Olyckan lurar runt hörnet

när allt är lätt
när allt känns bra
när allt går som det ska
när allt känns fantastiskt
när allt känns rätt
när allt är lätt
det är då
allt kan gå
så fruktansvärt
snett.

Dagens aktiviteter

Idag söndag har jag inte gjort mycket. Tagit det lugnt och räknat lite matte samt läst ut min störda bok, jPod.
Den boken är en historia för sig alltså, helt totalt sjuk, inte riktig någonstans. Ibland är textstorleken 9, ibland 12 och ibland 26. Innehåller flera sidor med bara siffror, och vissa med random bokstäver. Lite kinesiska också. Om man skulle ta bort allt totalt onödigt i den boken skulle den inte bli tjock. Ändå väldigt underhållande på sitt sätt. Aldrig någonsin läst en sådan bok. Helt klart läsvärd.

Så efter det gick jag upp ur sängen, åt mat och satt på mig kläder. För sedan var det dags för halvårets första träningspass, typ. Köpt årskort nu med, på F&S alltså, så nu blir det stenhård träning till ängörundan. Haha. Tilde och jag, tränade medelpass. Helt nytt var det och ledaren kom helt plötsligt på att hon gjorde fel rörelser och så. Trots det, riktigt nice, man var helt slut när man kom ut, men det lade sig ganska fort faktiskt. Duscha där och åka med Tildes mamma hem.

Nu sitter jag här, har precis ätit och tittat på Urban Legends på 6an. Det är ett program som är uppbyggt med tre olika händelser, som beskrivs väldigt ingående. Men bara en av de här berättelserna är sanna, så ska man gissa vilken som är sann. Dubbelavsnitt var det, och den ena storyn som var sann var en papegoja som avslöjat en man som var otrogen mot sin fru, och den andra var ett par som checkat in på hotell och sov under ett lik som legat där sju dagar. Usch.
Ganska nice serie faktiskt. Funderar nu på att duscha mitt hår och sätta upp det så det blir lockigt imorgon.
Ja, så blir det nog.
See ya!

Uppdatering

Oj vad dagarna flyger iväg!
Tänkte dra en 'kort' sammanfattning, eftersom jag inte skrivit på ett tag.

Torsdagen spenderades efter skolan, med Nina. Eftersom hon hade cykel och inte jag, så bestämde vi oss för att hon skulle skjutsa mig hem till henne. Men helt plötsligt blir vi stoppade av en blå/vit bil. Polisen. De berättar för oss att det är olagligt att skjutsa och att det kostar 500 kr per skalle. Vi slipper böter som tur är, och får fortsätta till 'fots'. He he. Ganska löjligt om jag får säga det själv. Väl hemma hos Nina så bakade vi muffins och fikade. Sedan blev det lite guitarhero och sånt. Jag ägde henne (när hon spelade på medium och jag easy). It's nice. Åt också god mat. Var där ganska sent då mina föräldrar kom och hämtade mig.

I fredags efter skolan drog jag, Emma, Philip och Frida in till stan. "Jag vet ett häftigt ställe i stan!" "vilket?" "Kullzéenska".
Så, ja. Vi fikade där. Asnice. Tog någon sorts jordnötscookie och Jordgubb/äpple-MER. Snackade och hade oss. Vi satt där jättelänge och när klockan blev fyra fick jag och Frida skjuts hem av Emmas mamma. Så köpte vi godis, en marabou som hette Amigo och innehöll små majschips. Jättegod faktiskt, trots att det var lite udda. Och så tittade på American pie Band camp, igen. Den är ju störtskön. Bror kom hem också. Var här hela helgen. Nice.

lördagen (igår) var jag hemma hos Frida och vi fotade lite. It's nice. Efter detta bakade vi samma muffins som jag hade gjort hos Nina, jag kan tillochmed receptet utantill nu. Väldigt gott. Efter jag vart hemma och ätit kinamat kom jag tillbaka till Frida där Tilde var också, vi tittade på gamla idol-uttagningar och sedan en film som Frida och jag hyrt, 'På smällen'. Härlig film, hade sett den på bio innan men det var nice ändå. Så närmade klockan sig ett och vi cyklade hem.

Idag har jag grubblat över detta:

Varför tar tjejer respektive killar på/av tröjan på olika sätt?

Jag kom inte fram till något fullständigt svar på den frågan.

Om vi börjar med hur man tar på sig en tröja ser det ut såhär:
-Tjejer sticker liksom in båda armarna i ärmarna och dyker in i tröjans huvudöppning och får på så sätt på sig tröjan på en gång. Se bild 1.
-Killar däremot verkar ta det i två steg där de börjar med att trä över tröjan genom huvudet varpå klädesplagget hamnar som en större sjal runt halsen, för att sedan krångla sig in i ärmarna med tröjan redan på sig. Se bild 2.

Här skiljer det sig även när man ska ta av sig tröjan:
-Tjejer korsar armarna och greppar tröjan diagonalt, och drar över huvudet, enligt bild 3.
-Killar tar tag i huvudöppningen vid nacken och drar sig mer eller mindre ut ur tröjan. Bild 4.
Detta klarar inte ens tjejer av, (inte jag iallafall).
Det skulle kunna bero på att tjejer ofta har tightare tröjor än killar.
Finns dock en nackdel med förslaget nummer tre. Då kommer faktiskt tröjan ut och in, och man tvingas vända tillbaka den innan man kan sätta på sig den igen vilket ibland kan medföra att den hamnar helt ut och in och man går runt och fattar inte varför folk stirrar så mycket på en.

Så vad beror detta på?
Det är lite klaustrofobivarning över killarnas sätt (man vill ju inte fastna innuti en tröja), så det kanske är en faktor. Dessutom lär man förstöra både smink och frisyr om man använder killarnas sätt. Sånt behöver ju inte killar bry sig om, menar jag. Bild 2 och 4 är ganska osmidiga medans bild 1 och 3 är ganska logiska, enligt mig.

Vilket är bäst?
Att ta på sig tröjan ser jag verkligen fördel i bild 1. Bild 2 är krångligt, krångligt, krångligt!
Och eftersom jag verkar fötts totalt handikappad från att utföra bild 4, så får jag helt enkelt leva med att vända tröjan ut och in ibland. Tycker även det är smidigt och går bra med 3an.

Slutsats: Jag ser helt klart fördel i både 1an och 3an och tycker vi tjejer är bäst på att klä på/av sig.
Antagligen tycker killarna att deras alternativ är bäst.
Vilka argument de har, det vet jag inte.

(Och mobbar ni mina fina bilder är ni dödens.)

Softa-dagen

Ohyes, hemma från skolan.
Dagen började med att jag vaknade och var skittrött. Medan min hjärna fortfarande levde som om klockan var fyra på morgonen, så var klockan i verkligheten sju. Jag lovar att någon ställt om alla klockor medan jag sov. Jag fick gnugga mig i ögonen och seeega mig upp. Duschade mig pigg. Blev skjutsad till skolan av pappa (vilket jag tjänar ca en kvart på istället för att ta bussen, men vad gör man inte för lite extra tid på morgonen?)
The day began with English where we were supposed to interview eachother.
Fortsatte med ch3m1. (kemi)
y despues el español.
Eller nej, spanskan var inställd, så vi hade 2,3 h rast.
Därför drog vi (jag, Emma, Mathilda, Rut, Cleo, Sanna, Kajsa) till McDonalds där vi käkade. Jag tog en ceasarsallad, gott gott. Kajsa tog en grekisk sallad, Emma en McChicken-meny, Mathilda en Chickenburger + mellanpommes..... (jag hoppas ni antecknar) CF.
"Jag ska till simhallen efter skolan. Nån som ska med?" Ja för jag har ju ALLTID full simhallutrustning med mig till skolan, Filip. Men snällt ändå.
Sen var det m+a+2t+e där vi plastade in böcker. Jag visste inte att jag var så JÄVLA dålig på det. En svaghet. Fan. Hur kunde jag tro att jag på något plan var begåvad inom detta område? Sitter och småflinar och sneglar på alla som misslyckas totalt. Självgod som jag är tänker "nu ska jag visa dem, så jävla svårt kan det väl inte vara". Men det kunde det visst. Jag sitter där och fumlar med den jävla klisterplasten då jag upptäcker att min bok blir även MER full av luftbubblor och skit, än de andras. Jag som trodde att min erfarenhet av att i 100 år suttit bredvid Maggan i biblioteket när hon plastat böcker äntligen skulle göra mig gott, och trodde jag visste exakt hur man skulle lyckas, men icke sa nicke. Helt åt helvete gick det. Jag hoppas det är min bok alla blivande ettor fasar över att få. För alla vet ju att alla strävar efter att få den finaste.
Och så lärde vi oss om Polynomer, eller nåt. Yeah.
Sen drog vi hem, och nu sitter jag här och väntar på att Nina ska komma hit. Hon har nog precis slutat. En timma senare än jag, mohahaha.

