' och klev av. Så fort jag gjort det släcktes hela bussen ned, helt svart blev det och bussen ändrade text till "Ej i trafik", weird, kan man säga.

Kvitto
En stund senare när jag ätit, och stressat med skickandet av min bokredovisning, gick jag till macken för att köpa en påse chips att ha med till tjockiskvällen hos Tilde. Jag lämnar fram en tjuga och börjar gå lite smått, varpå kvinnan bakom kassan säger 'jag vet inte om du behöver dethär men...' och sträcker fram ett kvitto. Inte vilket kvitto som helst. Det hade följt med tjugolappen. Partaj stod det på det. Ingen direkt oskyldig butik det där partaj, det hör man ju bara på namnet. Ungefär 1/3 av butiken består av naket....ja, ni fattar. Så jag ryckte åt mig kvittot och sprang ut genom dörren, mot bussen.

Tjockiskväll

Gick på bussen, det är samma busschaufför som för en timme sedan. Pinsam situation inträffar då vi inser att båda känner igen varandra "hej hej.. igen.. ehe...". Märker att halva lindsdal92-or sitter på bussen, dock sitter alla redan 2 per sitspar, och jag får sitta själv bakom alla andra. Vi går av bussen, sammanträder med Fanny och Helena. Går mot Tildes hus och träffar där Jennie och Amanda. Kvällen spenderas framför Lets Dance och Björn Gustafsson, mycket trevligt. Och tjockt. Sedan går sista bussen hem och nu är jag här.

Imorgon ska jag starta restaurang. Det blir spännande.
....fortsättning följer.

Random


Ny Body butter på marknaden!

Godkväll på er.
Ja för det är väl en god kväll?
Förutom det faktum att jag har varit lat ikväll då såklart. Borde skrivit på min bokredovisning, vilket jag tyvärr inte "hunnit med" (det där sa jag bara för att få er att tro att jag faktiskt har vettiga saker att göra, vilket så inte är fallet, tyvärr) emh, jo just det. Kanske eventuellt tar en mikroskopisk titt på den i sängen sedan. Får göra resten imorgon är jag rädd.

Jag var för övrigt nere på stan häromda'n (notera rimmet). Där stötte jag på någor fruktansvärt....BRA! Det hade kommit en ny Body Butter inne på Body shop. Hallon. 165 kr. Den har jag pax på! Ni förstår inte hur gott den luktar, jag ska gå förbi där varje gång jag är på stan och ta en lukt. Tyvärr fanns ingen bild på skönheten på deras hemsida, så vad gör man då? Jo, en egen bild. Snart kommer den till min ägo, och får bekanta sig med mina andra sorter.
Det är nice.

(observera då att det INTE är sådär burken ser ut i verkligheten, något liknande. Fruktansvärt ful bild jag gjorde. Nåväl. Peace.)

Dilemma

Köttbullar.
De förföljer mig. Jag skojar inte.
Köttbullar i matsalen,
köttbullar hemma,
köttbullar hos bror,
köttbullar på jul.
Köttbullar på hjul.
Köttbullar överallt.

Det börjar skrämma mig. Jag ska nög börja skriva köttbullar i inlägget varje gång jag äter det.Vi har ALLTID köttbullar på min skola. Okej, överdrift. Men det är bombsäkert det som dyker upp oftast i matsalen. Tveklöst. Mattanterna har säkert någon speciell köttbulle-fetisch. Vi får akta oss så de inte tar över världen. Köttbullarna alltså.

Fotnot: Jag vet egentligen inte hur en galen köttbulle med pistol låter, så jag drog till med en gissning.

Tidsfördriv: Räkna antal gånger 'köttbullar' nämns i inlägget.