"Om du klipper dig som jag brukar klippa mig, så klipper jag mig som du har klippt dig."
Simons hjärna var verkligen på topp idag.

Dagens notering: McDonaldsglassen med brownie i botten är gooooood.

.

Legokungen

Idag hade jag sovmorgon! Till tio.
Började därefter med idrott där vi enbart snackade. Eller, ja. Idrottsläraren gjorde.
Det verkar faktiskt nice, han är skön.
Efter denna monolog på 55 min (minus lite pappersskrivande) så var det....
Lunch! Hade för fan precis käkat frukost. Okej om att min familj äter ofta, men inte SÅ ofta.
Väldigt mumsig mat btw så det gick väl.
Efter detta matte, då vi fick veta vilken grupp vi kommit i beroende på hur det gick på testet. Och man skulle INTE kunna byta upp sig. Nervös i 5 min eftersom jag kanske inte gjort mitt yttersta på testet, fick jag till slut pusta ut när de ropade upp mitt namn till B-gruppen. Ska alltså strunta i att läsa matte A-kursen och gå direkt på B. Därefter väntar C, D, E, F, G, Diskret. Yeah.
Sen samhäll då vi lekte lek. Man skulle skriva tre grejer om sig, varav ett skulle vara falskt, och så skulle alla gissa vad som var fel.
Simon hade 1. Jag lekte med lego i sjuan. 2. Jag är gräsastmatiker. 3. Jag har färgat håret.
När alla gissade öppet hördes massa tvåor och en del treor. Men ingen, INGEN, sa ettan. Såklart var det ettan som var fel. Snacka om förolämpning att anta att han lekte med lego ända till då. Ha ha. Skratt.
Sen var det kemi, fick böcker och inget mer. Typ.

Så skulle jag ta bussen hem och just som jag ska ta första klivet upp i bussen som precis kommit, smsar Tilde att jag kan åka med hennes mamma hem, eftersom Tilde och jag ändå skulle vara idag. Så träffade jag Sarah som jag jobbat med i sommar, och fick en lyxgodis av henne för hon fyllde år (skulle kanske vart jag som gav henne nåt) aja, men jätteGrattis på henne!
Så drog vi hem till Tilde bortsett från en liten mellanlandning vid Ica. Och hos henne käkade vi Våfflor, som kom att bli min middag.
Sen kom Frida efter ett tag och vi snackade kvällen lång, i princip.
Jag fick ett klistermärke av Tilde som var jättesött. Sen fick jag GÅ hem.

Everybody sing this song doodaaah dooodaaah,
everybody sing this som allthedoodahhdeeey.
Här får geten en present, doodaah dooodaaah.
Här får geten en present, allthedoodahhdeeey.
(Augusts favoritavsnitt av Timon&Pumba.)

Yeah

Jag äter för mycket onyttigt.

BUT HEY, I DON'T CARE!


Blomman

Idag glömde min lärare (som jag förvisso träffat EN gång) mitt namn. TWICE. Hon kunde alla andra. Hm.. Så härmed kallas jag 'blomman' bara för ingen kan komma ihåg att jag heter LINNÉA så får jag efterlika en jävla powerpuffpingla.
Host.
Sedan skulle vi ha matte. Ska delas in i tre grupper, en som läser matte A, en med matte B, och den tredje vet jag inte. Fick iallafall göra ett test där vi satt på första lektionen och knappt kom ihåg hur man räknar 4+5. Nåja, det gick nog hyfsat, så jag funderar på att skippa A-kursen och gå direkt på B. Det blir nog nice.

Och efter det var det frivilligt test på spanskan. Speciellt utformat för de som är osäkra om de verkligen ska läsa steg 3 Spanska. Jag är säker att jag ska göra det, så jag skippade testet (har aldrig vart ett fan av tester i alla fal). Jag, Emma och Mathilda stack istället till Maxi där Emma köpte nässpray, och vi firade att vi fått lön, med en FIKA! En rosa prinsessbakelse, kan det bli mer snuttigt? Jag tror inte det.
Så när vi kom tillbaka mötte vi de som faktiskt gått på spanskatestet. Och alla tyckte det var skitsvårt. Och nu ångrar jag mig nästan att jag inte gjorde det. Jag skulle vilja se det, faktiskt. Om det är så svårt som alla säger.
Sedan var det Lotstid, och efter det svenska där vi skulle intervjua någon. Jag kom med Gulli. Blev mycket skratt vid presentationerna sedan. Och det är vid de tillfällerna man önskar att man var lite mer crazy, som att Anton har 20 cm hår, eller att August ätit sniglar i Frankrike.

Träffade även Nina i Kaggs korridorer, bamsekram och skitsnack. Saknat den där tjejen! Så nu ska vi leka på onsdag.
Och imorgon blir det Tilde, köpa träningskort och matcha våra scheman, så drar träningen igång med. Yeah.
Kan behövas så mycket som jag fikar.
Har precis fikat, förresten.

Bilden här över visar förresten hur jag ser ut idag. Lockade håret dagen till ära.
Så blev det svart t-shirt, egensydd grå kjol och rött skärp samt hjärthalsband. (ursäkta äcklig kvalitet)

¡Adiós!

8:-) = liten flicka
:-)8 = stor flicka
(ingen vidare kommentar)

Gott/Spott

Granatäpple är gott. Men inte bara som frukt.
Även rosa granatäpple-cider och granatäpple-läkerol. Gott? Ja!
Godsak
Retar
Andra
När
Andra
Tar
Äckligt
Plockgodis
På
Lördags-
Eftermiddagen


Linnéa äter:                                             
Linnéa spottar ut:
Extra                                                          Cloetta
-För det är gott.                                         -För det är äckligt.
-Mums.                                                       -Blä.

Det var den här gångens livsmedelsuppdatering.
Slutsats: Center med jordgubb, citron och chili, samt Plopp med tuttifrutti. -Akta er för dem!
Extra drops pro, däremot. -Ät och se glad ut!

Simma lugnt

Hej och hö.

Igår efter mycket om och men drog jag och mina föräldrar till Ölands köpstad och kollade läget.
Jag tog inte med min plånbok vilket resulterade i att jag Fick saker istället. (smart va?) En bh, två trosor, pyjamaslinne&shorts och mascara. It's nice. Ganska kluven på morgonen så det var skönt att komma ut lite, fast jag såg ut som stryk.
Fick en glass med. Kulglass i våffla, en dumle och en aftereight, 20 kr. Riktigt gott. Mums mums.
Sen drog vi hem och härmade Fridas familj genom att göra nachostallrik, som de åt dagen innan, när jag var hos dem och tittade på CSI och snacka om allt möjligt med Frida. Gott var det.

Och nu sitter jag här idag, har precis tagit av min nya pyjamas (och ersatt med vardagskläder) och känner hur jag blir lite smått hungrig då jag bara ätit frukost än så länge idag.
Det kan nog bero på att mina föräldrar är på öland, i lägenheten. Jag var svintrött i morse när de skulle åka så jag bestämde mig för att stanna hemma istället. Det gjorde jag nog rätt i.
Min bror har för övrigt flyttat till Linköping om jag inte sagt det. Plugga och sånt. Känns ganska tomt faktiskt.

Så när jag vaknade på riktigt imorse så läste jag lite i min fullkomligt störda bok, för att sedan få lust att spela The Sims. Väldigt lustigt, i och med att jag inte ens tittat på det spelet på flera år, säkert. Så jag drog igång det och spelade ett tag. Ganska nice ända till min ena sim dog. Låtsas som ingenting, går ut utan att spara, drar in igen och får iofs göra om samma procedurer, men det räddar iaf min simkaraktär. Spelar lite till för att sedan märka att min andra sim brinner upp när hon försöker laga mat. Fan.
Jag tar det som ett tecken, och stänger av spelet. Inte direkt sugen på att starta det igen faktiskt.
Suget kan ha börjat igårkväll, då jag såg någon sorts nyhet angående The sims. Detta spel man växt upp med i allra högsta grad. Det fanns en tid i mitt liv där jag var helt besatt. (Jag har hela fem olika spel av detta.) Var tillochmed medlem på deras hemsida, och kände till mängder med fusk. Så kom The sims 2, och jag köpte även det.
Men nu såg jag en artikel där det står att The sims 3, ännu en uppföljare, ska lanseras under 2009. Tar det aldrig slut?!
Nu ska simmarna lämna sina hem och vara ute i staden istället. Ah, jag vet inte så noga.
Det är nog inte meningen att jag ska spela, de bara dör ju.

Får slösa pengar på annat istället, jag menar, min lön kommer ju in imorgon. (YAY!)

Adiós

Hej skogsmulle

Hej. Idag mår jag väldigt konstigt. Mitt halsont är kvar, lite snuvig, hostig, ont i huvudet, DÖD i huvudet, nyvaken, ont i magen trots att jag nyss ätit. Ja, många faktorer gör att min dag verkar ganska sämst.

Och jag ska inte ens låtsas att det var roligt idag på Kalmar Dämme, med skolan. Massa, i mitt tycke, onödiga laborationer så som leta växter och djur och mäta i vatten och grejer. Inte kul någonstans, och som grädde på moset ska vi sedan skriva labbrapporter om detta och få det bedömt. Vi har inte haft en enda vanlig dag och jag känner redan att jag tröttnat på natur. Jag trodde inte naturvetenskapliga programet innebar att studera växter och fåglar och förhållanden, i naturen. (Jävla idiot) Jag har sedan unga år avskytt naturen. Gå i skogen har aldrig vart min grej, om man säger så. Fika i naturen är väl ok, om det är plusgrader. Och gott fika.
Det enda som var lite positivt med dagen var att vi blev indelade i grupper om fyra, så man fick lära känna lite nytt folk. Ebba, Rut och Philip I. Klassen känns faktiskt bra.
Imorgon blir det vanliga lektioner på morgonen och det enda jag vet är att vi ska ha engelska, spanska, svenska och kanske (hoppas inte) naturkunskap. Sen att hitta rätt sal, det är ett kapitel för sig. Fy fasen vilken stor skola.
Och inte nog med det, vi ska säkert ha spanska på stagg, dvs en bit bort, hos våra rivaler. Och hur deras skola är uppbyggd vill jag inte ens tänka på.

Jag och mamma gick iallafall och fikade på Kullzenska (som jag alltid har problem med att stava) i stan. Käkade snickerskaka och jordgubb/äppel-MER. Den är riktigt mums.

Fika, godis och sällskap, lättar upp dagen.
Nu ska jag fortsätta spela spindelharpan, lyssna på dammsugaren och eventuellt vila.
Får hoppas morgondagen blir bättre.

    ← lägg märke till min osynliga smiley.


Sluta sola solarium

Sluta sola solarium, uppmanas man av aftonbladet idag.
Huden åldras i förtid, man får pigmentfläckar, leverfläckar, rynkor och i värsta fall hudcancer. Risken för hudcancer ökar med upp till 75 procent om man solar solarium före 35 års ålder, står det. Uv-strålarna där är nämligen 10-15 gånger starkare än solens strålar. Helt sinnessjukt!
Okej att det är fint att vara brun, men är det värt det? Skulle inte tro det. Jag ska nog tänka mig för nästa gång. Brun-utan-sol får övervägas om man nu ändå ska vara brun på vintern...

Står även om hudcancer, födelsemärken som är annorlunda på något sätt. Eftersom jag faktiskt har ett ganska stort födelsemärke blev jag lite orolig när jag fick se artikeln. Jag har vart och undersökt och det ska inte vara något farligt. Men tjaa, tänk om jag får hudcancer. Står att många dör av detta, och att det är ungefär lika många som de som dör i trafiken.
Sjukdomen heter malignt melanom och jag hoppas verkligen inte att jag löper i någon större fara för det.

Solen ska alltså inte vara bra för oss, men vi kan inte leva utan den, right?
I dagsläget verkar det ju som att allt är farligt.

Smålands Landskapsblomma

Hej. I natt har jag i princip sovit... well, ja.. inte alls. Okej, litegrann då. Men långt ifrån lagom, längst ifrån mycket.
Jävla hals jävlas. Ligger och hostar hela natten. Inte nice.
Gick upp TIDIGT, och tog bussen till skolan. Busskort äger.
Hittade till salen. Fotograferades med upphållande namnskylt. Några konstiga randiga kläder fick vi ta på oss. Svart-vita, helt okej faktiskt. Jag tror det är lite som vår skoluniform. Kortet togs framifrån och i profil mot en vit bakgrund. Vi blev tillsagda att se så missnöjda ut som möjligt.
NAAT.
Sedan blev det i alla fall information om skolan, rundvandring och sånt såhär andra dagen. Vi lekte också en namnlek där vi fick lära oss namn på fyra lärare och trettiofyra elever. Mastigt. (Jag kan alla)
Vid ett tillfälle glömde någon, (som jag för närvarande inte kommer ihåg namnet på.........) mitt namn, varpå Thomas, vår mentor/lots uppmanade honom att tänka på smålands landskapsblomma, som ju är Linnea borealis. Nu glömmer ingen mitt namn längre. Linnéa-Lördagsgodis.
Sedan åt vi i skolmatsalen varpå jag blev totallurad av.... drickamaskinen. Päron, äpple, apelsin, vatten.. Åh, päron låter ju gott, tänker jag och fyller mitt glas. Märker sedan att det är vanligt vatten. Jag ville ju ha päron! Får ta mjölk imorgon. Säkert kort.
Vi fick även våra skåp. Nummer 70, ett grönt ett. Helt okej.
Sedan gjorde vi lite onödiga saker och sen fick vi gå heeeeeeem.
Mmmmm, fika.


The upprop

Tre nervösa fd. nior sitter på en bänk utanför 'horsalen', som någon tagit bort prickarna över o:et på, för att göra det lite mer internationellt, eller helt enkelt skoja till det lite.
Simon, Mathilda och så jag såklart. Tittar på folk som går förbi och känner 'this is it.' Såhär kommer man ha det i tre år framöver. Tittar på de färgglada plåtskåpen och granskar allt i detalj. Fler och fler uppsöker horsalen, eller åtminstone bänken utanför denna enorma gråa dörr. Dörren till framtiden. Den öppnas och vi får gå in. Vi sätter oss längst bak. Senare kommer även Emma inspringande, med nyfärgat hår och grejer.
'Välkomna till Lars Kaggskolan'. Det är rektorn. Ständigt harklande och hostande från min sida, för att få fram detta 'ja' som sedan ska komma.
Någon kvinna till höger om rektorn börjar sedan räkna upp klasserna. Vår klass är först ut. NV08D. (fråga mig inte varför den heter D när det bara är två nv-klasser, för det vet jag inte)
Namn efter namn räknas upp, i denna stora sal med massor med nv- och bygg-elever. Jag blir mer och mer nervös. Min hals är inget att lita på. Man vill ju inte riskera att låta som en kanin på helium direkt. Jävla fint första intryck man får av en då. Bli kallad öknamn i tre år framöver.
A, B, C, D, E passeras... GAH. F, G, H.. *harkel* I, J, K... Nu snart, nu snart!
'Linnéa Karlsson'
-The moment-
'Ja'

Yes! Det gick bra! Resten av namnen flyter på, och vi blir sedan ombedda att följa med våra lotsar in till klassrummet. Sträcker på ryggen lite extra. Sätter mig bredvid Emma i hörnet av klassrummet, så man kan ha överblick över alla.
Lotsarna (mentorerna) går igenom diverse grejer, får busskort, schema, massa papper och sånt. Sedan är det helt plötsligt slut och dags att gå hem.
Följer med Emma och Simon till stan. Haffas av Redbull-bilen och blir bjudna på iskall Redbull. Simon och jag traskar runt i lite affärer och kollar läget, varpå jag köper den där fina plommonlila koftan jag tittade på i stockholm, för 298 kr. Bomull och ull. Yeah. Handtvätt. Suck.
Drar sedan och käkar kycklingsallad och tar den nya diesel-bussen hem. Helt okej fräsch buss. Vi gillar nytt.