Jag vill presentera en hund

Namn: Nöken
Ålder: Varierande ålder.
Ras: Nakenhund med frisyr.
Bästa egenskap: Att se såhär vacker ut.
Antal tänder: Noll.
Varför?: Bråk med pappa.
Färg på tunga: Rosa.
Pris vunna: Herderspris för annorlunda hund i Gran Danois-klassen.
Känd från: Anders&Måns

Grammisgalan

Jag poppade popcorn så hårt att katten blev rädd.
Jag peppade så jag kom för sent till tvn, varpå jag missade första kvarten.
Men det gör inget. Jag är inte bitter.
Eller jo, det är jag. Jag hade faktiskt önskat att Amanda Jenssen skulle fått ett pris. Och Timo Räisänen ännu hellre. Efter fiaskot i körslaget tyckte jag han förtjänade det. Och för att han är så puttinuttig och skön som ritar trianglar på grammis-servetten. Men istället grabbade Kleerup och Anna Ternheim ihop priserna. Förresten var priset i annorlunda design i år. Det såg ut som...jaa, som Håkan Hellström sa: något manligt.
Och för att ens tala om årets låt 2008..... Jenny let me love you - EMD. Är detta ett skämt? Den låten är inte ens lite bra. Do you love me - Amanda Jenssen fick nöja sig med en andraplats. Vad pinsamt.
Fast Frida blev väl glad. Jag känner ända på 2,5 kilometers avstånd hur hon hoppar och stojar i soffan så fort Danny visas en sekund i tv (ska tilläggas att det INTE är hans musik hon dyrkar).

Nåväl, skönt att 2008 är över då, så man slipper höra den gamla dängan från EMD längre. He he...

Nu ska jag öva lite mer på min redovisning som jag ska inleda skolan med såhär efter lovet, imorgon. Denna gången ska jag inte ens prata om choklad som sist. Nej, jag säger bara:
Fy.

Ny design

Tyckte det behövde piffas upp lite här inne.
Säg gärna vad ni tycker.

40 sanningar om mig

 • Jag är perfektionist.
 • Jag har tvångstankar jag gärna skulle bli av med.
 • Det finns mer än tio saker jag skulle ändra på mig själv om jag kunde.
 • Jag tycker töntigt är det coolaste som finns.
 • Jag klarar inte av att vara runt folk hela tiden (skulle vilja gå i ide ibland)
 • Jag har alltid min juppinalle till hands och stör mig när andra inte har det.
 • Jag blir fruktansvärt uppspelt av sidan coolstuff.se.
 • Jag planerar att bli designer/produktutvecklare när jag blir stor. Har redan en plan på min första uppfinning.
 • Jag är jämt och ständigt kall om händerna.
 • Jag vet inte om jag någonsin ätit en morot med mening i hela mitt liv. (jag är INTE allergisk)
 • Jag är sarkastisk liite för ofta.
 • Jag har extrema humörsvängningar ibland.
 • Om ingen fick reda på att det var jag, skulle jag skjuta ihjäl några människor.
 • Jag var smartare i genomsnitt när jag var liten än vad jag är nu. (jag är inte så smart som jag verkar)
 • Förut var jag grym på armbrytning.
 • Jag har en ohälsosam inställning till fika.
 • Jag tycker att rökning är det mest oattraktiva en människa kan sysselsätta sig med, och nedvärderar de som gör det.
 • Jag städar mer sällan än min pojkvän.
 • Jag kommer sannerligen gråta av rädsla nästa gång jag ska till tandläkaren.
 • Jag vill lära mig alla nördiga grejer som finns.
 • Onödiga saker är det nödvändigaste som finns för ett roligare liv.
 • Anders&Måns är de skönaste människorna på jorden.
 • Jag hatar naiva jävlar.
 • Jag önskar jag hade en riktigt bra talang.
 • Jag stavar sällan fel.
 • Jag är rädd för hundar.
 • Jag skulle vilja testa så mycket som möjligt men vet inte om jag skulle våga.
 • Jag grät nästan när jag åkte karusellen Flygande mattan på Gröna lund.
 • Jag överreagerar ofta, och skäms för det.
 • Jag träffade min pojkvän på internet och mötte honom i linköping utan att mina föräldrar visste något.
 • Han är den enda pojkvän jag haft.
 • Jag skulle inte klara mig utan min familj.
 • Jag gråter ofta utan anledning.
 • Jag är kass på att stänga av min dator.
 • När jag var yngre ville jag stanna tiden och inte bli äldre, nu förstår jag inte varför.
 • Nu när jag börjat gymnasiet inser jag hur missnöjd jag var på högstadiet.
 • Jag har spelat piano många år men det enda jag kan nu är typ melodin till blinka lilla stjärna.
 • Min pojkväns parfym är den tveklöst godaste lukten jag någonsin känt, har en nalle som luktar som honom.
 • Jag är en lat kvällsmänniska.
 • Jag har problem med att inte kunna slita mig från datorn på kvällen.