Träffar Emma och Mathilda på bussen. Byter några ord och är sedan hemma. Hittar ett brev till mig, med ersättning för krångel med tågresa. 350 kr på kustpilen. Härligt. Då åker jag gratis till Joel nästa gång. Mums.
It's niiiice.


Här är då min nya tröja, jeansen från stockholm och till höger ser ni mina värdecheckar som ska ta mig till Joel gratis.

Skolstart


Imorgon drar skolan igång igen. Gymnasiet väntar, med nya klasspolare och almanacka och det. Har varit extra nördig och kollat upp alla som ska gå i min klass i fotokatalogen och det, redan. Hö hö.
Uppropet är vid klockan ett i en sal som jag inte hittar till, eller ens vet hur den ser ut, men det ordnar sig nog. Ska hålla ihop med de andra lindsdalarna som ska gå i min klass, dvs Mathilda, Simon och Emma.
Så blir det möta klassen och det. Ska bli nice, naturvetenskap och det.

Det jag är lite orolig för är, tja förutom vad jag ska ha för kläder och att jag kanske går vilse,
så är det som jag är mest orolig över, om jag kommer vara kapabel att säga det ynka ordet 'ja' på uppropet, utan att behöva harkla mig eller låta som jag är i målbrottet pågrund av mitt halsont. Kan ju inte prata vettigt. Men ett JA ska jag väl kunna få fram när de ropar upp mitt namn. Annars får jag väl be någon annan säga att jag är där. För det ska jag vara. Vore ju sjukt illa att inte vara där första dagen. Fast man vill ju helst inte sitta tyst och låta alla tro att man är världens blygaste, bara för att man inte kan PRATA. Får helt enkelt ha med mig ett block som jag skriver på. Sjukt nördigt.
Nej, jag ska nog klara mig.
Det är ju inte som att jag ska gifta mig eller så.
Det går nog bra.
Jag klarar det.
JA!
JA!

JA!
Så jävla svårt är det inte.
Nej.

Stockholm

Hemma, har vart i stockholm med Tilde & Frida över helgen.
Bott hos Tildes störtsköna farfar och hans sambo i deras mysiga hus en bra bit från centrum.
Vi tog bussen från fiskaregatan i Kalmar klockan 9.05 på torsdagen. Bussen hade innan dess vart på öland och plockat upp folk vilket resulterade i att vi inte fick sitta bredvid varandra. Människor är så folkskygga att de sätter sig på egna säten bara för att slippa sitta bredvid någon som kanske byter ETT ord med en, eller tjuvläser ens bok eller något annat. Hur som helst, jag hamnade bredvid en kvinna som nog var tidningsnarkoman eller något. Under resan på sex timmar läste hon tre dagstidningar, en bit i en bok, och så plockade hon upp en tidning om populär historia. Oj oj.
Iallafall, bortsett från ett stopp i ingenstans (Ringarum) så åkte vi hela tiden i denna silverlinjen-buss med registreringsnummer ASG 402 (jag ska senare skriva en bok som ska heta 'min platespotting tog över mitt liv!'. NAT.)
Ja, sen kom vi fram, låste in våra grejer och shoppade. Jag köpte ett par skor och ett par jeans. Sedan träffade vi farfarn (OS-fanatikern) och Catti, och tog tunnelbana/bil hem till dem för att packa upp och äta spagetti och köttfärssås. Vi fick varsett tunnelbanakort av några totala främlingar, jättesnällt. Och där hemma fick vi popcorn som var så goda att jag nästan råkade be om receptet. Mums.
Sedan gick vi och la oss efter en lång dag. (Vi stod inte ut med Fridas ständiga 'jag är trött')

Dagen efter vaknade vi i hyfsad tid, käkade frukost och getingar anföll Frida. Sen fick vi 500 var av de övergenerösa inneboende, som vi fick spendera på kattmat, knäckebröd, läkerol eller helt enkelt vad vi ville. Så otroligt snällt av dem!
Sen tog vi bilen, bussen och tunnelbanan in och shoppade, gick runt där vi inte vart dagen innan. Jag mådde sådär, lite bättre i halsen och det. Sen åt vi en sallad i en galleria, och även en dyr glass. De andra åt dyr muffins. Ska det vara muffins ska det vara KLADDIGT, och inget annat. Och det var det inte. För muffins är förhållandevis torrt, det är själva poängen. Därför valde jag att ta glass. Sedan köpte vi en film, 27 dresses, och åkte hem lagom till den kreolska grytan, som var mums! Jättegott verkligen.
Så tittade vi på filmen, som var jättemysig verkligen. Skulle gärna se igen. Och efter detta la vi oss för att ladda fötterna inför grönan.

För på lördagen bar det av dit. Jag övervägde att faktiskt ta mina nya skor, trots posibilitet för skoskav. Men ville inte ha de andra då de kunde åka av när jag åkte något. Och det vore inte nice. Vi åkte in till grönan med bil/tunnelbana/båt. Var en liten stund på Sergelsgallerian med. Sedan bjöd de oss på inträde och åkband på Gröna lund, för 350 kr styck. Man kände sig så sjukt bortskämd! Jag fick välja första attraktionen eftersom jag var ny. Aldrig vart där innan. Det blev kättingflygaren. Nice faktiskt. Efter det käkade vi vofflor. Och sen bar det av till attraktion efter attraktion. Sedan kom vi till flygande mattan. Jag trodde jag skulle dö. DET är skräck för mig. Jag har inga problem med att gå spöktåget eller inte så farligt med bergochdalbanor, men där magen typ vänder sig utochin, som flygande mattan, det är riktigt obehagligt i mitt tycke. Usch. Därför valde jag att inte köra fritt fall eller så heller. Köpte sockervadd och så, spelade på spel men vann inte. Åkte massa. Kvasten, en ny bergochdalbana föll mig i smaken, inte det minsta läskig, bara skön. Den var härlig. Man liksom hängde under rälsen på nåt sätt. Asskön. Så höll jag på att dö i lustiga huset, när jag skulle gå trapporna utanför där alla tittar på en, så råkade jag ta ett felsteg varpå jag hamnade nästan i spagat, fy fasen. Sen tappa jag nästan taget om räcket varpå trappan stannade så jag inte skulle göra illa mig. Ha ha. Men jag klarade den sen.
Så tittade vi lite på sommarkrysset där, och åt fish&chips. Sen åkte vi båten till söder där stockholms midnattslopp pågick. Så såg vi Tildes bror, pappa och farbror gå i mål. Sen hade någon snott farbrorns väska så vi stod ute i kylan länge, och jag fick lite ont av mina nya skor. Mådde inte bra i hals och huvud, verkade som sjuklingen blivit värre. Inte bra. Men sen åkte vi hem och sov, sent.

På söndagen blev det upp lite tidigare och packade, åt frukost och drog in till Täby centrum där vi såg Magnus Uggla. He he. Shoppade lite till och åt nachosmat. Köpte en merci-ask till Anders&Catti och så åkte vi och fikade hemma hos farbrorn och hans familj och efter det blev det avsked och så bar det av till Cityterminalen där vi tog bussen hem till Kalmar. Asnice helg, bara att jag blev sämre i halsen och det. Detta får göras om! Tack för en nice helg, T&F.

13-08-08 En summering

Eftersom jag vart väldigt dålig med att uppdatera på hela sommarlovet faktiskt, så tänkte jag dra en summering, för alla intresserade.