Kalender 09

Oj här sitter jag och smådagdrömmer.
Kom precis på att det är måndag idag!
Måndag = ny vecka.
Ni vet den där kalendern jag fick av Frida i julklapp, där finns ett uppdrag per vecka. Jag har redan klarat av vecka 1. Att komma på ett nyårslöfte jag ska följa hela året. Vad det är får ni kanske reda på senare.

Nåväl, denna veckan ska jag: Öppna min egen restaurang.
Känns ganska avlägset att sätta upp plakat osv om min nya restaurang och låta främlingar komma på middag, synnerligen eftersom jag har lite annat jag måste göra den här veckan. Men jag tänkte inte vara sämst, så därför funderade jag på att åtminstone planera EN dag i veckan där jag ska laga mat och bjuda in min familj på en måltid de sent ska glömma! (givetvis kostar det en slant, kära föräldrar, annars blir det inte mycket till restaurang iallafall). Förrätt, huvudrätt och efterrätt, såklart. Jag funderar redan vad jag ska kunna bjuda på. Får ta och surfa runt lite på ica.se. Lyxmat ska det bli såklart.
Har ni några förslag får ni gärna ge dem till mig. Skulle kunna tänka mig att en helgmåltid skulle bli till sin rätt.

Hur det kommer gå?
.........fortsättning följer!

It's cold around me

Hej snögubbar runt om i landet.
Jag vet att ni står ute och fryser och har det förjävligt där ute i kylan. Förhoppningsvis har ni fått på er halsduk och mössa av någon vänlig lite snorunge (de små liven snorar faktiskt när det är sån här kyla). Det är minus 14 grader här ute. Jävligt kallt med andra ord. Jag tycker synd om er. Men jag kan inte låta bli att tycka lite synd om mig själv också...
          Jag sitter här inomhus och fryser. Ni snögubbar är ändå vana vid att vistas i minusgrader. Det är inte jag.
Varför tycker jag då synd om mig som får vara inomhus till skillnad från andra?
Jo, vår värmepanna är knasig, vilket betyder att vi har det riktigt kallt även här inne. Inte minusgrader direkt, men tillräckligt kallt för att frysa fastän man har på sig tjocktröja, varma sockor och pälstofflor.
          Om jag blundar kan jag lura mig själv att jag är utomhus.
Det är väl förjävligt att den där apparaten ska knasa just när vinterkylan biter där ute. Typiskt. Och inte nog med det, det kallaste stället i huset verkar vara i *trumvirvel* MITT rum, eftersom mitt element är svinkallt för tillfället.
          När jag tidigare idag låg och tittade på film med popcorn och filt, var det olidligt. Jag skakade. Mina fingrar frös, min näsa blev blå, mina öron föll av och jag var nära inpå hypotermi.

Och till alla vanliga människor som sitter hemma och slipper frysa,
ha en fortsatt mysig och trevlig och varm trettondagsaftonskväll i era jävla uppvärmda varma husjävlar.

Inomhus-snorungen

Årssammanfattning 2008

Jag tänkte inte verka sämre än alla andra som skriver årssammanfattningar, så jag ska försöka mig på en. Så innan jag låter 2009 ta över mitt liv ska vi blicka tillbaka och bli lite nostalgiska.

Januari
-Tja, vad hände här då... jag umgicks ganska mycket med Frida, genom skatt och sorg.
-Jag och Joel hade vår första månad tillsammans. Var kär och svävade på moln.

Februari
-Jag började inse att bilddagboken inte var så skoj, och skaffade en blogg.
-Frida, jag och min familj drog till tyskland, badade i badhus, träffade på nakna folk i relaxavdelningen samt knöt nya kontakter.

Mars
-Frida och jag bestämde oss för att göra något av påsken, och gjorde små kycklingar i snön vi målade med vattenfärg.
-Vi åkte till citygross för första gången, och jag kladdade ned hennes näsa i bodybutter.
-Och vi gjorde en musikvideo. Vi diskuterar hurvida vi vill lägga ut den eller inte, så vi får se hur det blir med det.