7, 8, 9, 10 - Softa, kanske var på öland också, i lägenheten. Kommer inte ihåg. Tagit det lugnt iallafall.
11 - Första jobb-dag efter England. Glasskiosken i hamnen. Glassigt.
12 - Fridas födelsedaaaag, GRATTIS. Firades hemma hos henne med lite släkt och vänner, jättegod tårta också, som jag måste få receptet på. Mums mums.
13 - Jobb igen.
14, 15, 16 - Hos Joel, riktigt härligt att få träffa honom efter så lång tid, har saknat honom så mycket! Dehär dagarna var några av de bästa dagar jag varit med honom. Helt underbart.
17 - Tåg/bussresa hem från Linköping, och det var så mycket strul att jag kom hem tre timmar senare än beräknat. Skäms på er, SJ! Drog till jobbet precis när jag kommit fram.
18 - Jobb igen. Det var här någonstans jag fick dricks 35 kr av en man, yeah!
19 - Inställt jobb pga regn eller nåt. Pappas födelsedag iallafall, nice. Så kom grannarna och det med.
20 - Jobb.
21, 22 - Öland med familjen.
23 - Fortfarande på Öland, men Frida med familj kom upp och sola och bada, för att sedan käka på Lammet&Grisen med oss. Jag åt så mycket att jag mådde riktigt illa. Det var inte kul. Fick lägga mig på gräset för jag hade så ont. Kändes som magen skulle sprängas. Men gott var det.
24, 25, 26 - jobb, och efter det bar det av till Öland igen.
27, 28 - Öland och Tilde kommer upp och hänger med mig. Uppdaterar varandra och berättar hur det vart på våra språkresor.
29 - Jobb med Sarah, riktigt nice. Träffade några finska lirare som var helt körda. Väldigt kul var det i varje fall. De tog en kula melon i strut.
30 - Badade med Frida i hennes pool, för att sedan dra in till stan och käka bakad potatis på grafitti. Mums. Efter det var det jobb igen. Jobbade med Elion och skulle lära upp en praktikant från ungern som inte kunde så mycket svenska. Sedan storstädade vi kiosken.
31 - Bror fyllde 20. Var hos Frida och med Tilde, gjorde banan/plopp-milkshake. Mums. Sedan drog jag hem och grattade bror, fika med grannarna och sen kom kusinerna. Fikade igen och tittade på House of wax.
1 - Kusinerna var här, vi åkte till isgärde på Öland och badade och solade. Efter det drog vi till stora rör och käkade glass. Och sen till IKEA där jag fick ett nytt sängbord. Eller ja, nytt och nytt.. Har aldrig haft något.
2 - Drog och tittade på Johan Glans och Lennie Norman på Öland. Riktigt nice trots att man hört en del av Johans skämt tidigare eftersom jag är ett kärt fan.
3 - Jobb.
4 - Kosta outlet med mamma och bror. Köpte ett par skor, ett halsband och en bodybutter. Klädutbudet var inget vidare för tillfället.
5 - Stan med Frida, köpte chockrosa leggings och tjocktröja som jag spanat in innan.
6 - Inget jobb, var med Frida.
7 - Jobb. Någon dam om miljö och så kom till kiosken och klagade på vår hygien. Var tvungen att storstäda kiosken innan jag fick öppna. Jobbigt. Rixfm på kvällen där vi gick runt, efter det var det Timo Räisänen vid slottet. Väldigt nice. Han var asskön. Var även väldigt nära Alexander Bard när vi skulle åka hem.
8 - Klippning och färgning, och på kvällen kom Joel.
9, 10 - Joel här. Myspys.
11 - cykla till stan med Frida, äter kinabuffé på Ming palace, hyr film på kvällen. Ett öga rött. Helt okej film. Äter smörpopcorn. Gott.
12 - Regn, inget jobb. Börjar må dåligt. Riktigt dåligt.
13 - Idag, vilat, skrivit blogg. Måste packa.
14 - Imorgon, åker förhoppningsvis till huvudstaden med Tilde och Frida i tre dagar. Bara jag är tillräckligt frisk. Heja mig! Får dricka massa sockerdricka och knapra halstabletter. Det blir nog bra. Förhoppningsvis.

Vilket roligt inlägg va? Ha ha. Nåja, nu har jag detta avklarat som legat och nött på mig flera veckor. Nu kan jag äntligen börja blogga normalt.
See you around!

En språkresa

4 Tidigt idag bar det av till London. Vi fick ta farväl av värdfamiljen samt fick vårt sista lunchpaket. Satt i bussen väldigt länge, stannade någon gång för att sträcka på benen, åkte lite till och kom äntligen fram. I bussen lärde vi Luke massa svenska ord. Innan hade vi lärt honom ’Hunden stal min ost, hjälp jag har tappat min arm, vem vill festa’ och lite sånt. Nu kunde han även ’Du är alltid full, gå av bussen, din mamma, diskmaskin, jag är inte ledsen, brudar’. Ja, han var riktigt skön. Många skratt utlöstes.
Så kom vi fram till ’hotellet’ i London. 6st skulle få plats på typ 5 kvadratmeter. Tre våningssängar var det så i vårt rum bodde vi, M&M och kusinerna Elin och Sara.
När vi lagt in våra väskor och paxat sängar så skulle vi shoppa. Vi fick några timmar shoppning på Oxford street där vi sprang runt som galna höns. Allt var så stort! Topshop och primark gick man typ vilse i. När vi shoppat färdigt träffades vi i en park och därifrån gick vi mot maten. Man fick en matkupong och så fick man köpa något i en liten restaurang. På kvällen var det lite gatuuppträdanden och så. Väldigt nice stad.

5 På morgonen när vi vaknat och ätit frukost i papptallrikar och med plastbestick så skulle vi till British museum. Inget i min smak direkt. Efter detta var det townwalk där vi fick se staden. Big Ben, drottningens boende, picadillycircus där pridefestivalen var, osv.
Sedan hamnade vi på Madame Tussads där vi fotade oss själva med kändisar. Gick även spökrundan och det. Väl ute därifrån hade några fått problem. De hade råkat lämna sina väskor där inne, varpå vakterna trodde det var bomber i dem, så de fick inte tillbaka väskorna förrän Luke kommit och pratat med dem och massa krångel.
Sedan gick vi och käkade, kyckling och pommes blev det. Mätta och glada så köpte vi en glass, och tittade på towerbridge. Senare åkte vi upp i Londoneye och tittade. Helt fantastiskt. Som ett jättestort pariserhjul. Det fick avsluta vårt besök i England.

6 För på morgonen bar det av mot Sverige. Flyg med M&M och på flygplatsen i köpenhamn skiljdes vi åt. Vi skulle med olika tåg. På flygplatsen köpte vi hjärtsolglasögon också, ascoola. Vi bestämde att vi skulle åka till varandra någon gång framöver. I köpenhamn i väntan på vårt tåg så mötte vi Reneé och Mathilda som vart på Malta på språkresa. Vi bytte lite ord med dem och sen åkte vi tåget. På kvällen var vi hemma och då fick man visa upp alla grejer man köpt och det, och sedan sova. En väldigt lyckad resa till England må jag säga.

En språkresa

30 Sport stod på schemat och det skulle vart rugby men eftersom det var hål i bollen fick vi hitta på något annat. Vi delades in i olika lag, och så fick man välja en person som skulle utföra en viss utmaning, och så skulle man se vem som vann. Jag var visslaren, och skulle vissla en speciell melodi efter ha ätit ett kex. Jag vann. Andra skulle mata varandra med yoghurt med förbundna ögon, dricka juice ur en frisbee utan att använda händerna, vika ett pappersflygplan och kasta längst samt säga en tungvrickar-mening så korrekt som möjligt. Vårt lag skulle vunnit om inte massa extrapris delades ut för bästa lagledare, hejaramsa och grejer, för nu kom visst alla lag på lika mycket poäng! (säkert bara för att de skulle slippa dela ut pris).
Efter det gick vi en stund på stan och köpte en smoothie, jättegod. Lemon Jelly Juicebar hette stället. Vi insåg sedan att både Frida och jag köpt smoothie som matchade med vår klädsel. Ganska skoj.
Sedan var det skola, pest.
Och på kvällen var det äntligen bio. Jag och Michelle Svantesson gick på The Happening och Frida och Michelle på Sex&theCity. The happening handlade om folk som dog av att växter släppte ut någon farlig gas, men ingen visste det. Lite så. Ganska patetisk men ändå okej tycker jag. Andra tyckte den var kass.

1 Skola på morgonen. Plymouth på eftermiddagen. Ett studiebesök där vi gick runt och fick veta lite om grejerna runt om. Inte allt för intressant. Efter det fick vi i alla fall en liten stund att shoppa. Alldeles för liten. Nice shoppingstad. Köpte en tröja och ett par byxor.
På kvällen var det disco men vi var inte där så länge. Jag, Frida, Michelle Svantesson, Anders, Alexander och Johan gick och skulle spela bowling men det var fullt så vi bokade en tid. Vi satt på subway ett tag och åt kakor, mums! Så hängde vi lite vid discot och sen drog vi med oss Michelle för att bowla. Det uppstod en kamp mellan mig och Alexander. Jag ledde hela tiden förutom sista slaget där han sköt ner mig. Sen körde vi airhockey, och dansade på dansmatta. Gött.
Sedan satt vi oss på subway igen och träffade Ludde, en kille som bodde nära Frida och mig och som vi åkt buss med lite innan. Vi snackade lite med honom och sen tog vi bussen hem.

2 Idag var det en AgathaChristie-tour men det lät ju lagom intressant så Frida och jag bestämde oss för att försova oss istället, så det gjorde vi. Vi sov ordentligt för första gången under vistelsen, åh så skönt!
Och så gick vi till skolan på eftermiddagen.
På kvällen var det meal, som bestod av mat. Vi åt pizza/pasta-buffe. Det var gott, fast saknade salladen. Frida och jag bestämde oss därefter för att åka hem och hon packade klart sin väska inför Londonresan den 4e. Jag började inte ens. Lat.

3 Skola, sen samlades vi på grönområdet och fick en tshirt och snackade lite inför London. Skulle bli nice. Vi blev släppta lite tidigare så vi skulle kunna hem och packa. Så det gjorde jag. Sista gången vi gick upp för mördarbacken, yay!
På kvällen var det avslutningsdisco så då var man ju tvungen att gå dit, vi rockade loss totalt och det var faktiskt riktigt nice. Trots att musiken var hög så var det faktiskt handtorken på toaletten som gjorde oss öronbedövade. Den lät som satan! När discot var slut och vi skulle dra hem så träffade vi på en Lindsdalare, som gått på samma skola som Frida och mig hemma i Sverige. Vad är chanserna? Martin Röhl var där. Aldrig snackat med människan innan men vi stod och snackade ett tag om hur lustigt det var och bla bla. Ganska otippat kan man säga.

En språkresa

27 Skola igen, nu tyckte man det var pest. Tur att det inte var så länge varje dag i alla fall.
Sedan skulle vi åka till Dartmor, totalt onödigt. Det var... en backe och lite stenar där uppe. Vi gick upp, och sen.. ja, då gick vi ner. Det regnade och blåste lite med så Frida och jag gick där under våra paraplyer och kämpade.
Idag fyllde även vår värdfamiljpappa Chris 62 år. Efter backen så åkte vi till en stad i närheten som var ganska mysig. Där fick vi en stund på oss att shoppa och kolla läget. Vi passade på att köpa en liten present till Chris. Delade även på en stor kaka, som var supergooooood! Mums.
På kvällen var det återigen beachparty. Vädret var lite bättre än förra gången men inte tillräckligt bra, tyckte vi. Så Frida och jag beslutade oss för att stanna hemma. Det gav inget vidare intryck förra gången alltså, bara backen gjorde ju att man hellre ville ligga hemma i sängen. Så det gjorde vi. Vi lånade en av Chris filmer, Deja vú, och la oss och myste och tittade på den. Vi fick även lite cola-popcorn att ha till. Man kunde äta typ 20 och sen var det nog. Filmen hade jag sett innan men var riktigt bra. Sedan somnade vi.

28 Idag skulle vi till Stonehenge. Ett antal stenar i en ring, som tydligen är ganska känt. Verkade väldigt onödigt och efter mycket tvivlande och velande bestämde vi oss för att åka dit i alla fall. Lång bussresa, ungefär halvvägs till London. Sen kom vi dit, fick en liten dosa som berättade om stenarna som man kunde ha i handen. De sa att vi skulle vara glada i framtiden av att vi var och tittade på de där jävla stenarna. Det vet jag inte om jag kommer bli.. Ingen höjdare faktiskt. Detta var en heldagsutflykt så vi spenderade ganska mycket tid i bussen.
På kvällen skulle vi på bio och skulle mötas vid clocktower, men innan dess hade vi tänkt att gå till Pizzahut, eftersom Charlie fyllde år. Jag, Frida, M&M, Linnéa och Charlie var där. Alla tog hawaii förutom Frida som ville prova något nytt. Det skulle hon inte gjort. Vi fick in drickan. Michelle och Linnéa tog sprite och blev väldigt besvikna när det smakade klor! Usch. Vi beställde in nytt och det var lite bättre. Sedan fick alla sina pizzor, utom Frida. Vi blev mer och mer stressade för vi ville inte missa bussen till bion.
Det slutade med att vi fick ta med Fridas pizza i en kartong så fick hon äta den medans vi väntade på att få åka. När vi kom till Paignton där bion skulle vara så sa de helt plötsligt att Sex&theCity var fullbokad, så de som ville se den, kunde inte det. Och då blev allas bio inställd. Istället fick vi gå till PaigntonPier, ett stort spelställe, men eftersom vi inte ville slösa mer på sånt nu när vi vunnit två nallar, och det sög, så drog vi hem.

29 Idag var det WorldCup football, yeah! Not. Vi gick dit och sa hej, och så stack vi, M&M till stan och shoppade lite.
Vid ett tillfälle gick vi in på bodyshop och luktade på bodybutter. Frida tog upp ett hon tyckte luktade gott och skulle lukta, men helt plötsligt när hon lutade burken mot sig fick hon hela sörjan på sig! Vi höll på att dö av skratt. Sen luktade hon gott hela dagen.
Vid fyra drog vi hem till Frida och mig, och tog med oss M&M. Chris skulle ha grillparty och sa till oss att vi fick ta med varsin kompis. Okej tänkte vi och bjöd med dem hem. Väl uppe för mördarbacken satte vi oss på vårt rum och hörde röster där utifrån. Det lät som han bjudit dit släkt, vänner, grannar, ovänner, okända.. Ja, väldigt många i alla fall. Vi satt och zappade lite på tvn och helt plötsligt kom vi till en kanal vi inte sett förut. Det visade sig vara en övervakningskamera som satt där ute mot vägen, och en mot uteplatsen där alla var. Jag gick ut och ställde mig vid den medan de tittade på mig i tvn. Vi skrattade så vi höll på att dö.
Så var det mat då. Helt okej, ingen sensation. För att inte tala om efterrätten, mums! Det var hur mycket som helst och hur gott som helst.
Efter maten var det baycruise. Vi satt på en båt och åkte till paignton och tillbaka. Faktiskt ganska nice. När det var färdigt så var det faktiskt Alexanders födelsedag så vi gick och bjöd honom på fancy glass. Det var gott. Killarna och två tjejer hade råkat i lite intriger så det steg ett moln av avsky, för M&M ville ha killarna för sig själva, och samma sak med de där två andra. Efter detta drog vi hem i alla fall.

En språkresa

23 Måndag vilket betyder upp med tuppen igen, skola som man börjar bli trött på nu, luften blir sämre där inne och man får ont i både nacke och rygg av de små ’bänkarna’ som bestod av små träskivor som satt fastmonterade på stolarna.
Efter detta åkte vi till Cockington där jag, Michelle Sjövall, en till Linnéa och Charlie åkte häst och vagn. Sedan åt Frida och jag specialiteten Cream tea, som var mycket gott. Någon scones-grej med sylt och clotted cream. Teet struntade vi i.
På kvällen var det disco, men vi dissade det och bestämde att M&M, Charlie, Linnéa, Frida och jag skulle hitta på något annat. Vi hamnade på McDonalds där vi träffade tre engelska ungdomar, två killar och en tjej. Vi snackade lite med dem och så, efter det gick vi och vann en nalle åt Frida, Linnéa och Charlie och alla var nöjda. Efter det kollade vi läget på discot och sökte oss hemåt.