April
-Sanningens ögonblick började. Fruktansvärt program.
-Min kära hamstercykel gick sönder och vart tvungen att skicka på lagning.
-Valborg firades med folk hos Fridas pappas lägenhet vid varvsholmen.

Maj
-Frida & jag drog själva till växjö och snackade om Gud så folk asgarvade.
-Jag fyllde 16, fick bla en iBuddy.
-Åt årets första jordgubbe.
-Hade utklädningsdag i skolan, och jag blev populär bland småbarnen som -Pippi Långstrump.
-Springbreak inföll, riktigt nice var det.

Juni
-Åkte på klassresa till Polen med gamla 9D. Slutade 9an, äntligen. Kändes skönt att lägga allt bakom sig. Fick stipendie för högsta betyg och var nöjd.
-Jobbade min första dag i glasskiosken.
-Påbörjade språkresan till Torquay England, som kom att bli en av de bästa sakerna i mitt liv.
-Joel och jag hade ett halvår.

Juli
-Språkresan i sin fulla gång. Livet lekte. Spenderade tid med Michelle och Michelle och de andra.
-Njöt av sommarlovet.
-Kom hem, var på öland mycket.
-Jobbade mycket.
-Käkade mig svimfärdig på Lammet&Grisen.

Augusti
-Frida och jag cyklade till stan.
-Jag, Tilde & Frida var shoppade i stockholm hos Tildes farfar.
-Var på stadsfesten och sa med ironi till Timo Räisänen att han var 'sådär'.
-Gymnasiet började! Kom på att högstadiet jämfört med detta, vart skit. Träffade massa nya folk.

September
-Kaggdagen (inspark) ägde rum. Bland de roligaste dagarna, insane var det.
-Köpte ny mobil, som jag kanske ångrar.
-Skolan kändes fantastiskt bra.

Oktober
-Hade temavecka miljö i skolan. Trodde det skulle bli det värsta jag gjort, men blev soft.
-Var skattjakt på skolan. Mitt lag valde 80-talstema och sprang runt och letade smurfar, folk, pudlar och öronmuffar. Riktigt kul.
-Åkte till Gran Canaria med mamma, pappa. Hade det jätteskönt och ville knappt åka hem. Blev brun!

November
-Kom hem. Var brunast av alla i klassen.
-Firade mammas födelsedag på restaurangen källan kronan, med fruktansvärt god mat.
-Natt-köning till rugby - kallt!
-Rugby i skolan. Fick uppleva kaggs dubbelseger, och fjortisfest på Sandra.
-Fick en böld på kinden.

December
-Gick till vårdcentralen, började gå med plåster och på penicillin.
-Kände pressen från skolan.
-Upplevde ett av mitt livs jobbigaste dygn, den 1-2a dec. Grät kontinuerligt. Ville dö för en kort stund, för att sedan komma tillbaka.
-Slutade första terminen av gymnasiet.
-Firade julafton, fick miniPC osv.
-Joel och jag hade ett år tillsammans.
-Firade nyår.

Snö snö snö

Mina tår fryser, mina ben fryser, min näsa fryser, mina läppar fryser, mina händer fryser, mina fingrar fryser.
Det är snöoväder.
Enligt mitt (fantastiska) ögonmått ligger över en decimeter snö därute på marken, bilarna, gatlamporna, ekorrarna, husen, och träden, för närvarande. Detta ständigt påfyllande förråd av små vita kristaller tar över världen. Istiden är på väg.
Det som är så synd med snö är att det är så satans kallt! Nollgradigt -MINST! Och sedan såklart, när våren är påväg. När töandet börjar. Slask, is, slask, brun slask, is igen, slask, och sen tar det äntligen slut. Snö är fint, men är det värt det?
Snöbollskrig, snögubbar, snölyktor, snöänglar - det är härliga grejer det. Men så fort det blir blött, då vill man bara sitta inomhus. All good things comes to an end, så att säga.