24 Living coasts, någon sorts vattendjurpark med mest pingviner. Fanns också några sälar som drog till sig uppmärksamhet. Helt okej nice att gå runt där inne, fanns också lite spel och grejer där.
Efter detta var det skola igen, och på kvällen skulle det vara stort välkomstdisco för nya studenter, och de hade bestämts att det skulle vara ett tema där. Temat var filmstjärnor men inte fan kunde man klä ut sig till något sånt, när man bara hade ett begränsat klädurval med sig bestående av shorts, jeans, linne, myskläder och någon enstaka klänning. Man fick helt enkelt göra sig så galaklädd som möjligt.
Haken här var att vi innan discot skulle spela Quasar (lasergame), och för att hinna var man tvungen att vara ombytt redan då. Så där sprang vi runt som galningar med vapen i händerna i våra finaste klänningar och håruppsättning och hela baletten. Rolig upplevelse, vårt lag förlorade tyvärr men det gick alldeles för fort. Jag hade kunnat vara där inne och skjutit folk mycket längre. He he.
Sen var det i alla fall disco, men eftersom det var så stort denna gången var det hur mycket folk som helst och man fick knappt plats, och det blev som en bastu där inne. Vi var där en stund men drog sedan.

25 Idag var det skola först, sedan efter äckligt lunchpaket var det banana boat. Varken Frida eller Michelle Svantesson ville åka, så jag och Michelle åkte med fyra andra tjejer. Först fick man ta på sig all möjlig utrustning så som våtdräkt, flytväst och hjälm. Sen bar det av! Vi satt på den där uppblåsta bananen och åkte runt. Asnice var det ända till han som körde båten svängde alltför tvärt varpå vi flög av allihopa och landade i det kalla vattnet och fick försöka komma upp på den igen. Jag höll kvar till sist envis som jag är, men insåg att jag var tvungen att släppa i alla fall eftersom bananen låg uppochner i vattnet. Väldigt skoj i alla fall.
Efter detta gick Frida och jag till PavilionShoppning och hämtade våra tjocktröjor som vi beställt innan. Man kunde bestämma exakt vad man ville ha på tröjan och så sprayade en kille det på, så det blev typ som grafitti. Helhäftigt.
På kvällen skulle det vara disco igen, men det var även en i gruppens födelsedag så vi åt glass i den där glassbaren igen, det var supergott. Vi var på discot en pyttestund och sen drog vi och vann varsin me-to-you-nalle i en sån där spelautomat med klo. Betalade 12 spänn för det och i vanliga fall kostar sådana 170. Nöjd.

26 Idag hade jag och Joel ett halvår, fast jag var väldigt långt ifrån honom.
På schemat stod ERC- English Riviera Centre. Vi kom dit och det visade sig vara som en simhall.. Eller ja, snarare en inomhuspool. Det var inte mycket att hänga i flaggstången, riktigt besviken blev man. En pool med lite vågor ibland och den enda vattenrutchkanan var avstängd. Vilken miss. När vi kommit därifrån köpte vi varsin glass Ben&Jerry i en automat som fanns där. Riktigt gott.
Efter det var det skola igen, och på kvällen bar det av till Kents Cavern som var någon sorts spökrunda nere i grottorna. Luke tyckte det skulle bli roligt eftersom han fick en chans att skrämma vettet ur Frida, fast det gjorde han aldrig sen. Vi gick i en stor grupp och där försvann lite av det spännande eftersom man hörde innan om det skulle komma något. Det var alltså utklädda människor som sprang framför en och så. Vissa blev väldigt rädda och ville gå ut, men jag kände ingenting. Jag skrattade nästan.

En språkresa

19 Idag var första dagen med skola på morgonen. Jag blev mer och mer irriterad på Fridas jävla mobil som ringde vid 7 även idag. Dingdingdongdongdongdongdrrrrrrrdddrrrr. Eftersom Frida och jag inte riktigt kommit underfund med hurvida bussarna går så kom vi denna första dag hela 20 min försent. Oj oj. Vi läste om något ämne, läste lite till, och åt lunch.
På eftermiddagen var det crazy-golf, som inte var det minsta crazy överhuvudtaget, förutom att några i gruppen envisades med att leka djur och skälla vs mjaua vs hohoa (ap-läte). Det var alltså HELT vanlig minigolf. Ganska okej faktiskt. Jag kom tvåa efter ha legat sist hela första delen.
Efter detta väntade mördarbacken, god mat hos värdfamiljen (och efterrätt), och sedan bowling. Vi möttes vid vår mötesplats vid clocktower och gick tillsammans mot bowlingen. Jag och många fler tyckte det var nice, förutom stackars Michelle som efteråt skämdes och fick pris för lägsta poäng. Man kan inte vara bra på allt.


20
Vaknade till hemsk ringsignal ännu en gång och det var här någonstans jag tvingade Frida att byta ringsignal. Midsommar idag, hemma i Sverige.
På morgonen stack vi till Babbacombe Model village. Det var som en miniatyrstad, jättegulligt och faktiskt riktigt nice, förutom att det även idag regnade. Här fick vi även se en film i 4D, ascoolt. Handlade om sköldpaddor i vattnet typ. Vid ett tillfälle när något läskigt djur hoppade fram så det kändes som man hade det PÅ sig, så hoppade Frida till i stolen, och det var här Lukes ständiga retning började. Han retade henne vart man än gick, för att hon var lättskrämd. Efter detta var det skola, man börjar bli trött på den.
Sedan på kvällen träffades vi för att ha beachparty. Kruxet var bara att.. det ÖSREGNADE. (Yeah) Vi gav det en chans och infann oss vid clocktower efter maten med värdfamiljen, för att ta buss någonstans till någon strand. Där väntade en lång backe. Värre än mördarbacken, (ja, hela Torquay var uppbyggt av backar). Det tänkte man inte så mycket på när man gick nerför. Men sen när vi kom dit så fick vi lite mat bestående av en äcklig hamburgare och ännu äckligare pommes. Innan vi åkte hade vi fått fish&chips av värdfamiljen så vi var inte så hungriga i alla fall, och tur var väl det. Sedan fick man också en cola och en glass som smakade papper. Yummie!
Grejen var den, att det var ju midsommar, varpå alla svenskar ställde sig i en ring och dansade små grodorna i ösregnet, medan alla från andra länder bara stod och glodde på oss som om vi var idioter (ja, vem hade inte trott det?) Efter vårt härliga midsommarfirande bestämde jag och Michelle oss för att bada, man får ju ta chansen när den kommer, ellerhur? Så vi var i i ungefär en sjuttondels sekund. Svinkallt! Sen drog vi hem. Lättare sagt än gjort, nu kom backen igen. Halleluja. Vi hittade en trappa, men det var ju inte så skoj det heller. Helt slut var man när man kom upp. Och dyngblöt. Så tog vi bussen hem, och drack varm choklad när vi kom hem. Aldrig mer!


21 Idag var det lördag, vilket betydde sovmorgon! Två timmar eller något, förvisso, men helt okej. Sedan drog vi till Quaywest, ett vattenland. Vädret var inget att hurra för direkt, men var man på vattenland skulle man bada. Jag, Michelle och Michelle roade oss med att åka diverse vattenrutchkanor, med mattor, badringar eller utan. Åkte allt utom en viss rutchkana som gick ungefär 180 grader, dvs RAKT NER. Alla som åkte den fick typ sår på ryggen och grejer, så vi avstod den. Helt okej badland faktiskt, fast det fanns bara en ’pool’ utanför rutchkanorna, så inget man kunde bara simma i. Detta gjorde Michelle Sjövall lite irriterad för efter den mindre succén i bowlingen ville hon briljera i simning som hon äger totalt i. Vi fick helt enkelt bara tro på henne.
På kvällen var det tänkt att vi skulle ha coastal walk, men eftersom det regnade även denna dagen ville de inte utsätta oss för det igen efter gårdagens händelse, så istället stack vi till en glassbar som serverade väldigt glammiga glassar. Men eftersom Frida och jag precis ätit efterrätt hemma, så stod vi över detta. Även M&M gjorde det, så vi satt ute och snackade om hur det är att bo där vi bor, och grejer. Efter detta gick folk till Rileys för att titta fotboll igen, men det var inget som intresserade oss, så vi gick runt lite med M&M, för att sedan ta bussen hem igen.