Jag har precis kommit hem från karaokekvällen hemma hos Tildes nya hus.
Kvällen bestod av två teman: ABBA, och rock. Vilken blandning va.
Började starkt med det förstnämnda... eller nej, eller jo.. men inte starkt. Man kan väl konstatera att jag totalSÖG när det gällde 'gamla goa' ABBA-klassiker, och jag kom på mig själv med att inte kunna texten till en hel låt. Brutalförlust där.
Sedan började vi rocka loss, och det här var min grej alltså. Förlorade bara EN låt i rocktemat, medan jag stod som förlorare i nästan alla ABBAlåtar. En total höjning alltså. Och med popcorn till kan inte kvällen bli annat än lyckad.
Frida och jag tog sista bussen innan nattaxan, och sedan fick jag hoppa av bussen och face:a snön. Kruxet med denna vita härlighet, är att man inte ser vad som gömmer sig under. Vilket gjorde att jag både snubblade och trillade dit, på hemvägen. Och inte nog med det, jag var kissnödig också. Vilken pannkaka.

Jag tog mig hem oskadd trots detta, och jag vill bara påpeka att vi har snö.
En jävla massa snö.
.

Nyår osv.

Hej. Dags att skriva igen.
Som ni säkert förstår har jag haft annat, viktigare, för mig än att sitta framför datorn de senaste dagarna.

Tänkte börja med att tacka Albin, Louise, Johannes, Jonnie, Tilde, Frida och Joel för ett fint nyårsfirande. Väldigt god mat och allt. Lite synd bara att singstar var spårlöst försvunnet, och att både jag & Joel var väldigt trötta. Vi gick båda upp tidigt för att styra och ställa med grejer. Det var inte meningen att Joel skulle komma hit först men sen fick jag ett sms natten innan där han frågade om han fick komma. Såklart fick han det, så jag ringde och väckte honom och var tvungen att höra av mig till diverse folk innan dess, samt uppleva när grannen högg sig i handen med yxa. När han kom mötte Frida och jag upp en mycket hungrig pojkvän, med ett äpple i väskan för att titta på 5-fyrverkerierna. Mycket fint även i år. Lite problematiskt blev det dock när vi skulle kliva på bussen och åka hem -den var fullsmockad, och alla dessa bilköer gjorde ju att bussen knappt förflyttade sig den första halvtimmen.
Väl på bussen mötte vi några pajsare, varav den ena var så kissnödig att han var tvungen att gå av bussen och ställa sig och pissa, för att sedan lyckas SPRINGA ifatt bussnigeln, betala igen och kliva på den. Ganska rolig bussresa, trots att den tog en timme typ.
Sedan åkte vi hem till Albin och firade det nya året med Fridas varma champagne, he he. Tittade på fyrverkerier och pussades vid tolvslaget. Fick också en chokladask med Noblesse-hjärtan av min fina pojk. Gosigos.

Dagen efter vaknade jag & Joel sent, mys med frukost på sängen, tittade på Anders&Måns, och gjorde iordning oss. Vid fyra åkte bil med släp upp till linköping. Hela familjen och Joel, dvs tre killar med långa ben och två tjejer med något kortare ben, i samma trånga Saab 9-5a. MYS. Tittade lite A&M på min miniPC, samt mös/halvsov på Joel. Väl framme käkade vi på Burgerking, och drog hem till Joel. Där blev min familj inbjudna på lite kaffe + bulle och snack. Sen drog dem, vi tittade tv osv. Somnade sent.

Vaknade ännu senare. Åt frukost vid tvn, mös & åkte in till shoppingcenter och kollade läget. Han köpte en fin skjorta, och bjöd mig på fika. Tiden sprang iväg och vips var jag i en bil på väg hem till min brors nya lägenhet, där vi packade upp lite grejer, åt och sedan la oss. Jag frös. Drömde om att jag tillverkade egen Piggelin-glass. Det var gott. Vaknade tidigt, fixade med grejer och åkte hem vid tolv. 3 timmars bilresa kändes inte så lång. Blev lite yr i huvudet, och nu sitter jag här hemma och ska snart iväg till Tildes nya hus på karaokekväll. Ska bli trevligt. Borde nog ta en dusch innan dess så jag blir lite pigg. Sen ska jag ringa Tilde och fråga om de har packat upp sin micro än, för jag vill ha popcorn.

Ja, det var det. Om ni undrat vart jag hållt hus.
(Frida sa att hon fick till några snygga bilder på fyrverkerierna, så jag hoppas att jag får snylta lite av henne, då jag själv inte tog några, eller jo.. en.)

hits