22 Idag var det tydligen någon löpargrej i Torquay, där folk skulle springa en halvmil med sånnadär lappar på rygg och mage. Därför var trafiken något panikartard eftersom vägar var avstängda pågrund av detta. Idag skulle vi ha Looney-olympics, vilket betydde ungefär att man var i lag och skulle göra olika sorters stafetter. Rolypolys (kullerbyttor), skottkärror och diverse annat onödigt.
Frida, jag och M&M prioriterade shopping före dessa löjligheter, och stack därifrån för att se shoppingutbudet i Torquay. Det var nice. Jag vann en nalle på ett spelställe och alla blev avundsjuka, det stod nämligen Torquay på den, jättegullig. På kvällen var det crabbing, vilket betydde att man fick en liten lina och en bit bacon och skulle fiska krabbor. Jag var nog ungefär sämst, skulle jag tro. När folk fått upp lite krabbor var det krabbrace, och de som vann fick lite pris i form av ett nyckelband eller passhållare eller cdfodral med EF-loggan på. Det klarar jag mig nog utan skulle jag tro.
Efter detta gick vi till spelstället igen och både Michelle och Michelle vann varsin nalle men sen skulle de stänga innan Frida hann vinna något.


En språkresa

Nu tänkte jag berätta om min språkresa till England, och eftersom det kommer bli ganska mycket text så tvingar jag ingen att läsa, det är mest för min egen skull. Tänkte även dela in så i varje inlägg blir det 3-4 dagar. Här kommer de första tre.

Juni

15 Frida, jag och mamma tog tåget till Köpenhamn, checkade in på ett hotell och sov där över natten.

16 För idag var det dags att resa från Köpenhamn till England, med vår kära EF-grupp. Vi mötte gruppen på flygplatsen och blev avbockade och det.
När vi skulle passera säkerhetskontrollen glömde jag ta av mig min stora klocka med metallarmband och därför pep det såklart när jag gick igenom. Så jag fick ställa mig på någon sorts pall och bli kroppsvisiterad, men som tur var hittade han inte knarket jag hade i bhn. (eh) Hursomhelst, tjejen som gick bakom mig pep det också på, och tack vare det, så lärde Frida och jag känna Michelle och Michelle, två 93or från Skåne.
Flyget flög vid 10.20 och efter vi kommit fram till Stansted i London så väntade buss. Frida och jag satt bredvid bröderna Carl och Oskar (Carl-Oskar HAHA)… Nåja, och på andra sidan mittgången satt Michelle, Michelle, Anders och Alexander. Vi snackade och hade trevligt men det blev lite utdraget när vi insåg att bussresan tog ungefär sju timmar!
Väl framme i Torquay (vid ca 8pm) där vår språkresa skulle äga rum, fick vi möta vår värdfamilj.
Vi hade sedan innan fått veta att vi skulle bo hos någon ’Chris’, men inte om det var en kvinna eller man eller hurvida ’den’ hade familj eller inte. Ganska spända fick vi veta att Chris var ett lite mulligt (synd att säga tjockt), tunnhårigt, pensionerat bowlingproffs på snart 62 år, och hade en fru, Myrna som var 70 bast. Första intrycket var kanske inte det bästa, man tänkte lite ’åh nej, varför fick vi inte någon annan?’ men såhär i efterhand skäms jag för att ha tänkt så. Vilken fördomsfull människa jag är! Han var hur snäll som helst, visade det sig. Vi åkte i en gammal mörkblå bil som verkade ha vart med ända sen han var tonåring eller något, hem till huset som befann sig en bit utanför Torquay, mot Paignton-hållet. Vi blev visade till våra rum med gul heltäckningsmatta. Jag tyckte det var helt okej, luktade lite instängt, men Frida fick värsta ryck ’Fy fan vad det luktar’ och sprutade lite Live-Lux parfym för att dölja lukten. Vad det var för fel på mitt luktsinne är fortfarande okänt.
Vi packade upp lite, käkade och gick och lade oss efter en lång dag med många intryck.


17 Fridas mobil ringde vid typ sju-snåret med denna hemska signal. Morgontrött som jag är var det alltid jag som var sist upp ur sängen.
Vi blev skjutsade till skolan första skoldagen, av Chris. Där träffade vi vår classic-grupp som vi skulle tillbringa vistelsen med. 34 Pers var vi, varav 3 killar. Till vår lycka var även Michellex2 i vår grupp. Vi fick möta våra ledare Marc och Luke. Marc kunde Svenska men Luke var inhemsk. Vi gick ganska direkt upp till klassrummen och där väntade ett test som skulle dela in gruppen i två delar efter svårighetsgrad, för lektionernas skull. Det var detta jag hade fasat ända sen jag fick reda på att det skulle bli så, tänk om det skulle gå skitdåligt? Jag har iofs högsta betyg i engelska men var ändå på ett sätt nervös. Provet började med en hörförståelse där Luke läste upp en text och man skulle kryssa i rätt alternativ. ’Sara is sixteen years old’ med väldig artikulation och tydlighet. Jag höll på att skratta. Så var frågan : How old is Sara? A 14, B15, C16, D17. Jävligt svårt. Verkligen. Sedan var det lite läsförståelse, grammatik och uppsats med. Relativt skitlätt.
Sedan åt vi vårt första lunchpaket, bestående av en liten yoghurt anpassad för typ fem-åringar, två vita mackor med skinka/konstig korv, en kaka, en chokladbit, en påse chips och en frukt – Vad nyttigt! Första dagen var det okej men sedan började man trappa ner för det blev så ensidig kost.
Efter detta gick vi på townwalk där vi fick se lite av staden, och på kvällen var det disco. Helt okej kul hade i alla fall jag och Michelle Sjövall, medan Frida och den andra Michelle föredrog att sitta utanför och chilla. Disco var det fyra gånger i veckan, dvs för mycket.
När vi kom hem på kvällen fick vi veta att vi fått en till inneboende, Camilla från IIIItaly.


18 Vi blev återigen väckta av Fridas hemska signal, som bara blev värre och värre. På schemat stod ’sport-activities’ och vi drog ner till grönområdet vid den stora luftballongen. Där hade vi små lekar med vår grupp. Vet inte om man kan kalla det sport, det liknade mer sånnadär lekar man gjorde i ettan för att lära sig varandras namn och så. Här fick vi det klart för oss, i vår grupp fanns FEM Linnéor. Jag som alltid vart ensam med att heta det, nu fanns det fyra till i vår grupp. Shit.
Efter dehär lekarna med lite löjlighetsstämpel på, var det skola. Vi fick veta vilken grupp vi kommit i, och både jag och Frida kom i den svåraste, steg 4. Jag kunde pusta ut. Vi fick våra böcker och det, helt okej första dagen och det, man lärde sig inte allt för mycket. Lektionerna bestod av två 80min-lektioner, med en 20min-paus i mitten. Ena halvan hade man Marc och andra Luke.
Efter detta tog vi vårt fina busskort och åkte tvåvåningsbussen hem. När vi klivit av bussen möttes vi av mördarbacken, helt sjukt brant. Efter en skoldag skulle man betala vadsomhelst för att slippa denna ändlösa backe. Helt fruktansvärt. Frida sa att hon fick självmordstankar när hon kom till hus 19. Och vi bodde på 23. Ni kanske tror att vi är sämst som tycker en backe är jobbig, men jag lovar, det skulle även en vältränad man på 30 år tycka.
På kvällen fick man titta på fotboll på baren Rileys, EM-match Sverige-Ryssland. Frida och jag var inte allt för intresserade så vi stack hem innan det var slut. Det regnade också, toppen. När vi satt på bussen ringde vi tre signaler hem till Chris och han hämtade oss med bilen vid hållplatsen. På så sätt slapp vi den skumma och mörka mördarbacken vid kvällstid. Super!


12-08-08 En uppdatering

Jag ville bara passa på att säga att jag fortfarande lever.
Om någon mot förmodan skulle vara lite orolig.

Jag uppdaterar väl när jag orkar.
Fan vad jag är dålig.
Nu har jag visst blivit lite smått sjuk så ska väl lägga mig i min söndriga säng och sova bort resten av dagen.
Regnar gör det också, ont i huvudet och halsen. Fryser.
Kan det bli bättre?
Tror inte det.
Vi ses väl.

hits